celikci
New member
Evet, genellikle sabahları dışarı çıkarım, sokaklarda bir aşağı bir yukarı araba sürerim, herkesin iyi olduğundan emin olurum, herkesin suyu olduğundan emin olurum. Küçüklüğümden beri burada büyüdüm, doğup büyüdüm ve bu sokakları bile bilmiyorum. Herkesin tahliye edilmesi gerekiyor. Ama hâlâ buradaydım. Sonradan anlayacağınız etrafımız kiraz kırmızısıydı. Daha sonra yeğenim ortaya çıktı. Buraya çıkıp evleri suyla doldurmaya başlayalım diye düşündüm. Biz de yan taraftaki evi ıslatmaya başladık. İtfaiye birdenbire ortaya çıktı. Ve şans eseri beşimiz onu dışarı çıkarmayı başardık. Şans eseri ben şanslı olanlardan biriyim ama onlar benim komşularım dostum. Sanki bu çok büyük. Nasılız arkadaşlar? Her yere barikat kurdular ve sonra bizimle konuştular: “Hey, artık içeri giremezsiniz, dışarı çıkamazsınız.” Bize sadece sınırı geçerseniz geri dönemeyeceğinizi söylediler. Bu konuda çok ayrıntılı konuşuyorsun. Brülörümüz orada. Şimdi kahve yapacağız. İhtiyacımız olursa birkaç jeneratörümüz var. Çocuklarımız, ailemiz, yeğenlerimiz, yeğenlerimiz. Herkes bize geliyor. Sanırım saat 12 civarında hava iyice kararıyor. Bu yüzden gece yarısı buraya geliyorum, giyiniyorum, yukarı çıkıyorum, sandalyeye oturuyorum ve el fenerleri arıyorum. Sonra şerifi ararsın ve gelip bir bakmasını söylersin. Yapabileceğiniz tek şey her şeyi kapatıp dua etmek.