Hindistan Basketbol Oyuncularının On Yıldan Çok Daha Fazla Açığa Çıkması: Raspreet Sidhu

oKMaDeM

New member
Raspreet Sidhu, son zamanlarda Hint basketbolunun en istikrarlı oyuncularından biri oldu. Hindistan’ı üç Asya Oyununda ve 2018 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunlarında temsil etti. Milli takımı da yönetti. İşte Raspreet ile Hint basketbolu üzerine bir etkileşim.

S1 Hindistan takımına ve Delhi takımına liderlik ettiniz. Son on yılda kadın basketbolcular için fırsatlar nasıl gelişti?

A1. Önceki on yılda eyalet ve ulusal düzeylerde basketbolda işlerin nasıl olduğuna kıyasla çok fazla değişiklik oldu. Sporculara maruz kalma, on yıl öncesine kıyasla çok daha fazla. Hindistan’ın yaklaşık 15-20 bowling oyuncusu ABD’de NCAA 1, 2 ve 3. bölümleri için çalışıyor ve oynuyor. Ayrıca, Hindistan Demiryolları’nın basketbolcularla ve diğer spor dallarından olanlarla ilişkilendirerek sporda profesyonelliği büyük ölçüde teşvik etmesiyle görülebileceği gibi, en üst düzeyde veya profesyonel düzeydeki fırsatlar arttı. Ayrıca, on yıl öncesine kıyasla kadın bowling oyuncularının profesyonel takımların bir parçası olmaları için daha fazla sayıda açıklık var. Bunlar iki büyük değişiklik ve ayrıca NCAA ile olan ilişki çok büyük çünkü çocuklar orada eğitim alıyor ve okuyor ve birkaçı ülke için oynamak için geri geliyor. Bu yüzden, geri gelip Hindistan’ı temsil etmeleri ve bu beceri setlerini milli takıma katkıda bulunmaları ile şimdiden gelişme görüyoruz.

S2. Geethu Ann Jose’den başlayarak, yabancı liglerde ilgi uyandıran birkaç oyuncu vardı. WNBA geliştirme liglerinde veya diğer üst liglerde iz bırakabileceğini düşündüğünüz güncel yıldızlar kimler?

A2. Geethu Ann Jose ile birkaç yıl oynadım ve birlikte oynayarak kazandık. Yabancı ligde yer almadı; Burada sadece gerçekleri bir araya getirmek istiyorum. Avustralya’da bulunan NBL’nin ve WNBA denemesinin bir parçası olma fırsatı kendisine verilmişti. Yani, evet, o tüm zamanların en iyilerinden biriydi, ama ileride, daha önce de belirttiğim gibi, başka bir ülkede sporu oynayan ve öğrenen Hint asıllı en az 15 oyuncumuz var ve şimdi bir parçası olma fırsatı buluyor. NCAA kolejlerinden. Bowling oyuncuları söz konusu olduğunda, bu başlı başına büyük bir başarıdır. WNBA ile ilgili olarak, bunun on veya yirmi yıldan fazla bir süre içinde gerçekleşmesi beni şaşırtmaz. Bunu inanarak söyleyeceğim çünkü son zamanlarda 3×3 17 yaş altı erkek takımımız bile dünya şampiyonasında yerini aldı. Bu çocuklardan bahsetmişken, şu anda ABD’de okuyan bu sporculardan ikisinin WNBA’yı temsil etmesi, yolu takip etmeleri ve doğru zamanda fırsatları yakalamaları halinde şaşırmayacağım.

S3 Mevcut yıldızların isimlerinden bahsetmek ister misiniz?

A3. Çok fazla var, bu yüzden sadece bir veya iki tane söylersem haksızlık etmiş olmayacağım ama evet, John milli takım için oynuyor ki bu çok açık. Ayrıca Japonya’da uzun yıllardır profesyonel olarak oynayan Anmolpreet’e sahibiz ve Hindistan’dan orada olan tek oyuncu o. Sonra Kavita var ama bazı sebeplerden dolayı oynamayı bıraktı. Yani, dediğim gibi, orada olan iyi bir grup var ve bu sadece doğru zamanı ve doğru fırsatı elde etmekle ilgili.

S4 Asya takımları arasında Hindistan’ın konumunu nasıl görüyorsunuz?

A4. Beşinciliğe en yakın olduğumuz yer, 2013’te Hindistan takımına liderlik ettiğim ve Tayland’da bir şampiyonluğumuz olduğu zamandı. O zamandan beri, pozisyonda biraz düşüş oldu. Basketbol iki bölüme ayrılmıştır – A bölümü ve B bölümü – ancak Hindistan’ın A bölümü ‎Okyanusya’dan ilk 18’e sahip, yani şimdi Asya ve Okyanusya’nın birlikte oynadığı Asya-Okyanusya var. Yani ilk 8’deyiz ve her zaman A klasmanındayız. A klasmanını kesinlikle koruyoruz.

S5. Yakın zamana kadar birkaç yabancı koç sahneyi süsledi, kıdemli bir profesyonel olarak onları taban seviyesinde kullanmanın uzun vadede daha iyi sonuçlar vereceğini düşünüyor musunuz?

aa Bu konuda karışık görüşler var ve tabii ki bu benim kişisel görüşüm ama şu ya da bu diye bir durum olduğunu düşünmüyorum. Her düzeyde kolektif bir çaba gösterilmelidir. 16 yaş altı ve yanılmıyorsam 18 yaş altı takımı da son iki yılda yabancı bir teknik adam çalıştırdı. Bu nedenle federasyon, sadece üst düzey takımlar için değil, aynı zamanda genç takımlar için de antrenörler almak için üzerine düşeni yapıyor. Ama dediğin gibi tabanda çalışmak fayda sağlayacak ama burada bakılması gereken bir diğer alan da koçlarımızı BIBA lisanslı eğitmenler tarafından eğitebilir miyiz çünkü uzun vadeli planlamaya yatırım yapmalıyız. Bu konuyla ilgili benim görüşüm bu ve taban seviyesinde koçluk için düşünceli bir programın bize fayda sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü tabii ki üst düzey takımlar söz konusu olduğunda bu sadece teknik değil, pratik bir kısım da söz konusu. Ben de dahil olmak üzere birçok yabancı antrenör altında antrenman yapabildiğimiz için çok şanslıyız. Son 18 yılda ülke için oynarken dört ya da beş yabancı antrenör altında antrenman yaptım. Ancak taban düzeyinde, eğitmenler programının gerçekten çok yardımcı olacağını hissediyorum.

Günün Öne Çıkan Videosu

İzleyin: Axar Patel Ve Karısı Meha Ujjain’deki Baba Mahakal Tapınağını Ziyaret Etti

Bu yazıda bahsedilen konular