“Her Zaman Endişeli …”: Sachin Tendulkar’ın Kanser Tedavisi Sırasında Hareketli Hareketi Üzerine Yuvraj Singh

oKMaDeM

New member
Sachin Tendulkar, Yuvraj Singh için sadece bir kriket idolü değil, aynı zamanda hem saha içinde hem de saha dışında kriz zamanlarında inanılmaz çözümler ve dersler sunan bir “koruyucu melek”. Hindistan’ın en büyük beyaz top oyuncularından biri ve iki Dünya Kupası zaferinin kahramanı Yuvraj, Tendulkar’ın Hindistan soyunma odasındaki en yakın arkadaşlarından biri oldu ve onun için maestro bir yaşam koçu.

Yuvraj, “Uluslararası kriket oynadığımda, koçlarımız vardı ama vuruşumla ilgili herhangi bir teknik sorunla karşılaşırsam, o benim ‘gitmem gereken’ kişiydi. Çözümler sağladı ama o sadece benim kriket idolüm değildi.” İngiltere, efsanenin 50. doğum gününden önce PTI’ye söyledi.

“22 metrenin ötesinde de benim için bir koruyucu melek gibi. Hayatta ne zaman kişisel bir kriz veya ikilemle karşılaşsam, arayacağım ilk kişilerden biri Paaji olurdu. Ve her zaman en iyi hayat derslerini alırdı. bana nasihat” dedi.

Tendulkar’ın 350’den fazla koşu ve 15 kaleyle Hindistan adına tek başına kazandığı 2011 Dünya Kupası sırasında uykusuz geceler geçirdiğinde ve düzenli olarak öksürdüğü ve kustuğu zaman ne kadar endişeli olduğunu hatırladı.

“Ben bile kanser olduğunu bilmiyordum. Sachin beni düzenli olarak kontrol ederdi ve ABD’deki tedavim sırasında da iyileşmemle her zaman ilgilenirdi.” Yuvraj, Tendulkar ile ilk tanıştığı zamanı bile hatırlıyor ve genç Tendulkar’ı okul çocuğu Yuvraj ile tanıştıran efsanevi Kapil Dev’di.

Yuvraj, “Sanırım Sachin Hindistan için oynamaya yeni başlamıştı ve bir sansasyon haline gelmişti. Beni Sachin’e götüren Kapil Paaji’ydi ve onunla ilk kez el sıkıştım.” 10 yaşında o zaman.

Kayıt için, Yuvraj’ın babası Yograj Singh ve Kapil Dev, kriketlerini Chandigarh’da aynı koç, Dronacharya ödüllü Desh Prem Azad’ın altında birlikte öğrendiler.

Ona Tendulkar ile en sevdiği saha ortaklığını sorun ve Yuvraj çok “özel bir Test maçı” hatırlıyor.

Yuvraj, “Skor defterine geri bakarsanız, Sachin ve benim ODI kriketinde genel olarak açıldığı gibi çok fazla uzun ortaklığımız olmadı ve kariyerimin daha iyi bir bölümünde 6. sırada yer aldım,” dedi.

“Ama Test kriketinde, Aralık 2008’de Chennai’de İngiltere’ye karşı 150’den fazla bir duruşumuz vardı. 387’yi kovalıyorduk ve öğleden sonra maçı kazandık. Sachin yüz sayı attı ve ben 80 sayı (85) aldım.

“Ancak bu Test, Bombay’daki 26/11 terör saldırısından sonraki ilk maç olduğu için özel olmaya devam ediyor. Ülke trajediyle başa çıkıyordu ve hepimiz çok duygusaldık ve çok sayıda masum can kaybı karşısında bunalmıştık. Ve bu Test iki hafta içinde gerçekleşti. .

Yuvraj, “Mumbai’den gelen Sachin için daha da derin ve kişiseldi. Beşinci gündeki bu ortaklık ve yaklaşık 400 hedefi kovalama özel kalacak. O kadar kendinden geçmiştim ki, kovalamaca tamamlandığında Sachin’i kaldırdım.” .

ODI’lerde Yuvraj, Tim Southee, Kyle Mills ve Jacob Oram’dan oluşan bir Yeni Zelanda saldırısına karşı 138 koşuluk ortaklığının yalnızca 16.4 fazla olduğunu hatırlıyor.

“Sharjah’daki iki vuruştan ve Centurion’daki 98 turluk vuruşlardan bahsediyoruz ki, onun en iyi ODI vuruşu olduğuna inanıyorum.

“Ama kalbime yakın bir vuruş, 2009’da Christchurch’teki 163’ü olurdu ve o gün kolayca iki yüz kazanabilirdi ama sakatlandı. Ben de 80 artı (87) aldım ve sanırım ikimiz de bir aşamada 72 puan aldık. Bu yüzden fazla konuşulmadı ama hatırlanmaya değer bir çabaydı.” Tendulkar, arkadaşları için bir şakacı olmaya devam ediyor ve Yuvraj, çoğu zaman onun sayısız şakasının ‘kurbanı’ oldu.

“Sachin Japon yemeklerini çok seviyor ve ben o zamanlar takımda son sınıf öğrencisiydim. Bu yüzden bazılarımızı akşam yemeğine çıkardı ve ben ilk kez suşi tattım. Ama bir süre sonra bir felaket oldu. Sachin bana başka bir yemek olan Wasabi’yi tatmamı söyledi ve Tadının tatlı olduğuna söz verdim. Çiğnemeye başladım ve tam tersi olduğu için darmadağın oldum.” Buna hayatın hoş bir güzelliği deyin, son zamanlarda birkaç etkileyici IPL oyununa sahip olan Tendulkar’ın oğlu Arjun, büyük bir Yuvraj hayranı.

“Biliyorum. Ben babasına saygı duydum, o da bana saygı duyuyor. O da benim gibi solak ve verdiği tüm sıkı çalışma belli oluyor. Ama güven bana, çocuk aynı zamanda büyük altılı da vurabilir. sezon, antrenman yapmak istedi ve ben bunu babamın akademisinde ayarladım. Babam ona değer veriyor.” Peki rol modelinin 50. yaş gününde dileği ne olacak?

“Elbette uzun ve sağlıklı bir yaşam ve bizi eğlendiriyor. Ama 50. doğum gününde, beni bir golf oyununda yenmesi için ona meydan okumak istiyorum,” diye şakayla bitirdi sözlerini.

Bu yazıda bahsedilen konular