Enea: WEEE ve yeşil pazarlama arasında yeni meslekler için burslar devam ediyor

oKMaDeM

New member
Eğitim programı resmen başladı “Döngüsellik için eğitim – Burslar (WEEE sürümü)” tarafından teşvik Erion AEEEyönetimine adanmış Erion Sistemi Konsorsiyumu Atık Elektrikli ve Elektronik Ekipman (WEEE), CDCA – Çevresel Çatışmalara İlişkin Dokümantasyon Merkezi, Döngüsel Ekonomi.com Ve AENEAS – Üretim ve Bölgesel Sistemlerin Sürdürülebilirlik Departmanı.

Bağlı oldukları ihalenin açılması ile başlayan seçim aşamasında İtalya’nın her yerinden 97 mezuntanımlandım 10 burs kazanan profil – Mart ayı sonunda yapılan ilk açılış toplantısının ardından farklı üniversite fakültelerinden (mühendislikten çevre bilimlerine, endüstriyel tasarımdan pazarlamaya) 2 erkek ve 8 kız eğitim kursuna başladılar.

Sektördeki yeni profesyonellere yönelik proje, WEEE ve yeşil pazarlama sektörleritahmin ediyor 12 ay süren 5 farklı etüt-çalışma kursu. teması üzerine 360° bir yolculuk tedarik zincirinde döngüsellik Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlardan Kaynaklanan Atıkların Oranı: Kritik Ham Maddelerin geri kazanılması ve etkin yönetimini amaçlayan bu atığın arıtılması için eko-yenilikçi araçların geliştirilmesinden sürdürülebilirlik için iletişim, pazarlama ve kaynak yaratma stratejilerine kadar.

Her eğitim süreci için iki burs verildi: Daha teknik profile sahip 10 öğrenciden 8’i yolculuğuna ENEA’nın Roma’daki merkezi Casaccia Araştırma Merkezi’nde başlarken, diğer 2 burs sahibi CDCA tarafından yine Roma’da ağırlandı.

Nisan ayının ilk günlerinden başlayarak, iki ev sahibi gerçeklikten ve Erion WEEE Konsorsiyumundan endüstri uzmanlarının rehberliğinde yeni profesyonelleri farklı etkinliklere dahil eden bütün bir yıl: teorik eğitim, teknik ve sosyal becerilerin analizi için atölye çalışmaları becerileri ve işbaşı eğitim günleri.

“Döngüsellik Eğitimi – Burslar (WEEE sürümü)” girişimi, İtalyanlar arasında sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi ve WEEE konularında farkındalık yaratmak için Erion WEEE tarafından desteklenen daha geniş “DireFareRAEE” iletişim programının bir parçasıdır.

“Eğitim ve gençlere odaklanın – ilan etti George ArientiGenel Müdür Erion WEEE – tedarik zinciri süreçlerini giderek daha verimli hale getirmek için faydalı yenilikçi araçlar ve çözümler geliştirebilen gerçek bir sürdürülebilirlik kültürünü beslemenin en etkili yolunu temsil ediyor”.

“İçin CDCA Ve Döngüsel Ekonomi.com Avrupa Beceri Yılı’nı kutlamanın daha iyi bir yolu olamaz. – beyan etti Raffaele Lupoli, EconomiaCirculare.com Yazı İşleri Direktörü – Bir yanda uzmanlaşmış figürler bulamayan şirketlerimiz var, diğer yanda ekolojik geçişe somut bir katkı yapmak isteyen, çevre sorunlarına olan tutkusu ile çok özel ve çok özeli bir araya getiren genç bir nesil var. yenilikçi beceriler. Döngüsellik Eğitimi – Weee Edition burslarının yanı sıra Geleceği eko tasarlamakarz ve talebi birbirine bağlamak ve yeni ve giderek vazgeçilmez hale gelen beceriler geliştirmek için değerli bir laboratuvarı temsil ediyor.”

“WEEE ve kritik hammadde sektöründe döngülerin kapanması – altını çiziyor Grace Barberiobölümün döngüsel ekonomi faaliyetlerinin koordinatörü AENEAS Üretim ve Bölgesel Sistemlerin Sürdürülebilirliği – önümüzdeki yılların en büyük iş ve istihdam fırsatlarından birini temsil ediyor. Yeşil ekonomiye geçiş için çeşitli aktörlerin döngüsel ekonomi uygulamaları konusunda bilinçlendirilmesi ve özel amaçlı eğitimlerle sektördeki şirketlerin ihtiyaçlarına cevap verilmesi gerekmektedir. Bu nedenle 10 kişiden 8’inin yapacağı çalışma Casaccia Araştırma Merkezi ENEAKuzey Romaodaklanacak Çevre dizaynı, kurtarma teknolojileri Ve Karmaşık kullanım ömrü sona ermiş ürünlerden geri dönüşüm, veritabanı geliştirme ve yönetimi, kaynak akışlarının ağ analiziama aynı zamanda değer zincirinin değerlendirilmesi ve kritik ham maddelerin potansiyel akışları“.