IPL Koçu, Yönetim Kurulu Rahul Dravid'in Yerini Aramaya Başlarken BCCI'ya Mesaj Gönderdi

oKMaDeM

New member
Rahul Dravid'in dosya fotoğrafı© BCCI/Sportzpics

Hindistan Takımı baş antrenörü Rahul Dravid'in görev süresinin 2024 T20 Dünya Kupası'ndan sonra sona ermesiyle birlikte, Hindistan Kriket Kontrol Kurulu (BCCI) yeni teknik direktörün reklamını çoktan yayınladı. Dravid de bu göreve yeniden başvurma hakkına sahip olsa da BCCI sekreteri Jay Shah, yönetim kurulunun yabancı bir koçu işe almaya da açık olduğunu doğruladı. Oyunun en iyi yabancı antrenörlerinden biri olan ve geçmişte Avustralya takımına da rehberlik etmiş olan Justin Langer, ringde ustaca şapkasını attı.

Times of India ile yaptığı sohbette Langer, Hindistan başantrenörü rolü üzerinde ciddi olarak düşünmemiş olmasına rağmen, işin kendisi için gerçekten 'olağanüstü ve büyüleyici' olacağını doğruladı.

“Merak ediyorum. Bunu hiç düşünmedim. Herhangi bir uluslararası antrenöre derin saygım var çünkü baskıyı anlıyorum, ancak Hint takımına koçluk yapmak olağanüstü bir rol olurdu. Gördüğüm kadarıyla, miktar Langer, “Bu ülkede gördüğüm yetenekler büyüleyici olurdu” dedi.

Eski Avustralyalı kriket oyuncusu, başarısızlıklarla başa çıkma mekanizması sorulduğunda bir antrenörün zihniyetini de derinlemesine inceledi.

“Eminim ki insanlar başarısızlık korkusunu düşünüyorlardır. 28 yaşıma kadar bununla yaşadım. Başarısızlık korkusu insanı felce uğratır. Sizi harekete geçirebilir ama başarısızlık korkusuyla dolu bir dünyada yaşamak zor bir şeydir. Tehlikeli dünya. Steve Waugh'un bu acıyı çektiğini hatırlıyorum. O bir koşu makinesiydi ama bundan sonra otobüste ufak tefek başarısızlıklar yaşadı; yakasını kaldırmıştı, şapkasını indirmişti ve güneş gözlüğü takıyordu. gidip yanına oturdum, 'Nasıl hissediyorsun kaptan?' dedim. 'Oldukça saçma' diyor. “Yani en büyüklerin bile şüpheleri ve güvensizlikleri var. İnsan olmak budur değil mi?” diye yanıtladı.

Bu makalede bahsedilen konular