Denizci Andrea Barbera: “Deniz benim ofisim ama hepimizin misafir olduğunu unutmayalım”

oKMaDeM

New member
Sonsuza kadar Andrea Barbera46 yaşındaki Agrigentolu denizci, denizle simbiyoz içinde yaşıyor ve yakında “Halykos Projesi” adlı yeni solo macerasına doğru yola çıkacak: bir belgesel film çekmek amacıyla Platani nehri boyunca SUP board üzerinde 65 kilometrelik bir keşif gezisi Doğayla iç içe sporun önemi ve çevreyi korumanın değeri konusunda yeni nesillere farkındalık kazandırmak amacıyla okullarda dağıtılacak.

“Ben teknelerin arasında büyüdüm” diye açıklıyor Barbera. Bir denizcinin oğluyum. Sekiz yaşında tek başıma yelken açtım. Denizin ekstrem yönlerini her zaman sevdim. Kendi içimi kazmama, tüm enerjimi net bir şekilde hissetmeme yardımcı oluyor. Duygular bunu benim iç gözlem yolculuğum olarak görüyorum. Şehirde, binalar arasında yaşanması imkansız bir izolasyon durumu. Benim için psikoloğa gitmek gibi: kendimi daha iyi tanımamı sağlıyor. Ve sonra hissettiğim özgürlük hissi. deniz bana eşsizlik veriyor. sanki dünya gezegenini kucaklıyormuşum gibi, benden çok daha büyük bir bütünün parçası olduğumu hissediyorum. deniz aynı zamanda benim ofisim, iş yerim. ama unutmayalım ki biz her zaman misafirimiziz. deniz: orada eşsiz anları paylaşabiliriz ama asla meydan okunmamalı.”

Agrigentolu denizcinin karşılaştığı rekabetler ve yaşadığı tatminler çoktur. “2006 yılında – diyor Barbera – Syusy Blady ve Patrizio Roversi'nin Rai 3 için yayınladığı “Velisti per caso” yayını sayesinde Atlantik Okyanusu'nu geçtim. Gemideki üç kahramandan biriydim. 2019'da geminin etrafını dolaşmayı tamamladım Küçük bir plaj katamaranı yardımıyla 20 günde Sicilya. 2020 yılında 12.000 oyla “Yılın TAG Heuer denizcisi” ödülüne layık görüldüm.

SUP, iki sporu (kano ve sörf) birleştiren bir spor disiplini olan “ayakta kürek” kelimesinin kısaltmasıdır: bir tahtanın üzerinde durursunuz ve hareket etmek için bir kürek kullanırsınız. “Halykos Projesi” – diye ekliyor Barbera – yaklaşık altı ay önce doğdu. Hiç tatlı suda yelken açmadım ve merak ettim. Biz Sicilyalılar, Sicilya'nın sadece denize değil, aynı zamanda nehirleri olan ve daha sonra içlerine akan bağırsaklara da sahip olduğunu unutuyoruz. deniz. Bu sefer için “Halykos” adını seçtim çünkü Platani nehrinin Yunanca karşılığıdır. Ağzı evime 20 km uzaklıkta ve suları acıdır. Platani nehri aynı zamanda Sican uygarlığının da beşiğidir. atalarımdan biridir ve Sicilya'nın en büyük nehirlerinden biridir”.

Projenin amacı belgesel film aracılığıyla çevre konusunda farkındalık yaratmak ve Platani'nin sağlık durumunu takip etmektir. “Gideceğim – diye devam ediyor Barbera – Ocak ayının son haftası ya da Şubat ayının ilk günü, bu büyük ölçüde hava koşullarına bağlı olacak. Bir GoPro'm, bir drone'um, birkaç powerbank'im ve ışıklarım olacak çünkü geceleri kamp kuracağım nehrin kıyısı bir kamp alanı oluşturuyor. Okullara sahip olduğumuz güzelliklerin farkına varmalarını sağlamak için bu belgesel filmi yapmak istiyorum: Sicilya harika ve bir şekilde kaybolan bu macera ruhunu aktarmak istiyorum. Çocuklar nadiren ormanda dolaşırlar. sokaklarda. Onları evin arkasındaki macerayı bulmaya davet edeceğim. Kendi seçimime göre tamamen yalnız ve kendi kendime yeteceğim. Atıklar sıklıkla nehirlere atılıyor ve bu asla yapılmamalı. Bir ay önce doğan Marevivo Sicilia işbirliği sayesinde, Arpa Sicilia tarafından analiz edilecek su örneklerini toplayacağım. Ayrıca mikroplastikleri toplamak için yoğun bir ağ da sağlamış olacağım. Hedeflerimize ulaştık çünkü Marevivo Sicilia zaten aynı konu üzerinde çalışıyordu.” Referans, CON IL SUD Vakfı – Bando Ambiente 2018 tarafından finanse edilen ve 2020-2022 iki yıllık dönemdeki “Halykòs – Platani Nehri Ağzının Çevresel Önlenmesi ve Geliştirilmesi” projesine aittir.

Marevivo Sicilia ile yapılan bilimsel ortaklığa ek olarak, her ikisi de Agrigento'dan olan Sciabica sigorta acentesi ve Gabetti emlak acentesi de Barbera sevkiyatını destekleyecek. Ekipman Porto Empedocle'deki “Sörf Okulu” tarafından sağlanacak. Macera dört gün sürecek ve Marevivo'nun çevre eğitimi etkinliği düzenleyerek Barbera'nın gelişini bekleyeceği Platani Nehri Ağız Odaklı Doğa Koruma Alanı'nda sona erecek. “Benimki, – Barbera, sıfır emisyonlu bir proje olduğu sonucuna varıyor. Tüm video ve fotoğraf malzemeleri fotovoltaik panel sayesinde yüklenecek. Yakıt kullanmayacağım, yalnızca fiziksel enerjimi kullanacağım. Boş zamanlarımda, olmadığım zamanlarda yelkencilik, sahilde odun ve bulduğum diğer malzemeleri topluyorum ve sonra nesneler yaratıyorum. Her şeyin yeniden canlanabileceğine ve yeni bir hayata sahip olabileceğine inanıyorum. Bir sonraki mücadelem, katamaranla Atlantik Okyanusu'nu tek başıma geçmek olacak. Umarım Önümüzdeki iki yıl içinde bunu başaracağız.”