Denizi kurtarmak isteyen mayoya plastik ve balık ağları

oKMaDeM

New member
“Sürdürülebilir olmaktan gurur duyuyoruz, ancak bunu göstermiyoruz. Eğer gerçekten çevreye bağlıysanız, bunu söylemenize gerek yok.” Alessandro VerganoKampos'un yaratıcısı, tamamen Akdeniz'de toplanan plastikten yapılan mayoların, yeşil yıkamanın tam tersi olan yeşillendirmenin en açık örneklerinden biri olup olmadığı sorulduğunda şöyle yanıt veriyor: Şirketinizin karbon ayak izini azaltın, mümkün olduğunca geri dönüştürün ve üretimi sınırlandırın. atık ama markanızın sürdürülebilir üretimle alakası yok.

Sardunyalı sanatçı tarafından önce sulu boyayla çizilen denizatları, kaplumbağalar ve mercanlar daha sonra dijital ortama aktarıldı Claudia Filighedduancak net bir mesaj yayın: deniz ekosistemleri Kampos'un DNA'sında ve kurucusunun kalbinde yer alıyor. 40 yaşında büyük çokuluslu şirketlerde yönetici olarak deneyime sahip olan girişimci, “Deniz, iş nedeniyle denizden uzaklaşmak zorunda kaldığımda bile her zaman benim hayatım oldu” diyor. “Sicilyalı bir anne ve Liguryalı bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldim. Çok küçük yaştan itibaren balıkçı olan büyükbabamın balıkçı teknesiyle denize açıldım. Yüzdüm ve plajları keşfettim, çok fazla çaba harcamadan hayatı görebiliyordum: keşiş yengeçleri yengeçler, hatta deniz atları. Zamanla her şey yok oldu ve hayvanlar ve deniz çayırları yerine sadece plastik görüyorumÇünkü yirmi yıl içinde deniz tabanı tamamen değişti. Böyle bir ıssızlığın üzüntüsüne boyun eğmek istemedim, Plastik şişeleri ve atılan ağ parçalarını toplamaktan daha fazlasını yapabileceğimi düşündüm. Kendi küçük tarzımla bu durumu değiştirecek bir şeyler yapmaya çalıştım.”

Alessandro Vergano

Alessandro Vergano

Ancak önyükleme yapmak için 2023 yılını 2,5 milyon euronun üzerinde ciroyla kapatan şirketBCorp sertifikasını aldı ve 2022 yılında dünyanın en iyi sürdürülebilir şirketleri arasına seçildi, tutku yetmez. “Milano'da ekonomi okudum – diye açıklıyor Vergano – Yurt dışında yüksek lisans derecelerimi her zaman iş odaklı olarak yaptım. Biri lüks sektörde olmak üzere iki büyük çokuluslu şirkette edindiğim deneyimden sonra, bir tasarım markası için bir yatırım fonunun yönetimi üzerinde çalıştım. Bana kendi işimi kurmam için güç verdi ama pek çok uykusuz gece geçirdiğimi inkar etmiyorum.” Vergano'nun bir süredir tanıdığı bir deniz cenneti olan Sardunya'ya olan sevgi son hamleyi yaptı: “Bu adayla özel bir bağımız var, ailem orada hamile kaldığımı söylüyor – gülümsüyor – dünyayı dolaştıktan sonra fark ediyorum Burada kalmak istiyorum ve yaptığım şeyden başka hiçbir şey yapmak istemiyorum.”

Kampos Kovid sırasında doğdu, ilk mağaza Porto Cervo'da açıldıAncak kurucusunun denizle olan bağı, Porto Rotondo'daki şirket merkezinde, deniz manzaralı terası ve sadece yerel ürünlerle hazırlanan masasıyla tam olarak anlaşılıyor. Kampos'un kurucusu şunun altını çiziyor: “Her şeyin adada yapıldığını söylemek isterim ama kumaşlarımızı yapmak için Kuzey İtalya'daki fabrikalara güvenmek zorundayız. Ancak biz titizlikle ve gururla İtalya'da üretiyoruz”. Kampos kostümlerinin hammaddesi olan geri dönüştürülecek plastiğin tamamı Akdeniz'de toplanıyor: yedi plastik şişe, geri dönüştürülmüş, su geçirmez polyesterden bir erkek şortu üretiyor; Kadın mayolarının likraları balık ağlarından yapılıyor, her şey mükemmel bir şekilde geri dönüştürülebilir, çünkü örneğin erkek şortunun düğmesi sedeften yapılmıştır. Sadece değil, Claudia Filigheddu'nun çizimlerinin baskısı yeniden kullanılan suyla yapılıyor ve tüm işlem atıkları geri dönüştürülüyor.

Hiçbir şeyi israf etmeme fikri mağazaları da tasarlıyor (Porto Cervo, Forte dei Marmi, Pietrasanta, Santa Margherita Ligure, Porto Rotondo, Alassio, Maldivler, Jeju adası gibi bazı sahil beldelerinde 9 doğrudan ve 2 dolaylı satış noktası) Güney Kore ve Olbia havaalanında)kurulum, kullanılmayan teknelerden ve denizden dönen ahşaplardan yapılmıştır. Arzachena'daki 7Pines lüks tatil beldesinde yeni açılan mağazada bile felsefe kesinlikle aynı kalıyor: Her şey geri dönüştürülüyor, ancak otelin zengin misafirlerine, çevreye mümkün olan en düşük etkiye odaklanan bir ürün satın aldıklarını söyleyen hiçbir şey yok. “Tesisimiz için bir İtalyan mayo markası arıyorduk” diyor Vito Spalluto 7Pines'ın genel müdürü – ve Kampos'ta çevresel sorumluluk politikamız için en iyi ortağı bulduk”.

Ancak Kampos'un güzel hayalinin her bakımdan gerçeğe dönüşmesi için hâlâ bir parça eksiktir. “Malzemenin kalitesini garanti altına almak için kostümlerimizin kumaşının maliyeti, geleneksel yöntemle yapılmış iyi bir kumaştan üç kat daha pahalıdır. – diye açıklıyor Vergano – bu nedenle ortalama fiyat 200 Euro'dan başlıyor. Bunun lüks bir ürün olduğunun farkındayız ve aslında kostümlerimizi satın alanlar bunu çevre için bir şeyler yapma fikrinden değil, kalite ve güzellikten dolayı alıyorlar. Bu nedenle, Şu andaki görevimiz, aynı zamanda denizimizin korunmasına da yardımcı olan lüks bir ürünü mümkün olduğu kadar çok insan için erişilebilir hale getirmektir.“.