IPL 2024 Puan Tablosu: Chennai Super Kings'e Karşı Büyük Galibiyet, Punjab Kings'in Playoff Umutları Açısından Ne Anlama Geliyor?

oKMaDeM

New member
Punjab Kings, Çarşamba günü Chennai Super Kings'e karşı yedi kalelik büyük bir zaferle IPL 2024 play-off hayallerini canlı tuttu. Bu, 10 maçtan 8 puan alan ve IPL 2024 puan tablosunda yedinci sırada yer alan Sam Curran liderliğindeki takım için önemli bir zaferdi. PBKS'nin kalan dört maçın tamamını kazanması ve ilk 4'e girebilmesi için diğer sonuçlara bağlı olması gerekecek. Öte yandan bu yenilgi, CSK'nın 10 maçtan 10 puanla dördüncü kalması anlamına geliyor. Rajasthan Royals sıralamanın zirvesinde yer alırken onu Kolkata Knight Riders ve Lucknow Super Giants izliyor.

Punjab Kings, Çarşamba günkü IPL 2024 maçında Chennai Super Kings'i kendi evinde moral bozucu yedi kaleli yenilgiye uğratmak için pragmatik bir kovalamaca başlattı.

Punjab, Jonny Bairstow (46, 30b, 7×4, 1×6) ve Rilee Rossouw (43, 23b, 5×4, 2×6) ile hızlı 40'lık skorlarla Chennai'nin kaptan Ruturaj Gaikwad'ın sağlam 62'si (48b, 5×4, 2×6).

Galibiyet PBKS'yi sekiz puanla puan tablosunda yedinci sıraya taşırken, CSK 10 puanla dördüncü sırada kaldı.

Super Kings'in 163 kişilik savunması çok sayıda barikatla karşılaştı ve topaçları Moeen Ali ve Ravindra Jadeja çiy ve hız nedeniyle etkisiz hale geldi. Deepak Chahar sadece iki topla bowling oynadıktan sonra sahadan kıkırdayarak ayrıldı.

Ancak bu, PBKS'nin geceki sopayla gösterdiği çabanın parlaklığını ortadan kaldırmamalı.

“Çok mutluyum. Ne zaman Chennai'ye gelip iki galibiyet alsanız, her zaman özel bir duygu olur. Geçen sene olduğu gibi, kendi sahamızda oynadığımız maçların çoğunu kaybettik ve deplasmana gittik, benzer bir durumla karşılaştık. İhtiyacımız olan bir pozisyondayız. “Tüm maçlarımızı kazanmak için birkaç gün içinde aynı rakiple karşılaşacağız. Sanırım Chennai'ye geldiğinizde havanın ne kadar sıcak olduğunu ve üzerinize çiy çökeceğini göreceksiniz.”

“Chahar geri döndü ve 260 oyunun en iyi atıcısıydı ve büyük bir özgüvenle bowling oynuyor. Ondan 19'uncu turda MSD'ye karşı bowling oynamasını istediğimde ayağa kalktı. Bowling oyuncularının temposu sonunda biraz ilerlemeye başlamıştı ve Farklı bir şey denemek istedim. Rilee'ye ne düşündüğünü sordum ve bu kumarı spinle oynadık, bu yüzden onlara karşı bir üstünlüğümüz var.”

“Yeni bir oyun, yeni koşullar ama bu galibiyet bize çok fazla güven verecek. Bowling oyuncularımızın mükemmel olduğunu, topaçların ve Jonny'nin onlara iyi vuruş yaptığını, kovalamacayı hızlandırma şeklimize rağmen muhteşem olduğunu düşündüm. Bu güvene güveniyorum” dedi PBKS kaptanı Sam Curran maçtan sonra.

(PTI girişleriyle)

Bu makalede bahsedilen konular