Güneş panelleri ve mini-eolik sistemleri kurma için işletmeye yardım

oKMaDeM

New member
İçin yeni fırsat işletmeler Kim yüklemeyi planlıyor Güneş panelleri ve mini-eolik bitkiler. Şirketler Bakanlığı ve İtalya'da Made, aslında Küçük ve orta ölçekli işletmelerde yenilenebilir kaynaklardan elektriğin kendiliğinden üretilmesine adanmış çağrı. Uygulamalar gönderilebilir 8 Temmuz – 30 Eylül 2025 tarihleri arasında Invitalia Portalı. 178 milyon avrodan fazla mevcuttur.

İzin verilen masraflar

“PMI-FER'deki yenilenebilir kaynaklardan enerjinin kendi kendine üretim desteği” önlemi bir rejim öngörüyor Fotovoltaik veya mini-eolik güneş sistemlerinden elde edilen elektriğin kendi kendine üretilmesini amaçlayan küçük ve orta ölçekli işletmelerin yatırım programlarına bitkilere katkı olarak verilen kolaylaştırmalar. İmtiyazlar, 30.000 Euro'dan az olmayan uygun masraflar için oluşturulan yatırım programlarına atanır. Yatırım programına tabi tüm üretim birimini dikkate alması gereken enerji tanısı zorunludur. Teşvikler hem öz -tüketim hem de birikim ve depolama sistemlerini kapsar. . Tasarım Giderleridoğrudan projeye atfedilebildikleri ve bütçede aktifleştirildikleri sürece.

Yeşil vergi

Cihaz Bonusları: Hangilerine izin verilir ve nasıl seçilir

Antonella Donati tarafından

25 Haziran 2025

Cihaz Bonusları: Hangilerine izin verilir ve nasıl seçilir

Kim finansman alabilir

Tesisten yararlanabilirler Ulusal Bölge'de faaliyet gösteren KOBİ'lerTarım ürünleri, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinin karbonifer ve birincil üretim sektöründe faaliyet gösteren şirketler hariç. Yatırım programları, başvurunun sunulduğu tarihte, faaliyetin kullanılmasına yönelik veya binaların hizmetine dayanıklı bir şekilde tasarlanan ilgili yapıların kapsamında mevcut binalarda yapılmalıdır. Bina ve ilgili ekler şirketin tam mevcudiyetinde olmalı ve Ticaret Odası'na kayıtlı olmalıdır. Kurulum masrafları destek yapıları, sabitleme sistemleri, kablolar, konektörler ve işçilik içerir, ancak sistemin yalnızca kurulumu için doğrudan gerekli olmayan duvar eserleri uygun değildir.

Değerlendirme kriterleri ve sıralama sistemi

Katkılar bir sıralama değerlendirmesi temelinde atanacak. Sahip olan şirketler için ödül derecelendirme yasallık ve/veya cinsiyet eşitliği sertifikası. Ana değerlendirme kriteri, sistemin nominal gücü (KWP'de ifade edilir) ile müdahaleye tabi üretim biriminin toplam yıllık enerji ihtiyaçları (KWH cinsinden) arasındaki ilişki ile temsil edilir. Toplam yıllık ihtiyaçlar, hem referans döneminin faturalarından kaynaklanan elektrik ağından çekilmeyi hem de üretim biriminde kullanılan diğer kaynaklardan gelen enerjiyi içermelidir.

Yeşil vergi

Fotovoltaik, kendini tüketme ve depolama sistemleri için yeni teşvikler devam ediyor

Antonella Donati tarafından

03 Haziran 2025

Fotovoltaik, kendini tüketme ve depolama sistemleri için yeni teşvikler devam ediyor

Uygulamalar nasıl gönderilir

Başvuruların derlenmesi ve sunulması, Invitalia portalının ayrılmış alanına erişebilir. Aynı zamanda, başvurunun sunulması gerekir, teknik rapor, kendi yetkinlik kayıtlarına kayıtlı profesyoneller tarafından imzalanan sitede bulunan uygun şemaya göre basılmıştır.

İmtiyazlar, aynı uygun maliyetler için bildirilen veya muafiyetli diğer devlet yardımları ile biriktirilemez, ancak kabul edilebilir maliyetin tamamının aşılmaması koşuluyla, mevzuatın devlet yardımına uygulanması alanına girmeyen imtiyazlarla biriktirilebilir. Invitalia Web Sitesinin özel sayfasında SSS spesifikasyonlarının mevcut olduğu Geçiş 5.0 Planı tarafından öngörülen vergi kredisi ile birikime özellikle dikkat edilmelidir.

Konular