Jay Shah'ın Şampiyonlar Kupası Çıkmazını Sonlandırmak İçin Hızlı Hareketi? Raporda Toplantı Çağrısı Yapıldığı Söyleniyor…

oKMaDeM

New member

Eski BCCI sekreteri Jay Shah, 1 Aralık'ta ICC başkanlığını devraldı. Acilen ilgilenmesi gereken konular arasında, 2025 Şampiyonlar Kupası'nın da listesinin başında olması gerekiyor. Şu anda, BCCI ve Pakistan Kriket Kurulu (PCB), 2025 Şampiyonlar Kupası'na ev sahipliği yapacak yer konusunda bir çekişme içinde. BCCI, Hint kriket takımının, Şampiyonlar Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Pakistan'a gitmeyeceğini söyledi. PCB ise hibrit bir barındırma modeli konusunda güçlü bir muhalefet gösterdi.

ICC başkanlığını devraldıktan sonra Jay Shah, Şampiyonlar Kupası hakkında herhangi bir yorumda bulunmazken, sporun Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunlarına dahil edilmesini bir fırsat olarak kullanmak ve kadın sporcuların büyümesini daha da hızlandırmak gibi kendi dönemindeki önceliklerini özetledi. oyun.

Ancak şimdi Cricbuzz'da yayınlanan bir raporda Jay Shah'ın 5 Aralık'ta sanal bir yönetim kurulu toplantısı çağrısında bulunduğu ancak bunun belirli bir gündem olmadığı belirtildi. Raporda Şampiyonlar Kupası konusunda herhangi bir tartışmanın yapılıp yapılmayacağı net değil.

Bu arada, PTI'de daha önce yayınlanan bir raporda, Uluslararası Kriket Konseyi'nin Pakistan'a ya gelecek yılki Şampiyonlar Kupası'na ev sahipliği yapmak için 'Hibrit' modeli kabul etmesini ya da PCB'nin kararlı duruşunun sonuçsuz bir toplantıya yol açmasının ardından etkinlikten ihraç edilmeye hazır olmasını söylediği söylenmişti. 29 Kasım'da yönetim kurulu.

Acil durum toplantısının gelecek yılın Şubat-Mart aylarındaki etkinliğinin programını belirlemesi gerekiyordu ancak Hindistan'ın güvenlik endişeleri nedeniyle oraya seyahat etmeyi kesin olarak reddetmesine rağmen Pakistan'ın bir kez daha 'Hibrit' modeli reddetmesinin ardından bir fikir birliğine varılamadı.

ICC yönetim kurulu üyelerinin çoğunun Pakistan'ın durumuna sempati duyduğu anlaşılıyor, ancak PCB şefi Mohsin Naqvi'ye yine de mevcut karmaşıklığın tek “makul çözümü” olarak “Hibrit” modeli kabul etmesi tavsiye edildi.

'Hibrit' modelin benimsenmesi halinde Hindistan'ın Şampiyonlar Kupası maçlarından payına düşeni BAE'de yapılacak.

ICC Yönetim Kurulu'ndan bir kaynak, “Bakın, Hindistan'ın olmadığı ve hatta Pakistan'ın bile bildiği bir ICC etkinliğine hiçbir yayıncı tek kuruş bile vermez. Cumartesi günkü ICC toplantısı ancak Bay Mohsin Naqvi'nin 'Hibrit Model'i kabul etmesi durumunda gerçekleşecek” dedi. Anonimlik koşulları hakkında PTI.

“Aksi takdirde ICC Yönetim Kurulu turnuvayı tamamen farklı bir ülkeye (BAE de olabilir) kaydırmak zorunda kalabilir, ancak turnuva Pakistan olmadan düzenlenecektir” diye ekledi.

PTI girişleri ile

Bu makalede bahsedilen konular