“Form Arıyordum”: Jos Buttler Batı Hint Adaları’na Karşı Galibiyetin Ardından

oKMaDeM

New member
Jos Buttler, Batı Hint Adaları’na karşı 45 top üzerinden 58* gol attı© AFP

İngiltere kaptanı Jos Buttler, harika formundan “bıktığını” ve sopayla sağlam bir performans sergileyerek “olduğumu bildiğim oyuncu” olmaya geri dönme zamanının geldiğini söyledi. ODI Dünya Kupası boyunca sopayla mücadele eden kaleci vurucu, Eylül ayından bu yana ilk yarım asırlık golünü attı – 45 top üzerinden 58’ini yenilmez bir skorla İngiltere’yi ikinci turda ev sahibi Batı Hint Adaları’na karşı altı kalelik seri seviyeli bir zafere taşıdı. ODI Çarşamba günü burada. Buttler’ın ‘BBC’ tarafından aktarılan sözleri şöyle: “Form arayışındaydım. Bunun sinir bozucu olduğu anlar yaşadım.”

“Bundan bıkmaya başlamıştım, bu yüzden bir performans sergilemenin ve olduğumu bildiğim oyuncuya geri dönmenin zamanı gelmişti” diye ekledi.

İkinci ODI Buttler öncesinde, sekiz maçta beş tek haneli skor nedeniyle oyundan atılmıştı.

Ancak Çarşamba günkü maçı kazandıran vuruş, onu ODI’lerde 5.000 koşu sınırını aşan beşinci İngiltere vurucusu yaptı.

“Gerçekten memnuniyet verici. Bir süredir oynuyorum, bu nedenle uzun bir süre oynadıktan sonra bu dönüm noktalarına ulaşmak harika. Son zamanlarda sinir bozucu bir dönemdi.” Buttler, beyaz top kaptanlığı görevini geçen yıl Dünya Kupası’nı kazanan kaptan Eoin Morgan’dan devralmıştı.

Onun liderliğinde İngiltere geçen yıl T20 Dünya Kupası’nı kazandı.

Ancak son şampiyon İngiltere, geçen ay ODI Dünya Kupası’ndan utanç verici bir erken çıkış yaparak 2025 Şampiyonlar Kupası’na hak kazanmak için yedinci oldu.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu makalede bahsedilen konular