Elmas Ligi Şampiyonu Olarak İlk Kez Yarışan Neeraj Chopra’ya Bakış

oKMaDeM

New member
Diamond League şampiyonu olarak ilk kez mücadele eden yıldız ciritçi Neeraj Chopra, güçlü bir performansla dolu ‘uzun’ bir sezona başlamayı hedeflediği için Cuma günü prestijli buluşmalar serisinin ilk ayağında tanıdık düşmanlarıyla karşılaşacak. Aynı zamanda 2022 Dünya Şampiyonası gümüş galibi olan 25 yaşındaki Chopra, Katar Spor Kulübü’nün yıldızlarla dolu bir sahasında hüküm süren dünya şampiyonu Grenada’dan Anderson Peters ve Tokyo Olimpiyatları gümüş madalyası Çek Cumhuriyeti’nden Jakub Vadlejch gibi rakiplerle karşı karşıya geliyor.

89.94m ile kişisel en iyi ve ulusal rekora sahip olan Chopra, 2018’i Doha Diamond League’deki diğer tek katılımda 87.43m ile dördüncü sırada tamamlamıştı. Geçen yıl “genel kondisyon ve güç” eksikliği nedeniyle burada yer alamamıştı.

Chopra, Doha ayağını kaçırmasına rağmen geçen yıl arka arkaya senaryo tarihine geçti. Eylül ayında Zürih’te 2022 büyük finalini kazandıktan sonra ilk Indian Diamond League şampiyonu oldu. Bundan bir ay önce, Lozan’da bir Elmas Lig Toplantısı kazanan ilk Hintli oldu.

Chopra geçen ay ilgili zamanda “fiziksel ve teknik olarak” daha iyi hissettiğini söyledi, ancak burada görülen inanılmaz rekabeti geçerek burada sezon açılışı Elmas Ligi’nde büyük ödülü kazanması onun için kolay olmayacak. geçen sene

Peters, mızrağı 93.07m’ye fırlatarak tarihin en uzun beşinci atışını yapmıştı; bu, Alman Thomas Rohler’in 2017’de bir toplantı rekoru olan 93.90m’nin hemen dışında bir işaretti.

Tokyo Olimpiyatları’nda Chopra’nın ardından ikinci olan ve 2022 Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Vadlejch, geçen yıl burada 90 metreyi aşan ilk atışında kişisel 90.88m kaydetti.

Ödüllü üçlünün yanı sıra, Doha Toplantısında kişisel rekoru 89.54m ile Avrupa şampiyonu Alman Julian Weber, Trinidad & Tobago’dan 2012 Olimpiyat şampiyonu Keshorn Walcott (PB 90.16m) ve eski dünya şampiyonu ve 2016 Olimpiyat gümüş madalyası sahibi olacak. Kenya’dan Julius Yego (PB 92.72m).

Chopra, etkinlik öncesi basın toplantısında “Bu benim sezonun ilk yarışı. Harika rakipleriniz olduğunda her zaman iyidir,” dedi.

“Vadlejch, Potchefstroom’da (Güney Afrika, 18 Nisan’da) şimdiden 88,38m attı, bu yüzden yarın büyük bir rekabet göreceğimizi düşünüyorum. Ayrıca Doha, 90m atışlarıyla ünlü. O yüzden göreceğiz, umarım yarın herkes için harika sonuçlar olur. ” Atletizmde ilk Hint Olimpiyat altın madalyası sahibi Chopra’nın bu yılki hedeflerinden biri, cirit dünyasında altın standart olan 90 metre sınırını geçmek olacak, ancak ilk yarışmasında bu başarıyı elde edip edemeyeceği. sezon görülmeye devam ediyor.

Geçen ay, bu başarıyı elde etmek için kendisini baskı altına almasa da, bu yıl gıpta ile bakılan hedefi geçmek isteyeceğini söyledi.

“Geçen yıl 90m’den sadece 6 cm kısaydım. Bu yıl da yapmayı umuyorum ama üzerimde herhangi bir baskı yapmayacağım. Bu büyülü bir işaret ve 90m kulübü cirit dünyasında ünlü. Umarım bu yıl girerim.” ,” demişti Chopra.

Doha karşılaşmasında ayrıca 2022 Commonwealth Games üç adım atlama şampiyonu Eldhose Paul, Portekiz’den Tokyo Olimpiyat şampiyonu Pedro Pichardo (PB 18.08m)), hüküm süren Diamond League galibi Küba’dan Andy Diaz Hernandez (17.07m) ve iki kişinin yer aldığı bir alanda yarışacak. -kez Olimpiyat altın galibi (2012 ve 2016) ve beş kez dünya şampiyonu ABD’li Christian Taylor (PB 18.21m).

16.99m’lik kişisel rekoru ile Paul’ün birinci sınıf bir sahada podyumda olması zor olacak. Birmingham CWG’de rüzgar destekli 17.03m’lik bir eforla altın madalya kazanmıştı.

Diamond League, atletizm sporunun en prestijli serisidir ve World Athletics’in bir günlük yarışmalarının en üst kademesinde yer alır. 2023 Diamond League, 16-17 Eylül tarihlerinde ABD’nin Eugene kentinde düzenlenen iki günlük Diamond League Finaline giden Doha etkinliğinden başlayarak 13 toplantıdan oluşuyor.

Bu yazıda bahsedilen konular