Iga Swiatek, Karolina Muchova’ya Karşı Fransız Açık Sinal’i Kurmak İçin Beatriz Haddad Maia’yı Yendi

oKMaDeM

New member
Son şampiyon ve dünyanın bir numarası Iga Swiatek, habersiz Karolina Muchova’nın ikinci seri başı Aryna Sabalenka’dan önce bir maç puanı kurtarmasının ardından Perşembe günü Fransa Açık finaline yükseldi. Swiatek, Brezilyalı Beatriz Haddad Maia’yı 6-2, 7-6 (9/7) mağlup etti ve dört yıl içinde üçüncü Roland Garros şampiyonluğunu hedefleyen Çek Cumhuriyeti’nden 43. sıradaki Muchova ile karşılaşacak.

Paris’teki rekorunu 27-2’ye yükselten 22 yaşındaki Pole, 2007’de Justine Henin’den bu yana unvanı başarıyla savunan ilk kadın olmak için yarışıyor. Aynı zamanda, o zamandan beri üç Fransa Açık finaline ulaşan en genç kadın. 1990’ların başında Monica Seles.

Swiatek, “Gerçekten harika. Dürüst olmak gerekirse, bu kadar uzun bir turnuvada oynamak zor ve tutarlı bir şekilde oynayabildiğim ve her yıl burada iyi bir sonuç aldığım için oldukça mutluyum ve Cumartesi için oldukça heyecanlıyım,” dedi Swiatek. 1968’de yedi kez majör kazanan Maria Bueno’dan bu yana bir Grand Slam yarı finaline ulaşan ilk Brezilyalı kadın olan Haddad Maia, açılış maçında Swiatek’i sevgisini kırdı ama kısa süre sonra liderliği ele geçirdi.

Swiatek, seti kapatmak için Haddad Maia’yı üçüncü kez kırmadan önce sonraki altı maçın beşini kazandı. Haddad Maia ikinci sette 3-1 öne geçti ancak Swiatek sonraki üç maçı cebe indirdi.

4-all’da üç kırılma noktasını savuşturdu ve bu Fransa Açık’tan önce bir Grand Slam’in ikinci turunu hiç geçemeyen 27 yaşındaki solak oyuncunun koşusunu durdurmadan önce tie-break’te bir set noktası kurtardı. .

Swiatek, “Kolay olmadı, o bir dövüşçü ve bunu gösterdi” dedi. “Her maça hazır olmam gerektiğini ve momentumun çok hızlı değişebileceğini biliyordum ve bu yüzden tie-break’te çok iyi oynadım.”

Muchova uçurumun eşiğinden dönüyor

Muchova, final setinde Avustralya Açık şampiyonu Sabalenka’yı 5-2 yenerek ve Belarus’un 12 maçlık galibiyet serisini kırarak ilk Grand Slam finalini oynayacak.

Muchova, 7-6 (7/5), 6-7 (5/7) galibiyetinin ardından “Gerçekten ne olduğunu bilmiyorum. Bu inanılmaz, savaşmaya devam etmeye çalıştım ve işe yaradı. Çok mutluyum” dedi. , 7-5 zafer. Sabalenka’yı, ilk turda sekizinci seribaşı Maria Sakkari ve çeyrek finalde 2021 ikincisi Anastasia Pavlyuchenkova’nın da dahil olduğu Paris’teki etkileyici kurban listesine ekledi.

Sabalenka, “Pek çok fırsatım oldu ve bunu kullanmadım. Bu zorlu mağlubiyet beni çok hayal kırıklığına uğrattı” dedi.

Bu maçtan kesinlikle bir şeyler öğrenmem ve daha güçlü dönmem gerekiyor.”

2020’de ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazandığında 54. olan ve o zamanlar genç olan Swiatek de dahil olmak üzere, kariyerinin büyük bir bölümünde sakatlıklarla boğuşan, Muchova’dan daha alt sıralarda yer alan yalnızca üç kadın Paris’te daha önce final oynamıştı.

İlk maçın dördüncü maçında Muchova iki mola puanı kurtardı ve ardından Sabalenka’yı 4-4’te kırarak sete servis atmaya başladı.

Sabalenka geri adım atarken bir set noktasında mücadele etti ve ardından tie-break’te 5-4 öne geçti, ancak Muchova kararlılığını korudu ve Çek, harika bir ters vuruş yaparak ikinci şansını değerlendirdi.

Muchova, ikinci sette sadece Sabalenka’nın hemen yanıt vermesi için 2-0 öne geçti. İkinci tohum, 4-3’lük bir mola ile öne geçti, ancak bu sefer Muchova hızlı bir şekilde seviye atladı.

Sabalenka başka bir tie-break’te kontrolü ele aldı ve iki set noktası oluşturdu, ilkinde çift hata yaptı, ancak ikinciyi güçlü bir ek yük ile dönüştürdü.

Aniden ivme, ikinci oyunda dört kırılma noktasının gelip gittiğini gördükten sonra karar vermede 4-2’lik skoru kıran Sabalenka’da oldu. Muchova, baraj altında solmaya mahkum görünüyordu.

Ancak, üç saat 13 dakika sonra ünlü bir galibiyet almak için son beş maçta inanılmaz bir yarışa girmeden önce sekizinci oyunda bir maç puanı kurtardı. Muchova, “Harika bir mücadeleydi ve her şeyi ortaya koydum. Semenesini verdi,” dedi.

Bu yazıda bahsedilen konular