Kanada'nın opioid kriziyle ilgili değişen konuşma

celikci

New member
Kanada'daki opioidler aracılığıyla sahip olduğumuz konuşma bir yıl önce büyük ölçüde farklı.

Kanadalıların bir zamanlar çok sayıda opioid ölümünü – özellikle geçen bahar, Britanya Kolumbiyası'nın uyuşturucu aralık geri dönüşünün ortasında – azaltmak için sağlık politikasına odaklandığı yerlerde, dikkatimiz yakın zamanda sattıkları uyuşturucu satan insanlardan değişti.

Bu büyük ölçüde Başkan Trump'tan kaynaklanıyor.

Bay Trump, Kanada suçluların “büyük” yasadışı fentanil miktarlarının önceki cezai tarife önlemleri için ön duvarlardan birini gönderdiğini söyledi.

[Read: Trump Calls Canada a Big Player in the Fentanyl Trade. Is It?]

Geçen yıl ABD -zoll ve sınır koruması tarafından yakalanan fentanilin yüzde 1'inden azı Kanada'ya bağlandı. Bununla birlikte, Kanada tavizler verdi, bir “fentanil zar” atadı ve sınırda dronlara ve helikopterlere yatırım yaptı. Daha önce de bildirdiğim gibi, hükümet yeni istihbarat toplama projelerine milyonlarca dolar dökmeyi ve Kanada sınır hizmetlerinin Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı'na yükseltilmesini kabul etti.

On yıl önce Toronto'daki ajansın bölgesel ofislerinde üniversite öğrencisi olarak çalıştım ve bazen sınır yetkililerinin yasadışı fentanil üzerindeki paketlerin nasıl incelendiğini gösterdikleri büyük bir posta sisteminde radyo medya ekipleri için turlarda destekledim. O zaman, ajans sınır denetlenmesinin sayısız çabalarından biri tarafından gerçekleştirildi ve sınır, Kanada'nın coğrafi ekstremitelerinde başlayan yeni bir şey olarak değil, bunun üzerine uzanan bir mesane olarak yeniden bir araya geldi. Sınırı itme kavramı, sadece kapımıza inme şansı olmadan çok önce güvenlik tehditlerini tanımlamak ve ele geçirmek anlamına geliyordu.

Ya da Kanada posta kutularında fentanilde olduğu gibi.

Güçlü bir sentetik opioid olan küçük miktarlarda fentanil muazzam kar elde edebilir. Polis, yaklaşık dört muz ağırlığı olan 500 gram fentanilin en az 30.000 dolarlık bir sokak değerine sahip olduğunu söyledi.

Dört muz yerine orta boy bir mutfak hayal edin. Bu, bazı suç kuruluşlarının milyonlarca doz fentanilini kimyasal olarak sentezlemesi gereken ayak izidir.

(Meksika'daki meslektaşlarım, Natalie Kitroeff ve Paulina Villegas, Fentanil Üretimi Merkezi Meksika eyaletinde bir mutfak laboratuvarını ziyaret ettiler. Tarihinizi buradan okuyabilirsiniz.)

Kanadalı yetkililer, suç gruplarının, birçok meşru endüstriyel uygulamanın olduğu için, öncüler olarak adlandırılan ve kesilmesi daha zor olan kimyasal bileşenler kullanarak fentanil kullanarak yerli olarak değiştiğini beyan etmişlerdir.

Kanada Kamu Güvenliği Departmanı tarafından yapılan bir rapora göre, sınır yetkilileri 2021'de 2021'de Forerunner Chemicals'ın ithalatının “dramatik bir artışı” kaydetti. Bu yıl yetkililer bir önceki yıla göre 5.000 kilogramdan fazla Forefah kimyasalını yakaladılar.

Raporda, bu kimyasalların esas olarak Çin ve Hong Kong'dan kargo gemilerinde geldiğini söylüyor.

Kanada'nın en büyüğü Vancouver limanı da dahil olmak üzere limanların izlenmesi, kolluk kuvvetlerinin bir patchwork'üne karşılık gelir. 1997'de kararlı liman polisi feshedildi.

Vancouver Limanı her yıl yaklaşık üç milyon konteyner işliyor ve Delta ve Surrey komşu şehirleri de dahil olmak üzere Metro Vancouver bölgesi boyunca tesislerden oluşuyor.

British Columbia'nın konaklamayı kapsadığını bildiren son bir raporda, Delta Belediye Başkanı George Harvie'de açıldım.

Bay Harvie, yıllarca liman güvenliği alarmı çaldı ve 2023'te eyalette kara para aklamaya karşı bir avukat, emekli federal polis memuru ve tanınmış bir uzman hakkında bir rapor yayınladı.

Bay Deutsch, özellikle sınır yetkililerine yardım etmek için üniformalı herhangi bir polis varlığı için herhangi bir üniformalı polis varlığına başladı. Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı, içerikleri için X -Rays'i düşünen konteynerlerin bir kısmını yayınlamamış olsa da, Sayın Almanca sayının yüzde 2'den az olduğunu ve yüzde 1'inden daha azının fiziksel olarak arama olduğunu söyledi.

2018'de belediye başkanı olan Bay Harvie, hükümetin daha fazla programı incelemek için görev süresinin başlangıcından beri nazik yük tarayıcıları sunmaya söz verdiğini, ancak bunlar hala gelmediğini söyledi. 2023 Ottawa'nın dikkatinin dikkatini çekeceğini umuyordu.

“Ama yine de sağır kulaklara düştü,” dedi Bay Harvie bana.

“Sahip olduğum en büyük yardım Başkan Trump'dı ve Kanada'dan eyaletlere dönen fentanil miktarı konusunda endişe duyduğunu söyledi.” Dedi. “Bu sayılar hakkında hiçbir şey bilmiyorum, ama kesinlikle fentanil Kanada'ya geliyor.”

Bay Harvie, Singapur ve Avustralya'da olanlar da dahil olmak üzere diğer limanları ziyaret ettiğinde ve Seattle'a yakın, başka ülkeleri olan daha gelişmiş sistemlerden sık sık hayal kırıklığına uğramasına izin verdiğini söyledi.

“Büyük bir boşluk var,” dedi Bay Harvie. “Bu limandan daha çok toprak sınırlarımızda çalışıyoruz.”

Trans Kanada

Vjosa Isai, Toronto merkezli zamanlarda muhabirdir.

Nasılız?
Genel olarak Kanada'daki bu bülten ve etkinlikler hakkında düşüncelerinizi yaşamaya çalışıyoruz. Lütfen bunları nytcanada@Haber adresine gönderin.

Bu e -mail nasıl?
Arkadaşlarınıza iletin ve buraya kaydolabileceğinizi bildirin.