Green Works, Sürdürülebilir Şehir İçin Bisiklet Yollarının Yaratıcısı

oKMaDeM

New member
“Bisiklet yolları yapıyorum”. Ona bruciapelo isterseniz, belki bir günlük işten sonra Milano'dan bisikletle geçerken, bu 28 yaşında Edoardo Repetto'nun sorusuna cevabıdır: ne iş yaparsınız? Repetto hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenlere şöyle açıklıyor: “Çalışmam, bisiklet yollarını entegre etmek için ağların planlanmasını içeriyor. Ancak bugün, bugün bölgesel planlayıcı olarak adlandırılan şehircinin rolü olurdu. Daha uzmanlaştığım alanlar bisiklet hareketliliği ve kentsel lojistik, limanları, müdahaleleri, havaalanlarını etkilemeyen, ancak evde teslim edilen her şeydir. Son miline, teslimatın son segmentine odaklanıyorum: bisikletle kentsel taşımacılığın dönüştürülebilir kısmı “.

Roma'da büyüyen, profesyonel olarak Milanlı olan Ligurian kökenli Repetto'nun DNA'da pedalları var. Sadece 16 yaşında, Sanremo'daki başkentten Bisikletle Bisikletle Bisikletle geçti ve babasını buldu. “Bisikleti seviyorum, ama fanatik değilim” ama açıklığa kavuşturmak istiyor. Ancak, iki tekerleği gerçekten orijinal bir eğitim kursunun ardından çalışmalarının baskın bir parçası haline getirmeyi başardı. Siyaset Bilimi alanında üç yıllık dereceden başlayarak: bisikletçiler Hepsi bir programdı. “Sonra Danimarka'da, Kopenhagenize stüdyosunda bir yıl geçirdim. Ve Londra'da yüksek lisans derecesi aldım. Çevre ve Sürdürülebilir KalkınmaAncak İtalya'da tanınmaz. Ve böylece bir tez ile bölgesel planlayıcıdan yüksek lisans derecesi için okudum. Büyükşehir şehirlerinde bisiklet yollarının tasarımı“.

Edoardo Repetto (Fotoğraf: Mariarita Cigolini)

Edoardo Repetto (Fotoğraf: Mariarita Cigolini)

Reggio Emilia'nın mikrohubları

Bugün Repetto, “İtalya ve Avrupa'daki insanların ve malların kentsel hareketliliği” konusunda uzmanlaşmış bir danışmanlık şirketi olan TRT Transport and Bölgesi için çalışıyor. Üzerinde çalıştığı en son projeler? “Örneğin Reggio Emilia'nın mikrohub“Repetto, bu projede ülkemizdeki öncülerden biriyle işbirliği yapma fırsatı bulduğunu yanıtlıyor: Paolo Gandolfiİtalya'daki bisiklet hareketliliği ve şimdi Emilian şehrinde kentsel planlamaya müdür. “Mikrohublar, ağır yük trafiğinin iletildiği meyve ve sebze pazarına yerleştirilmiş konteynerlerdir: yüklü minibüsler gelir, son mil için malları boşaltır ve teslimatlar, Reggio Emilia'nın merkezine giden kargo bisikletleriyle gerçekleştirilir. Şehirde 20 yarı voucher kamyoneti almak yerine, 3-4 kamyonet piyasaya tamamen yükleniyor. Ve oradan bisikletle devam ediyoruz. Bu yaklaşım size izin verir İnsan sağlığı ve çevre üzerindeki etkileri azaltın“.

Napoli Bedesi: 700 km'den fazla bisiklet yolu

Repetto ayrıca büyükşehir Napoli şehrinin bedarının hazırlanmasına katıldı. “50'de çalışıyoruz, 92 belediye ve 3 milyon nüfusu ile çok karmaşık bir bağlam. 10 yaşındaki bir ufuk olan planın amacı, bir dizi intermodal hizmeti entegre edebilen 700 kilometreden fazla bir ağ oluşturmaktır” diyor. Bu nedenle bisikletler ve toplu taşıma arasında bir entegrasyon. “Bu doğru: bisikletçiler için değil, bisikletle hareket eden insanlar için bir hizmet üzerinde çalışıyoruz”.

Tekrar ediyorum: Ben fanatik değilim. Yine de bisiklet, sadece hareketlilikle ilgilenmeyen, aynı zamanda çevresel etkiler, hava kalitesi, toprak tüketimi, kamusal alanın kullanımı ile ilgili bir dizi hedefle uyumlu bir ulaşım aracıdır. Ve bunlar Avrupa hedeflerine uygun.
En yeşil lojistik ve teslimat

En yeşil olamayan bir hareketlilik. Ayrıca bir kaynağı olacak Yeni İstihdam? “Birçok şey hareket ediyor ve değişim havası var. Bu şeyler altyapıların gerçekleştirilmesinden geçse bile. Ve son birkaç yıl bir felaket oldu: 2021'de 2021'de on yılda 100 milyondan 2022'de tahsis edilen 10 milyona geçti. Ve şimdi sıfırdır”. Ancak piyasa tarafından büyük bir talep var, sadece piyasayı düşünün Ev Teslimatları Boom. “Ayrıca, Bisiklete binmenin lojistiği: AB ile işbirliği içinde, NEET'i, çalışan veya çalışan gençleri, kentsel yük taşımacılığı projelerini bisikletle nasıl aktive edeceğini veya bir şirketi nasıl yöneteceğini öğretmek için kuracağız. . Gıda dağıtım Patladı, ancak muazzam bir güvencenin olduğu düzenlenmemiş bir sektör. Bu perspektifte – şimdi eve geldiğinde, bisikletinden ayrıldığını söylüyor – sadece yeşil değil, aynı zamanda etik olarak sürdürülebilir olan bir bisiklet teslimat almak için daha fazla bir şey ödemek için tüketici isteğini anlamak için bir Avrupa projesine katılıyoruz “.