Döngüsel ekonomi ilkelerine göre üretilen sıfır emisyonlu otomobil

oKMaDeM

New member
Marche bölgesinin kalbinde mini otomobil ve ticari araçlara yönelik bir üretim merkezi oluşturma hedefiyle Japon kei arabaları (bu dönemde pek çok üretici ve tüketicinin dikkatini çeken) Mole Urbana, ister özel mobilite ister profesyonel olsun, şehirde dolaşmak zorunda kalanlara yönelik sıfır emisyonlu, kompakt ve verimli araçlar sunan bir girişimdir. Piedmont'taki ilk üretim tesisi, gayrimenkul kurtarma operasyonundan kaynaklanan bir nano fabrikadır. Yapı, daha önce asbestten yapılan çatının yeniden geliştirilmesi ve şimdi sekiz bin metrekarelik güneş panelleriyle değiştirilmesi gibi ekolojik çözümlerle mimari olarak restore edildi. Benzer şekilde Fabriano bölgesinde yer alan ikinci üretim tesisi de elektriğin kendi kendine üretilmesine yönelik mimari özelliklere sahip olacak. Bunlar, alanı ve enerjiyi optimize etmek için tasarlanmış kompakt ve verimli araçlardır; girişim, tamamen yeşil bir ürün yaratmayı amaçlamaktadır.

Mole Urbana projesi, Ford Model T'den çağdaş modellere kadar otomobilin evrimini ayrıntılı olarak analiz etti ve orijinal misyonun nasıl kaybolduğunu gözlemledi: insanları ve eşyaları önemli bir şekilde taşımak. Çoğu zaman gerçek ihtiyaçlarla çelişen aşırı konfor arayışı, karmaşıklıktan ziyade sadeliğe dönme ihtiyacını öne çıkardı.

Araçlar teneke kutulardan geri dönüştürülmüş alüminyum kullanıyor

Sürdürülebilirliğe gösterilen özen hem kullanılan malzemelere hem de üretim süreçlerine yansıyor. Araçlar teneke kutulardan geri dönüştürülmüş alüminyum kullanıyorgeri dönüştürülmüş metallerden paslanmaz çelik, termoplastik bileşenler için geri dönüştürülmüş ABS ve iç kaplamalar için geri dönüştürülmüş ahşap. Üstelik, Kullanım ömrü sonunda geri dönüşümü kolaylaştırmak için tüm bileşenler yapıştırıcı veya köpük kullanılmadan kolayca sökülebilir.

Ayrıca Üretim süreçleri düşük enerji tüketecek şekilde tasarlanmıştır: Polimerler için kalıplama presleri veya enjeksiyon kalıpları kullanılmaz; çekme, ekstrüzyon ve ısıyla şekillendirme gibi teknikler tercih edilir. Ayrıca şu soru soruldu: su kullanımına özellikle dikkatisrafı sınırlayan yenilikçi yöntemleri benimseyerek otomotiv dünyasındaki geleneksel uygulamalardan farklılaşıyor. Bu metodolojiler tüm üretim zinciri için önemli bir yeşil değeri garanti eder. Marche Bölgesi'nde bir grup sanayici, finans kurumu ve tasarruf sahibiyle yakın işbirliği giderek güçleniyor. Öyle ki Marche'den başlayıp tüm İtalya'ya yayılan bir tedarikçi zinciri oluşturmak mümkün oldu. Otomotiv sektörü dışındaki sektörlerden de dahil olmak üzere endüstriyel ortaklar, yenilikçi ve sürdürülebilir bir üretim konseptinin geliştirilmesine katkıda bulunmuştur.

2025'in ilk modelleri

Bugün Mole Urbana, 2023'te bir önceki yıla göre %30 büyüme ve 2024'ün ilk yarısında kaydedilen %35'lik ilave artışla hızla genişleyen bir pazarın parçası. Farklı günlük ihtiyaçlar: 2 veya 4 kişilik modellerin yanı sıra iş dünyasına yönelik 4 özel versiyon içerir. Yatırımları optimize etmek için, Geliştirme aşamasındaki 11 model şasi, mekanik ve elektrifikasyonu paylaşıyor. Bu, %99 İtalyan bileşenleri kullanılarak (Çin menşeli hücreler hariç) İtalya'da tasarlanan, geliştirilen ve üretilen araçlarla güçlü bir şekilde İtalya'da yapılmış bir projedir. Yarış arabalarından ilham alan sağlam takla çubuklarıyla donatılmış kaporta ve bir çarpışma durumunda yolcuların karışmasını önleyecek şekilde çökecek şekilde tasarlanmış ön uç sayesinde güvenlik, merkezi unsurlardan biridir. Takvime göre ilk modeller 2025 yılında satışa çıkacak.

Mole Urbana'daki Yatırımlar

Tasarımcı Umberto Palermo ve çalışma ekibi tarafından tasarlanan ve geliştirilen Mole Urbana serisindeki elektrikli araçları üreten girişim olan MU-Fabriano srl, kısa süre önce yeni bir kapanış gerçekleştirdi. 3,5 milyon euroluk sermaye artışıCDP Venture Capital (Yeşil Geçiş Fonu aracılığıyla), Piemonte Next ve Marche bölgesinden bir grup sanayici ve yatırımcı tarafından abone olunmuştur. CDP Girişim Sermayesi, yeşil geçiş sektörlerinde bir inovasyon ekosisteminin büyümesini teşvik etmek amacıyla AB'nin Yeni Nesil AB girişimi aracılığıyla tahsis ettiği kaynakları kullanan Yeşil Geçiş Fonu aracılığıyla sermaye artışına abone oldu. Bölgeye yönelik inovasyon yatırımlarını en üst düzeye çıkarmak amacıyla CDP Venture Capital tarafından kurulan ve yönetilen ve bölgesel finans şirketi FinPiemonte tarafından abone olunan PiemonteNext fonu.