“İnzamam-ül-Haq Daldığında…”: Shahid Afridi, Eşsiz Bir Örnekle Kaptan Babar Azam’ı Gözyaşlarına Çevirdi

oKMaDeM

New member
Pakistan kaptanı Babar Azam kendisini daha önce görülmemiş bir durumda buluyor ve hemen hemen her Pakistan taraftarının, eski kriketçisinin veya uzmanının eleştirileriyle karşı karşıya kalıyor. Pakistan’ın Afganistan’a karşı beklenmedik yenilgisinden bu yana, ülkedeki kriket camiasının tamamı Babar’a karşı çıktı ve onun liderlik becerilerini eleştirdi. Oyunun en iyilerinden biri olan Shahid Afridi, takımdan en iyi verimi almayı başaramayan kaptanlık tarzı nedeniyle Babar’a saldırdı. Afridi, Babar’ı Dünya Kupası’nın gelecek maçlarında işleri tersine çevirmek istiyorsa örnek olmaya çağırdı.

Aktif bir kriket oyuncusu olarak geçirdiği günlerden örnekler paylaşan Afridi, şunları söyledi: “Oyunda olmadığınızda [not focused]o zaman bu şeyler [fielding issues] gerçekleşmesini istiyor. Bir yere saklanmaya çalıştığınızda, olumlu düşünmediğinizde bazen mucizeleri beklediğimizi düşünüyorum, mucizeler öyle hemen olmuyor. Bunlar nasıl savaşacağını bilen cesur adamlarla olur” dedi Afridi, Samaa TV’ye konuşurken.

“Bakın, kaptan her şeydir. Eğer bir kaptan elinden gelenin en iyisini yaparsa, sahada dalarsa, overler arasında diğer oyuncuları desteklerse, tüm takım kazanır. [more] Aktif, çünkü kaptanın elinden geleni yaptığını, bizim yapmadığımızı gördüklerinde kaptanımın bu kadar çok şey yaptığından utanıyorlar, ben neden aynı olamıyorum?”

“Geçmişte ben kaptanken ya da Mohammad Yousuf’ken, biz yerde koşup oyuncuları desteklediğimizde tüm takım hücuma kalkardı. Inzamam sahada daldığında, o zaman inanın Ben, biz oyuncular kaptan varken biz neden dalmıyoruz diye utanırdık. Günün sonunda her şey kaptana dönüyor.”

Afridi, durum ne olursa olsun rakiplerine yumuşak davranmayı reddeden Avustralya gibi diğer takımlardan örnekler verdi. Babar’ı, maçın olası sonucu ne olursa olsun her zaman baskı uygulamayı düşünmeye çağırdı.

“Baskı uygulamak kaptanın görevidir, tempo bowlingdir ve kayma olmaz mı? 12 top için dört tane gerekiyor ve siz geri sayıyı aldınız mı? Baskı uygulayın. Avustralyalılar ne yapar? Bir veya iki wicket alırlar ve daha sonra Pakistan’a karşı yaptıkları gibi tüm oyuncularını baskı uygulamak için çember içine aldılar.

Afridi, “Milli takımın kaptanlığını yapmak bir onur meselesi ama güllük gülistanlık değil. İyilik yaptığınızda herkes sizi övüyor, yapmadığınızda ise herkes sizi ve teknik direktörü suçluyor.” diye ekledi.

Bu makalede bahsedilen konular