Kadınlar Dünya Şampiyonası: Rus ve Belaruslu Boksörler Kendi Bayrakları Altında Yarışıyor

oKMaDeM

New member
Perşembe günü Rus ve Belaruslu boksörler, Moskova’nın geçen yıl Ukrayna’yı işgalinden bu yana düzenlenen IBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda kendi ulusal bayrakları altında yarıştı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Rusya’nın geçen yıl Ukrayna’yı topyekun işgal etmesi ve saldırıya Beyaz Rusya’nın yardım etmesi sonrasında iki ülke sporcularına ulusal bayrak, sembol ve marş yasağı da dahil olmak üzere yaptırımlar uygulamıştı. İki ülkeden sporcuların ulusal bayrakları veya marşları olmadan yarışmalara katılmalarına izin verildi. Tarafsız sporcular olarak yer aldılar.

Bununla birlikte, Rus Umar Kremlev liderliğindeki Uluslararası Boks Birliği (IBA), geçtiğimiz Ekim ayında Rus ve Beyaz Rusya’ya yönelik yasağı kaldırarak IOC’nin tavsiyesine rağmen kendi bayrakları altında katılmalarına izin verdi.

Beyaz Rusya’dan Yuliya Apanasovich (52kg) ve Rusya’dan Aedma Anna (52kg), müsabakanın ilk gününde iki ülkeden boksörler mücadele etti.

“Kesinlikle sahip olduğum en harika duygular (Rus bayrağı altında yarışmak).” Rusya’nın Altay bölgesinden olan sinek sıklet boksör Aedma Anna, “Burada ülkem için yarışmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Rusya’dan geldiğim için gurur duyuyorum.”

“Geçen yıl yarışma fırsatımız olmadı. Dünya Şampiyonalarına katılma fırsatı bulması ülkemiz ve sporcularımız için çok önemli.” IBA’nın Rus ve Beyaz Rusya’dan sporcuların rekabet etmesine izin verme kararı, ABD, İngiltere, Kanada ve İrlanda da dahil olmak üzere 10’dan fazla ülkenin önemli etkinliği boykot etmesine yol açtı. onun için iki Rus bayrağıyla tribünlerden.

Buradaki KD Jadhav Kapalı Salonunda düzenlenen turnuvada 12 kadar Rus boksör ve Beyaz Rusya’dan altı boksör yarışıyor.

Açılışına Kremlev ve Rusya Spor Bakanı Oleg Matytsin’in katıldığı turnuvanın töreninde Rusya ve Beyaz Rusya bayrakları da dalgalandı.

Ayrıca, devam eden yönetişim endişeleri nedeniyle IOC tarafından 2019’dan beri askıya alınan IBA’nın en büyük sponsoru Rus enerji şirketi Gazprom. Rs 20 crore’luk devasa ödül havuzu da Gazprom tarafından destekleniyor.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu yazıda bahsedilen konular