Kanada Mektubu: Okuyuculara göre restoranlar yerel kurumlardır

celikci

New member
Şu anda birçok restoran için işler zor. Küresel gıda enflasyonu bazı durumlarda restoran mutfaklarında kullanılan malzemelerin maliyetini o kadar artırdı ki, bu işletmeler menü fiyatlarını artıramadı. Ocak ayında hükümet, çoğunu salgın sırasında ayakta tutan acil durum kredilerinden faiz almaya başlayacak. Ve birçok alanda personel alımı hala zor. Bir lobi grubu olan Restaurants Canada tarafından Temmuz ayında gerçekleştirilen bir anket, restoranların yüzde 33’ünün, pandemi öncesindeki yüzde 7’ye kıyasla para kaybettiğini ortaya çıkardı.

Daha önce de yazdığımız gibi, kurum olarak kabul edilen restoranlar etkileyici bir dekora veya mükemmel bir mutfağa sahip olmayabilir (her ne kadar bazıları öyle olsa da) ve birçoğu daha az davetkar yerlerde bulunur. Ancak bunlar çoğu zaman insanların günlük yaşamlarının bir parçası ya da memleketlerini ziyaret ettiklerinde geri döndükleri yerlerdir.

Aşağıda bize gönderdiğiniz favorilerden birkaçı bulunmaktadır.

2024 yılında hepinize başarılar diliyoruz.

Aşağıdaki gönderiler netlik ve uzunluk açısından düzenlendi.

Les Fougères Chelsea, Quebec’te

“Yemekler lezzetli, iyi porsiyonlanmış, güzel bir şekilde sunulmuş ve mükemmel personel tarafından servis ediliyor; genellikle varlıklı, kişiliğe ve deneyime sahip personel. Bir kurum söz konusu olduğunda tanım Les Fougères’tir. Kendi topluluklarına ve ötesindeki topluluğa verdikleri destekten asla vazgeçmediler. Destekledikleri iyi nedenleri listelemeye bile başlayamıyorum. Ünlülere gelince, ismi sayılamayacak kadar çok kişi kapısından geçti ve çoğu zaman da gece geç saatlerde.”

David Maitland, Chelsea, Quebec

John’un Aile Lokantası Ottawa’da

“Tesadüfen, bugünkü sabah yürüyüşüm beni Wellington Caddesi’ndeki John’s Family Diner’a götürdü; orada her zamanki gibi yemek yedim: iki orta boy yumurta, bezelye pastırması, fasulye, buğday ekmeği ve kahve. Saat 10.00’da büyük bir hareketlilik yaşandı. Çok sayıda küçük masa var, bu yüzden yalnız oturmaktan rahatsızlık duymuyorsunuz. Geniş ailenizin bir parçası olduğunuzu hissediyorsunuz.

Brian Gold, Ottawa

Küçük Bavyera restoranı Port Alberni, Britanya Kolumbiyası’nda

“Vancouver Adası’na yaptığım son seyahatten bu yana birkaç yıl geçti, ancak Comox’tan bir arkadaşım yakın zamanda orada yemek yedi (Alberni Limanı’nda büyümüştü ve buranın eski arkadaşlarla özel bir buluşma yeri olduğunu biliyordu) ve birçok avantajını övdü: mükemmel şnitzeller, dostça bir atmosfer, özenli ama müdahaleci olmayan bir hizmet. Sokaktan bakıldığında hiç de etkileyici görünmüyor ve kapının hemen arkasında yatan lezzetleri asla hayal edemezsiniz.”

Rita Legros, Londra, İngiltere

Armview Restoranı ve Lounge Halifax’ta

“Halifax’ın Batı Yakası’nda yaşıyorum ve Armview Restaurant and Lounge 70 yıldır bu bölgenin vazgeçilmezlerinden biri. Restoranın dekoru, bazı modernizasyonlarla birlikte çoğunlukla orijinaldir; menüde hala karaciğer ve soğan gibi uzun süredir favori olan yiyecekler yer almaktadır (her ne kadar bunun menüdeki en popüler öğe olmadığından şüpheleniyorum). Biftek ve patates kızartması benim favorimdir ve burgerler her zaman popülerdir. Müşteriler sadece mahalleden değil şehrin dört bir yanından çok çeşitli insanlardan oluşuyor.

Christa Hornberger, Halifax

Nick’in Et Lokantası Calgary’de

“Calgary’de ilk aklıma gelen yemek mekanı Nick’s Steakhouse oldu. 1970’lerden beri ortalıkta (koyu kahverengi ahşap iç mekanların ve sarı vitray pencerelerin olduğu bir dönem). Nick’s, Calgary Üniversitesi, McMahon Stadyumu, Motel Village ve toplu taşıma durağı arasında elverişli bir konuma sahiptir. Annemle babam üniversitedeyken oraya gittiler ve biz de oraya gidiyoruz; özellikle suçluluk duymadan kalın hamurlu pizza için.”

Caitlind Brown, Calgary

Bruce Kincardine, Ontario’da

“Son sekiz yıldır burada yemek yiyorum ve hiç kötü bir şey yemedim! Tipik bir pub yemeği: biftek, hamburger, balık ve patates kızartması, bazı ilginç ana yemekler. (Cajun tarzı kararmış yayın balığı çok lezzetlidir!) İyi yemeklerin yanı sıra en büyük çekiciliği, kasabanın deniz fenerine ve gölüne bakan tepedeki konumudur. Her yaz, popüler açık hava verandaları, güzel gün batımını izlerken içkilerinin tadını çıkarmak isteyen insanlarla doludur.

Lee Evans, Yeni Şehir, Ontario

• Kanadalılar, tek tıbbi durumlarının akıl hastalığı olması durumunda ölürken tıbbi yardım alamazlar. Ancak bu durum Mart ayında değişebilir.

• Hindistan’la son zamanlarda yaşanan siyasi gerginliklere rağmen Kanada, uluslararası öğrenciler için büyük bir çekim merkezi olmaya devam ediyor. Norimitsu Onishi, Ontario’nun kuzeyindeki bir şehir olan Timmins’te devlet üniversitesi öğrencilerinin yüzde 82’sinin yurt dışından geldiğini ve bunların neredeyse tamamının Hindistan’dan geldiğini yazıyor.

• The Times’ın 2023’ün favori Cumartesi profilleri listesinde iki Kanadalı yer alıyor.

• Times’ın Frugal Traveler serisinin yazarı Elaine Glusac, meteliksiz kalmadan tüm aileyle kayak yapmaya nasıl gidebileceğiniz konusunda bazı ipuçları sunuyor.

• Zenginler için özel bir adaya sahip olmak nihai statü sembolüdür. Özel adaları listeleyen Kanadalı bir emlak web sitesinin genel müdürü Chris Krolow, “Kendi adanıza sahip olma fikri Amerikan girişimcilik ruhuna gerçekten uyuyor” dedi. Kanada, Belize ve Fiji’de 13 tane sahibi var.
Ian Austen Windsor, Ontario’ludur, Toronto’da eğitim görmüştür, Ottawa’da yaşamaktadır ve yirmi yılı aşkın süredir Haber için Kanada’yı haberleştirmektedir.

Vjosa Isai, Toronto’daki Haber muhabiri ve araştırmacısıdır.

Nasıl yapıyoruz?
Bu haber bülteni ve genel olarak Kanada’daki etkinlikler hakkındaki düşüncelerinizi duymayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Lütfen bunları nytcanada@Haber adresine gönderin.

Bu e-postayı beğendiniz mi?
Bunu arkadaşlarınıza iletin ve onlara buradan kaydolabileceklerini bildirin.