“Haris Rauf Test Tarafının Bir Parçası Olmalı”: Shahid Afridi, Pacer’ın Pakistan Görevi Yerine BBL’yi Tercih Etmesini Açıkladı

oKMaDeM

New member
Eski Pakistan çok yönlü oyuncusu Shahid Afridi, yıldız tempo oyuncusu Haris Rauf’un Big Bash League (BBL) yerine Avustralya’daki Test ekibinin bir parçası olması gerektiğine inanıyor. Rauf, iş yükünü kontrol altına alma ve vücudunu koruma isteği nedeniyle takım açıklanmadan diziden çekildi. Pakistan’ın Avustralya’ya karşı devam eden Test serisi sırasında Big Bash Ligi’nde Melbourne Stars adına dört maç oynadı.

Eski kriket oyuncusu, hızı göz önüne alındığında, bowling oyuncusunun bu koşullar altında takdire şayan bir performans sergileyeceğine inanıyor. Afridi ayrıca Rauf’un Avustralya’nın Perth ve Melbourne’de inşa ettiği sahalarda keyifli vakit geçireceğini öne sürdü.

“Sanırım Haris [Rauf] bunun yerine bu tarafın bir parçası olmalı [the BBL]. Bu koşullar altında, sahip olduğu tempo, iyi bir performans sergileyebilir ve Avustralya’nın Perth’te ve burada hazırladığı türden sahalarda keyif alabilirdi.” Afridi, ESPNcricinfo’nun aktardığına göre MCG’de medyaya konuşurken şunları söyledi.

Perth standartlarına göre bile Optus Stadyumu’ndaki açılış Testi sahası aktifti ve hızlı bowling oyuncuları maç ilerledikçe daha fazla yardım alıyor gibi görünüyordu.

Afridi ayrıca hızdaki düşüşe rağmen Shaheen’in yaralandığına inanmadığını, Pakistan’ın bireylerden ziyade derinlemesine yatırım yapması gerektiğini belirtti.

“Hiçbir zaman Shaheen’in sakatlandığı izlenimine kapılmadım. Eğer sakatlanırsanız hızlı bir atıcı olarak oynayamazsınız. Sorumluluğunu ve takım için ne kadar önemli olduğunu biliyor. Hızlı atıcılardan bir gelişme bekliyoruz. “Onlardan çok şey aldık çünkü geçmişte başarılı oldular. Babar, Rizwan, Shaheen vb. o kadar iyi performans sergiledi ki, her maçta performans göstermelerini bekliyoruz. Krikette amansız tutarlılık zordur” diye ekledi Afridi.

“Her zaman söyledim, yedek kulübemiz güçlü olmadığı sürece en iyi kararları alamayız. A takımı ana takım kadar güçlü olmalı, yani Shaheen, Babar veya Rizwan güçlü değilse biz yapmalıyız.” “Şu anda Naseem’de olduğu gibi oyuncuların müsait olmaması gibi mazeretlerimiz yok. Yedek kulübemiz güçlü olduğunda artık mazeretimiz kalmayacak” dedi.

Afridi ayrıca Pakistan’ı, ziyaretçilerin 317 koşuyla kazanması gereken yaklaşan Testte savaş şansını sürdürmesi konusunda da teşvik etti. Yüzyılı aşkın bir süredir MCG’de hiçbir takım dördüncü vuruşta daha yüksek bir puan elde edemedi ve eğer kayma yakalamaları devam etseydi Pakistan çok daha düşük bir puanın peşinde olabilirdi.

“Bu Test maçını kazanmaları gerekiyor. Onları 150 koşu boyunca kolayca dışarı çıkarmak için kaçırdığımız iyi bir fırsat. Ama bu takip edilebilir bir skor. Babar Azam’ı çok yüksek derecelendiriyorum ve dünya da öyle. O, Pakistan’ın vuruş kadrosunun omurgasıdır. En iyi vurucular gevşek formdadır, ancak Pakistan kriketinde bu kadar tutarlı vurucuları çok nadir gördüm” diye ekledi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular