Fide Jean'e İzin Verdikten Sonra Magnus Carlsen Blitz Worlds'e Geri Döndü

oKMaDeM

New member

Dünyanın bir numarası Magnus Carlsen, resmi pantolon giymeyi reddettiği için kendisini Rapid etkinliğinden diskalifiye ettikten birkaç gün sonra, FIDE'nin oyuncuların kot pantolonla yarışmasına izin verme kararının ardından burada Dünya Yıldırım Satranç Şampiyonası'na geri dönecek. Beş kez dünya şampiyonu olan oyuncu, orijinal turnuva yönetmeliklerine göre “açıkça yasak” olan kot pantolon giydiği için 200 ABD doları para cezasına çarptırıldı. Norveçli oyuncu, dokuzuncu tur öncesinde baş hakem Alex Holowczak'ın kıyafetini değiştirmeyi reddetmesi nedeniyle de diskalifiye edildi.

Politikadaki değişikliği duyuran FIDE patronu Arkady Dvorkovich, “Kıyafetin uygunluğuna ilişkin kararlarda FIDE yetkililerine daha fazla esneklik sağlayacak bir yaklaşımı deneme kararı aldım.

Dvorkovich, X hakkında yaptığı açıklamada, “Prensip basit: hala resmi kıyafet kurallarına uymak gerekiyor, ancak zarif küçük sapmalara (özellikle ceketle eşleşen uygun kot pantolonlar dahil olabilir) izin veriliyor.” dedi.

Rapid etkinliğinde diskalifiye edildikten sonra Carlsen Blitz bölümünden çıkmıştı ancak şimdi unvanını korumak için geri dönecek.

Açıklamada, “FIDE, Magnus Carlsen'in FIDE Dünya Yıldırım Şampiyonasına katılacağını doğrulamaktan memnuniyet duyar.” ifadesine yer verildi.

Carlsen, Pazar günü turnuvanın oturum aralarında FIDE başkan yardımcısı ve Hintli büyük Viswanathan Anand ile tanışmıştı.

Dünya kuruluşundan yapılan açıklamada, “FIDE, FIDE yarışmalarının koşullarını ve atmosferini geliştirmek, hem oyuncular hem de taraftarlar için mümkün olan en iyi deneyimi sağlamak amacıyla Bay Carlsen ve küresel satranç topluluğuyla işbirliğimizi sürdürmeyi dört gözle bekliyor” ifadesine yer verildi.

FIDE, Carlsen'in turnuvaya dönüşünün spora çok şey katacağını söyledi.

“Bu, satranç dünyası için harika bir haber. Son Dünya Yıldırım Satranç Şampiyonunun, New York'ta merakla beklenen bu etkinlikte unvanını korumak ve başka bir tacı hedeflemek için yarışacak olmasından büyük mutluluk duyuyoruz.” Carlsen de etkinliğe katılacağını doğruladı.

Carlsen, “Burada, New York'ta en az bir gün daha oynuyorum ve eğer başarılı olursam, bundan sonraki bir gün daha,” dedi Carlsen, 'Al Al Al' dedi. “Dün pek çok görüşme yaptık ve FIDE Başkanı Dvorkovich ile iyi bir ilişkimiz var.

Bir kısmı FIDE'nin X hesabında yayınlanan röportaj sırasında Carlsen, “Dvorkovich ve ana sponsor Turlov ile konuştuğumda bazı verimli tartışmalar yapabileceğimizi hissettim ve günün sonunda oynamaya karar verdim” dedi.

FIDE'nin başkan yardımcısı Viswanathan Anand, yönetim kurulunun Carlsen'i diskalifiye etmek istemediğini ancak Norveçli oyuncunun kurallara uymayı reddetmesinin ardından başka seçeneği kalmadığını söyledi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular