“İnsanlara Saygı Duymak Gerekiyor…”: Angelo Mathews’un ‘Davranış Sorusu’ Konusunda Muhabire Sert Yanıtı

oKMaDeM

New member
Sri Lanka-Bangladeş rekabeti, çok yönlü Angelo Mathews’un Shakib Al Hasan’ın itirazının ardından “zaman aşımına uğradığı” için görevden alınmasının ardından tamamen yeni bir seviyeye yükseldi. Shakib temyiz başvurusunu geri çekmekle ilgilenmese de efsane onların sonunu getirmedi. Maçtan sonra iki takımın oyuncuları birbirleriyle el sıkışmadı bile. Maç sonrası basın toplantısında bir muhabir Mathews’a olay hakkında soru sorduğunda, çok yönlü bir isim olan Mathews, kendilerine saygı duyan insanlara saygı duyacaklarını söyleyerek açık bir yanıt verdi.

Maçın ardından Sri Lanka kaptanı Kusal Mendis, Bangladeşli oyuncularla alışılmış tokalaşmadan kaçınarak takımı doğrudan soyunma odasına götürdü. Mathews, Shakib ve ekibinin ‘zaman aşımı’ nedeniyle itiraz kararı hakkında şikayette bulunurken, bir muhabir, Lankalıların el sıkışmaktan kaçındıktan sonraki davranışlarını sorguladı.

Muhabir:Bangladeşli oyuncuların davranışlarının kesinlikle uygunsuz olduğundan bahsettiniz. Rakip oyuncularla el sıkışmayı reddeden kendi oyuncularınızın davranışları ne olacak?

Angelo Mathews:Evet, bize saygı duyan insanlara saygı duymalısınız. Bu, oyunun kendisine saygı duymaları gerektiği anlamına gelmiyor. Yani hakemler dahil hepimiz bu güzel oyunun elçisiyiz. O halde saygı duymuyorsanız ve sağduyunuzu kullanmıyorsanız daha ne isteyebilirsiniz ki?

Bu gibi ihraçlar, sahayı engelleme vb. konularda daha fazla netliğe ihtiyaç olup olmadığı sorulduğunda Mathews, kuralların açık olduğunu ancak bazı ihraçlarda ‘sağduyunun’ olması gerektiğini, kendi vakasında olduğu gibi bunun kask olduğunu söyledi. gecikmeye neden olan sorun.

“Hayır, bence Mankading ve örneğin sahayı engelleme açısından kurallar oldukça açık. Yani, kural açıkça diyor ki eğer çizginizin dışına çıkarsanız atıcı kütükleri kırabilir. Yani, eğer kütüklerin hizasındaysanız ve topun kütüklere çarpmasını engelliyorsanız, bu açıkça dışarıda olduğunuzu gösterir.

“Ama burada sağduyu nerede? Sanırım 15 yıllık kariyerim boyunca bu seviyeye inen bir takım görmedim çünkü açıkçası hakemler de bunun ekipman arızası olduğunu kabul etti ve üst kata çıkabilirlerdi. ve tekrar kontrol ettim.

“Açıkçası bir arızaydı. Yani birdenbire çıktı. Biliyorsunuz, onu çekip kırmak istemedim. Benim de hâlâ zamanım vardı ve tam anlamıyla şoktaydım” diye ileri sürdü.

Bu makalede bahsedilen konular