Imane Khelif'in Sızan Tıbbi Raporu Yeni Savaşı Tetikledi, IOC Şefinden “Diz Çökmesi ve Özür Dilemesi” İstedi

oKMaDeM

New member

Cezayirli boksör Imane Khelif bir kez daha gündemde. Belirsiz cinsel organların ve ikincil erkek özelliklerinin varlığını öne süren 'sızdırılmış' tıbbi raporu, birçok kişinin boksörün gerçekten de 'biyolojik bir erkek' olduğunu öne sürmesine neden oldu. Fransız gazeteci Djaffar Ait Aoudia tarafından hazırlanan bir rapor, Imane Khelif'in iç testislerine ve XY kromozom yapısına sahip olduğunu ve bunun 5-alfa redüktaz eksikliğine işaret ettiğini vurguladı. Raporun kamuoyuna açıklanmasının ardından IBA Başkanı Umar Kremlev, Paris Olimpiyat Oyunlarında bir 'erkeğin' kadınlara karşı yarışmasına izin verdiği için Uluslararası Olimpiyat Komitesi başkanı Thomas Bach'tan özür talep etti.

Uluslararası boks kurumu, Imane Khelif ve benzer koşullardaki boksörler nedeniyle IOC'ye karşı savaşıyor. IBA, Khelif ve Çinli Taipei'li Lin Yu-ting'in etkinliklerine katılmasını yasaklarken, IOC onların Olimpiyat Oyunlarında yarışmasına izin verdi.

Le Correspondent'te yayınlanan sızdırılmış bir tıbbi rapor, IBA'nın Khelif ve Yu-ting hakkında paylaştığı bulguları desteklerken, boks teşkilatı şefi ile Bach arasındaki muhafaza savaşı yeniden tetiklenmiş gibi görünüyor.

Sızan tıbbi raporun ortaya çıkmasının ardından Bach'a yeni bir darbe indiren IBA şefi Umar Kremlev, IOC mevkidaşından “diz çöküp özür dilemesini” istedi.

“Haberi herkes biliyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, bir erkeği bir kadınla karşı karşıya getirerek tüm spor kurallarını ihlal etti. Testler, Imane Khelif'in gerçekten bir erkek olduğunu bir kez daha doğruladı. Bugün, cinsiyeti destekleyen Uluslararası Boks Birliği'nin Başkanı olarak Eşitlik ve kadın-erkek boksunu koruduğu için Thomas Bach ve ekibinden yazılı ve sözlü olarak küresel boks camiasından özür dilemesini talep ediyorum.

“Thomas Bach, bunun gerçekleşmesi için kişisel olarak kulis yaptığı için doğrudan sorumluluğu üstleniyor; erkeklerin kadınlara karşı rekabet etmesi için. Dünyadaki tüm boksörler adına diz çökmelerini ve boks camiasından ve kızlardan özür dilemelerini talep ediyorum. Kremlev, “Dövülen ve tacize uğrayan Thomas Bach, şimdi IBA'daki herkes gibi ben de resmi özrünüzü bekliyorum” dedi.

Tıbbi raporun sosyal medyada kamuoyuna açıklanmasından bu yana, spor yapan ve spor yapmayan birçok ünlü internete girip konuyla ilgili görüşlerini paylaştı; bunların çoğu IBA'yı destekliyordu.

Bu makalede bahsedilen konular