“Farklı Kurallar mı?” Eski Hindistan Yıldızı, “Vücuda Bakmak” Adına Birinci Sınıf Kriketi Kaybedenleri Patlattı

oKMaDeM

New member
Shreyas Iyer ve Ishan Kishan'ın dosya fotoğrafı© heyecan

Bugünlerde Hint kriketinde en çok konuşulan konulardan biri oyuncuların yerli kriketten mahrum kalması. BCCI Sekreteri Jay Shah kısa bir süre önce, milli takımda yer almayan merkezi olarak sözleşmeli tüm kriketçilerin yerel devrede zorunlu olarak kırmızı top kriket oynamak zorunda kalacağını ve yönetimin bu konuda hiçbir bahaneye tolerans göstermeyeceğini açıkça belirtti. Açıklama, Ishan Kishan'ı çevreleyen tartışmaların ve BCCI'nın ondan Ranji Trophy'de Jharkhand adına oynamasını istediğini öne süren raporların ortasında geldi.

Shah, etkileşim sırasında Kishan'dan bahsetti ancak hemen duyurunun kendisini hedef almadığını ve bu kuralın milli takımda yer almayan tüm kriketçiler için geçerli olacağını ekledi.

“Tüm sözleşmeli oyunculara telefonda söylendi ve ben de onlara yazacağım. Seçiciler başkanı, antrenör ve kaptan kırmızı top kriket oynamanızı istiyorsa o zaman oynamalısınız. 'Nakhre Nahi Challenge' (öfke nöbeti yok). Jay Shah gazetecilere verdiği demeçte, Ishan Kishan'a gelince, o genç, bunu özellikle onun hakkında söylemiyorum çünkü bu tüm oyuncular için aynı şekilde geçerli olacak,” dedi.

“Herkes oynamak zorunda kalacak, aksi takdirde seçim komitesi başkanı bana önerilerini iletti ve ben de ona kendi konuşmalarını yapması konusunda serbestlik vereceğim.”

Bütün bunların ortasında Perşembe günü Indian Express'ten, Shreyas Iyer'in sakatlık endişelerini gerekçe göstererek Mumbai'deki Ranji Trophy çeyrek finallerinde yer alamayacağını bildiren bir rapor geldi, ancak Ulusal Kriket Akademisi (NCA) onun 'yeni bir sakatlığı' olmadığını söyledi. Raporda, NCA'nın spor bilimi ve tıp bölümü başkanı Nitin Patel'in, seçicilere Iyer'in 'uygun' olduğunu söyleyen bir e-postasına atıfta bulunuldu. Ayrıca Mumbai Kriket Birliği kaynaklarının, Iyer'in Cuma günü başlayacak olan Baroda'ya karşı Ranji Trophy çeyrek final maçını kaçırmasının nedeni olarak sırt ağrısını gösterdiğini söylediğini aktardı.

Patel, e-postasında şunları yazdı: “Shreyas Iyer, İngiltere'ye karşı 2. Test maçından sonra Hint takımının devir raporuna göre formdaydı ve seçilmeye hazırdı. Şu anda Hindistan Takımından ayrılmasından sonra da yeni bir yaralanma bildirilmedi.” rapor.

İrfan Pathan perşembe günü X hakkında ilginç bir yorum yayınladı. “Farklı oyuncular için, vücuda bakmak adına birinci sınıf Hint kriket oynamama konusunda farklı kurallar var mı?” İrfan Pathan yazdı.

Farklı oyuncular için, vücuda bakım adına birinci sınıf Hint kriket oynamama konusunda farklı kurallar var mı?

— İrfan Pathan (@IrfanPathan) 22 Şubat 2024

Bu makalede bahsedilen konular