“Doktor Bir Şekilde Ampütasyondan Kurtulduğumu Söyledi”: LSG Pacer Mohsin Khan

oKMaDeM

New member
Lucknow Super Giants oyuncusu, IPL’de Mumbai Kızılderililerine karşı kazandığı maçın ardından, sol kol hız oyuncusu Mohsin Khan’ın doktora tam zamanında başvurarak bowling elinin olası bir kesilmesinden kaçındığını açıkladı. Finalde çapulcu Tim David ve Cameron Green’e karşı 11 tur savunma görevi verilen Mohsin, takımının maçı kazanmasına ve Salı gecesi play-off rıhtımına bir adım daha yaklaşmasına yardımcı olmak için sadece beş tur verdi.

Bu, speedster’ın geçen yıl bowling omzundaki kan pıhtılarını çıkarmak için bir ameliyat geçirmesinden sonra. Bowling elindeki omuz yaralanması, onu 2023 IPL sezonunun çoğunda LSG kadrosunun dışında tuttu.

Mohsin maç sonrası basın toplantısında, “Çok zor bir zamandı ve bir noktada kriket oynamaktan umudumu kesmiştim çünkü elimi bile kaldıramadım, bowlingi unut,” dedi. sakatlıkla mücadele ediyor.

“(Elimi) düzeltemedim, fizyoterapim yanımda çalıştı. Tıbbi bir durumdu, oldukça korkutucuydu, doktorun söylediği gibi bir ay daha geç kalırsam elimi kesmek zorunda kalacaklardı. ” ekledi.

Uttar Pradesh’li 24 yaşındaki oyuncu, geçen yıl sansasyonel bir sezon geçirdi ancak sakatlığı nedeniyle yerel sezonun tamamını ve bu yıl IPL’nin çoğunu kaçırdı.

Bu IPL sezonunda sadece ikinci maçında oynuyordu.

“Sakatlığımla ilgili olarak, öncelikle hiçbir kriket oyuncusunun böyle bir duruma maruz kalmaması gerektiğini söylemek isterim. Çok garipti, damarım tıkandı, sinirim tıkandı.

“Ama derneğimden (Uttar Pradesh Cricket Association) Rajeev Shukla efendim, LSG’den Sanjeev (Goenka) efendim, ailem bana çok yardımcı oldu. Ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ama yine de ameliyattan önce ve sonra mücadele ediyordum.” Finalde planından bahsederken, antrenmanda yaptıklarını uygulamaya çalıştığını söyledi.

Mohsin, “Açıkçası son kez bowling oynarken baskı var, ancak kaptanla antrenman sırasında yaptığım şeyi yapmak istediğimi konuşuyordum. Bu yüzden bunu takip ettim ve kendimi destekledim,” dedi.

“11 tur veya 10 tur savunmam gerektiğini düşünmüyordum, amacım sadece altı iyi top atmaktı ve şükürler olsun ki işe yaradı. Kime bowling oynarsam oynayayım, yeteneğime güveniyordum ve top da biraz geri gidiyordu.” Sezonun büyük bölümünde elendikten sonra, franchise geçen Aralık ayında IPL müzayedesinde Saurashtra ve Hintli sol kol denizci Jaydev Unadkat’ı seçti, ancak Mohsin’i kadroda tuttular.

İleriye baktığımda, “Mümkün olduğunca formda kalmaya ve oynamaya çalışacağım. Takımdaydım, rehabilitasyonumu ve antrenmanlarımı yapıyordum.

“Bildiğiniz üzere dün (Pazartesi) babam beyin felci geçirdiği için taburcu oldu. Hastaneye gittim, iyileşeceğini söyledim, beni oynarken görün. Beni oynarken izlemek beni çok mutlu etti” dedi.

()

Bu yazıda bahsedilen konular