Emre Aşık ve Yağmur Sarnıç davasında dehşete düşüren iletiler ortaya çıktı

Karbulut

Member
Eski ulusal futbolcu Emre Aşık, verdiği tabirde sanık Erdi Sungur’un avukatına ulaştığını, Baycan Şentürk’ün ikinci tetikçi olarak yer aldığını ve kendisini öldüreceklerine dair tehdit iletileri aldığını belirtti. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen talimat duruşmasına şikayetçi Emre Aşık ile avukatları Funda Sadıkahmet ve Hasan Tahsin Cevizoğlu katıldı.

“ÖNCE AİLE DOSTU daha sonra KOCA”

Emre Aşık tabirinde, Yağmur Sarnıç’ın eski eşi olduğunu fakat sanık Baycan Şentürk’ü tanımadığını söylemiş oldu ve “Sadece eşimin evvelde kıssa durumunda birinci başta ‘Aile dostum’ diye bahsetmiş olduğu, akabinde da ‘Kocam’ diye bahsetmiş olduğu kişi olarak tanıyorum. Kendisiyle mutlaka yüz yüze gelmiş değilim, görüşmüşlüğüm de yoktur. Olay günü beni avukatım Funda Sadıkahmet aradı, sanık Erdi Sungur’un ona ulaştığını ve ikinci tetikçi olarak Baycan Şentürk olduğunu ve bu işin biteceğine, iki üç gün evvel beni vuracaklarına dair konuşmaların geçtiğini bana söylemiş oldu. Hatta ileti da vardı, avukatım bana bu bildirisi gönderdi. Bildiride Baycan Şentürk’ün beni öldüreceği yazıyordu. bununla birlikte Erdi Sungur denilen kişi 155’i aramıştır. Erdi de belgede sanıktır, daha sonrasında ben şikayetçi oldum. Bildiri kayıtları belgeye sunulmuştur, ben sorumlulardan şikayetçiyim. Cezalandırılmalarını istiyorum” sözlerini kullandı.

“MİRASTAN HİSSE ALMAK İSTEDİ”

Duruşmada Emre Aşık’ın avukatı Funda Sadıkahmet, “Müvekkilimizin boşanma kademesinde olduğu periyotta eski eşi Yağmur müvekkilimizi öldürtüp tabiri caizse bir biçimde boşanmadan ölmesini sağlayıp mirastan hisse almak istemiştir. Bu niçinle asıl evrakta dinlettiğimiz şahit, Erdi isimli kişiyi para karşılığı müvekkilimi öldürtmek üzere tuttuğuna ait söz de vermiştir, çabucak sonrasında bize bir ihbar geliyor. Yağmur Aşık ile Erdi Sungur’un müvekkilimizi öldürmek üzere silahlarla hazır olduğuna dair biz de jandarma ile irtibata geçiyoruz ve bu birinci olay teşebbüs etabında oluyor. O devir Yağmur gebe olduğu için özgür kaldı, Erdi ise tutuklandı. Erdi cezaevindeyken bize haber göndererek pişman olduğunu söylemiş oldu. Tahliye olduktan daha sonra da müvekkilimin de anlattığı üzere olay günü bana ulaşıyor, telefon görüşmesinde bana Yağmur’un müvekkilim Emre’yi öldürtmek üzere Baycan Şentürk’le anlaştığını söylüyor” diye konuştu.

Avukat Sadıkahmet, “Erdi yakalanınca Baycan devreye giriyor, Baycan yarım kalan işi tamamlamak istemiştir. Erdi ihbar edince de birleşen belge ortaya çıkmıştır. Kuşkulu Yağmur’un çabucak hemen müvekkilimden boşanması kesinleşmemiştir. Baycan’la da samimiyeti karı-koca ilgisidir. Yağmur ondan gebedir, olay böyledir. Müvekkilimizin can güvenliği tehlikededir, şikayetçiyiz” sözlerinde bulundu. Müşteki beyanları alındıktan daha sonra sonlanan duruşmada hakim Emre Aşık’a “Geçmiş olsun” dedi.

EMRE AŞIK KİMDİR?

1978 yılında Bursa’da doğan Emre Aşık, eski Türk ulusal futbolcudur. Futbol hayatına Sönmez Filamentspor ile başlayan Aşık 1992 yılında profesyonel oldu. Balıkesirspor’dayken keşfedilen Aşık, 1993-1994 yılında Fenerbahçe’ya geçti. Bedelsiz olarak 1996 yılında İstanbulspor’a transfer olan Aşık, 2000 yılında Galatasaray ile anlaştı.

2003 yılında Beşiktaş’a transfer olan Aşık, 2005 yılında teknik yönetici İstek Çamlıbay tarafınca takım dışı bırakıldı. 2006’da eski kulübü Galatasaray ile iki buçuk yıllık mukavele imzaladı. Aşık, bir yıllığına kiralık olarak Ankaraspor’la anlaştıktan daha sonra Fatih Terim tarafınca A ulusal grubun 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası takımına dahil oldu. Aşık, 2008-2009 döneminde tekrar Galatasaray’a döndü. 2009-2010 döneminde Antalyaspor maçına daha sonradan girerek Galatasaray’a ve Ali Sami Yen’e veda etti.

YAĞMUR SARNIÇ KİMDİR?

Ulusal futbolcu Emre Aşık’ın eski eşi olarak tanınan Yağmur Sarnıç, 1993 yılında doğdu. Mesleği iç mimarlık olan Sarnıç, 2012 yılında Emre Aşık ile Fransa’da evlendi. Sarnıç, 2017’de veterinerle yaşadığı tartışmalarla bir süre gündemde kaldı. 2018 yılında boşanma sonucu alan Emre Aşık ve Yağmur Sarnıç çifti, 2019 yılında evliliklerini kurtarmak için bir adım atsa da ortaya atılan ihanet argümanlarıyla tekrar boşanma sonucu almışlardı. Çekişmeli geçen boşanma davasında çocukların velayetini Emre Aşık’ın alması bir daha bir krize sebep oldu.