Hindistan, İkili Hokey Serisinde Almanya ile Karşılaşırken Akıllarında İntikam Var

oKMaDeM

New member

Harmanpreet Singh'in Hint hokey takımı, ikonik Binbaşı Dhyan Chand Ulusal Stadyumu'nda iki maçlık ikili seride Dünya Kupası'nı kazanan Almanya ile karşı karşıya gelirken, Paris Olimpiyat Oyunları'nın yarım kalan bazı işleriyle ilgilenmek zorunda kalacak. Almanya, Paris Olimpiyatları'nda yarı final maçında Hindistan'ı mağlup etmişti. Hindistan üçüncülük maçında İspanya'yı yenerek bronz madalya alırken, Almanya finalde Hollanda'ya yenilerek gümüş madalyayla yetinmek zorunda kaldı.

Hindistan-Almanya serisinin Çarşamba günkü ilk maçı, uluslararası hokeyin on yıllık bir aradan sonra başkente dönmesi açısından bir dönüm noktası olacak. Major Dhyan Chand Ulusal Stadyumu, en son Ocak 2014'teki Hokey Dünya Ligi finalinde uluslararası bir maça ev sahipliği yaptı ve bu etkinliği daha da özel kıldı.

Her iki takım da şiddetli bir rekabeti paylaştığından, Hindistan-Almanya serisi yoğun ve heyecan verici bir hokey sunmayı vaat ediyor. 2013 yılından bu yana iki taraf 19 kez karşı karşıya geldi; Hindistan 8, Almanya ise 7 maç kazandı. Son dönemde Dünya Kupası'nı kazanarak ve Paris Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanarak iyi bir performans sergileyen Almanya, üstünlüğünü sürdürmeye çalışacak olsa da, Hindistan, Paris'teki yarı finalde az da olsa aldığı 3-2'lik mağlubiyetin intikamını almak için istekli olacak.

Hint erkek hokey takımı baş antrenörü Craig Fulton için bu seri özel bir önem taşıyor. Güney Afrikalı oyuncu, uluslararası ilk maçına 21 yaşında, aynı stadyumda düzenlenen 1995 Indira Gandhi Altın Kupası'nda çıktı. Artık Hindistan milli takımının baş antrenörü olarak bu tarihi mekana dönüşü, kariyerinde tam bir dönüm noktasıdır. 29 yılın ardından Fulton, zengin deneyimini ve liderliğini, onun rehberliğinde önemli gelişme gösteren bir takıma aktararak ilgi çekici bir karşılaşmaya zemin hazırlıyor.

Aynı konuda konuşan Fulton şunları söyledi: “Uluslararası yolculuğumun neredeyse otuz yıl önce başladığı bu ikonik mekana geri dönmek özel bir duygu. Buraya geri dönmek ancak bu sefer Hindistan milli takımının teknik direktörü olarak gerçekten dikkate değer. Almanya gibi üst düzey bir takıma karşı tutkulu taraftarların önünde oynamak, bu olayın önemini artırıyor.

“Yani evet, hayat benim için gerçekten de tam bir döngüye girdi ve bu kadar önemli bir seride bu yetenekli oyuncu grubuna rehberlik etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Bu benim için kişisel olarak bir gurur ve yansıma anı ve umarım bunu başarabiliriz. “unutulmaz bir performans” dedi.

Dizi hakkında daha fazla konuşan ve Almanya'yı ele alan Fulton şunları söyledi: “Rakibin bakış açısına göre Almanya çok fazla tehdit oluşturuyor, taktiksel olarak çok iyiler, adam adama markajda iyiler. Yani bizim Stratejinizi adapte etmeniz gerekecek. 10 dakika boyunca bir şekilde oynayabilirsiniz, sonra tamamen farklı bir şekilde oynayabilirsiniz. Onlar iyi bir takım, akıllı bir takım ve biz Almanya'yı oynamayı seviyoruz.”

Hintli erkek hokey takımı kaptanı Harmanpreet Singh de ilk uluslararası maçını başkentte oynamanın heyecanını dile getirerek, “Yeniden Delhi'de oynayacağım için gerçekten heyecanlıyım” dedi. “Bu şehir ve Binbaşı Dhyan Chand Ulusal Stadyumu ile ilgili pek çok güzel anım var.

“2013 yılında burada düzenlenen gençlik kampının bir parçasıydım ve bu stadyumda sayısız saatler antrenman yaparak becerilerimi geliştirdim. Oyuncu olarak gelişimimde önemli bir rol oynadı, bu yüzden buraya uluslararası bir maç oynamak için geri döndüm. “Özel bir eve dönüş hissi veriyor. Atmosfer, kalabalık ve bu mekanın önemi onu daha da heyecanlı kılıyor” dedi.

Harmanpreet, Almanya'ya karşı oynadıkları maçla ilgili şunları söyledi: “Yoğunluk Paris'tekiyle aynı olacak, ancak bence önemli olan kazansanız da kaybetseniz de her maçtan bir şeyler öğrenmek. Her takım 2 ila 3 yapıyı takip ediyor ve bizim odak noktamız bu konuda ol.”

Asya Şampiyonlar Kupası'ndaki zafer ve iç saha avantajı da dahil olmak üzere son dönemdeki güçlü formuyla moral kazanan Hindistan, iyi hazırlanmış bir Alman tarafını yenmek için hız ve becerilerinden yararlanmaya çalışacak.

Hindistan-Almanya İkili Hokey Serisi 2024, her iki takımın da yaklaşan büyük turnuvalar öncesinde güçlü bir açıklama yapmayı hedeflediği heyecan verici bir yarışma olacağa benziyor. Hindistan ve Almanya, ülkenin kalbindeki en büyük sahnede rekabeti yenilerken hayranlar iki gün boyunca heyecan verici bir aksiyon bekleyebilirler.

Bu makalede bahsedilen konular