Eski BCCI Seçicisi, Disiplin Sebeplerini Sarfaraz Khan’ın Test Küçümsemesi İçin “Dayanıksız Gerekçeler” Olarak Adlandırıyor

oKMaDeM

New member
Sarfaraz Khan’ın dosya fotoğrafı.© heyecan

BCCI seçicileri, birinci sınıf kriket kariyerinde mor bir dönemden geçen vurucu Sarfaraz Khan’ı görmezden geldikleri için tepkiyle karşı karşıya. Hindistan, Batı Hint Adaları’na yapacakları tur için Test ve ODI takımlarını açıkladı ve Sarfaraz bunların hiçbirinde yer bulamadı. Bir BCCI kaynağından alıntı yapan yakın tarihli bir PTI raporu, Sarfaraz’ın ortalamanın altındaki “kondisyon seviyesinin” yanı sıra iddia edilen “saha dışı davranışının” seçiciler tarafından alınan kararı etkilediğini iddia etti. Ancak eski BCCI seçicisi Saba Karim, bunun “dayanıksız” bir sebep olduğunu düşünüyor.

“…Sarfaraz ile herhangi bir etkileşim içinde olduğum için, bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sorun buysa, nasıl oluyor da Mumbai için düzenli olarak oynuyor? (Biz) Mumbai koçundan hiçbir şey duymadık. veya kaptan veya yönetim,” dedi Karim Sportskeeda’ya.

Karim, “Bütün bunlara inanmıyorum. Bence böyle bir sorun varsa, bu tür kriketçilerle ilgilenmek yönetimin ve koçun işi … Bence bunlar seçilmemek için çok dayanıksız gerekçeler,” diye ekledi Karim .

Sarfaraz Khan, 37 birinci sınıf maçta 3505 tur attı. Olağanüstü bir ortalama 79.65’e sahip ve 13 yüze ulaştı. Ev içi maçlarda en yüksek vuruşu 301’dir.

2022-23 Ranji Trophy sezonunda Sarfaraz, 92.66 gibi etkileyici bir ortalamayla 556 tur attı. Ayrıca 6 maçta üç asırlık çanta yaptı. Mumbai vurucusu, altı Test maçında ortalama 122,75 ile 982 tur attığı 2022 yılında en çok gol atan oyuncuydu. Kemerinin altında dört yüz kişi vardı.

2019-2020’de Sarfaraz, Ranji Trophy’de ilk beş koşucu arasında yer aldı. Altı maçta ortalama 154.66 ile 928 tur attı. Birinci sınıf krikette değil, kariyerinin en iyisi 301 vuruşuyla üç yüzyılı vurmuştu.

Bu yazıda bahsedilen konular