“Eski Yabancı Oyuncular…”: Wasim Akram'ın Pietersen'in “Virat Kohli RCB'den Ayrılmalı” Sözüne Cevabı

oKMaDeM

New member
Kevin Pietersen, Virat Kohli'ye yakalanması zor şampiyonluğu kazanmak için başka bir takıma katılmasını tavsiye etmişti.© BCCI

Royal Challengers Bengaluru'nun Hindistan Premier Ligi (IPL) şampiyonluğu beklentisi, takımın Eliminator'da Rajasthan Royals'a (RR) yenildikten sonra turnuvadan elenmesiyle bir kez daha paramparça oldu. RCB, ilk sekiz maçın yedisini kaybettikten sonra dikkat çekici bir geri dönüş yaparak play-off'lara kalmayı başardı. Ancak RCB, Eliminator'da RR pahasına ezici bir yenilgiye yenik düştü. Virat Kohli, kafasına sıkıca taktığı Turuncu Şapkayla turnuvadan ayrılırken bir kez daha serinin en iyi oyuncusu oldu.

Eski RCB vurucusu bu sezon 15 maçta 741 koşu yaptı; henüz hiçbir vurucu 600 koşu sınırını geçemedi. Kohli, IPL'nin 2008'deki açılış sezonundan bu yana RCB'nin bir parçası ve takımının üç final kaybettiğine tanık oldu (2009, 2011 ve 2016).

RCB'nin bir IPL kupası arayışı devam ederken, aynı zamanda takımda oynayan eski İngiltere kaptanı Kevin Pietersen, Kohli'ye bulunması zor unvanı kazanmak için başka bir takıma katılmasını tavsiye etti.

“Bunu daha önce de söyledim ve tekrar söyleyeceğim; diğer spor dallarındaki büyükler, takımları terk edip zaferi başka bir yerde aradılar. O kadar uğraşıp uğraşırken, bir kez daha Orange Cap'i kazandı. ve yine çok şey yaptı ve takım yine başarısız oldu. Takımın markasını ve takıma kattığı ticari değeri anlıyorum… Ama Virat Kohli kendisine yardımcı olabilecek bir takımda oynamayı hak ediyor. Bu kupayı almak için” dedi Star Sports'tan Pietersen.

Ancak Pakistan'ın efsanevi tempocusu Wasim Akram'ın bu konuda farklı bir görüşü vardı. Pietersen'in tavsiyesi üzerine görüşlerini paylaşması istendiğinde Akram, yurtdışındaki eski kriketçilerin bu tür konularda konuşmaması gerektiğini ve bunun eninde sonunda Kohli'nin tercihi olması gerektiğini söyledi.

“Çok katı bir cevabım var. Kevin benim çok iyi bir arkadaşımdır. Yorum yapan tüm bu yabancı eski oyuncular, Hindistan ile ilgili her şey hakkında tweet atıyorlar. Ben buna tamamen katılıyorum… muhtemelen doğru. ama bu benim için çok da önemli değil. Belki Kohli için önemli bir şey. O zaman RCB için kazanmak istiyor, o zaman takımı değiştirmek ona ne kazandıracak? Bu onun kararı. Akram, Sportskeeda'da şöyle konuştu: “Her şey hakkında konuşmak istemiyorum, öğrendiğim şey bu.”

Bu makalede bahsedilen konular