Iga Swiatek Cincinnati Açık Yarı Finallerine Ulaşmak İçin Marketa Vondrousova’yı Geçti

oKMaDeM

New member
Iga Swiatek iş başında© AFP

Üst sıralarda yer alan Iga Swiatek, ATP/WTA Cincinnati Açık’ta Grand Slam şampiyonlarının mücadelesinde Marketa Vondrousova’yı 7-6 (7/3), 6-1 yenerek çabuk öğrenen biri olduğunu kanıtladı. Son ABD Açık ve Fransa Açık şampiyonu Swiatek, Wimbledon galibi Vondrousova’yı geçmek için ilk set mücadelelerinden aldığı dersleri ikinci sette uyguladığını söyledi. Açılış setinde Vondrousova’nın solak oyunuyla mücadele ederken iki kez servis kaybetmişti, ancak Çek sete servis attığında servisini kırdı ve sonunda eşitliği bozmayı kazandı. Swiatek 93 dakikada galibiyeti almak için ikinci seti domine etti. Swiatek, “Dönüşüne uyum sağlamak kolay değil,” dedi. “İlk setten sonra her top için savaşmaya kararlıydım.

“Daha odaklanmıştım ve neyin işe yaradığını biliyordum” diye ekledi. “İlk setten öğrendim. Tam olarak nasıl oynamam gerektiğini biliyordum.”

Polonyalı yıldız, İtalyan Jasmine Paolini’ye karşı 6-3, 6-2’lik galibiyet yolunda öfkeyle raket fırlatan yedinci sıradaki Amerikalı Coco Gauff’a karşı finalde yer almak için oynayacak.

Gauff, “Genellikle raketini atma derler ama arka arkaya altı oyun kazandım” dedi. “Ne yapabilirsin? En azından kimsenin canı yanmadı.”

İkinci sırada yer alan Aryna Sabalenka, On’dan Jabeur’u 85 dakikada 7-5, 6-3 yendi.

Sabalenka’nın dokuz ası vardı ve Tunuslu ikinci sette ayağından sakatlanarak mücadele ederken Jabeur’u dokuz kez kırdı.

Sabalenka, vatandaşı Marie Bouzkova oynadıkları üç maçı da kaybettikten sonra sakatlanarak emekliye ayrılırken son dörde yükselen Çek Karolina Muchova ile Fransa Açık yarı final rövanş maçı yaptı.

Avustralya Açık şampiyonu Sabalenka, Roland Garros’ta yarı finalde dünya ikinciliğine karşı kazandığı üzücü galibiyet yolunda bir maç puanı kurtaran Muchova’nın durumunu tersine çevirecek.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu yazıda bahsedilen konular

İga Swiatek Coco Gauff Marketa Vondrousova tenis