Daniil Medvedev, Katar Ünvanını Almak İçin Andy Murray Heroics’i Durdurdu

oKMaDeM

New member
Daniil Medvedev Cumartesi günü Katar Açık finalinde eski dünya bir numarası Andy Murray’i 6-4, 6-4 yenerek bir hafta içinde ikinci ATP şampiyonluğunu kazandı. Yedi gün önce Rotterdam’da kazanan 27 yaşındaki dünya sekiz numarası, 35 yaşındaki rakibinin, Murray’in Doha’da finale ulaşmak için dört üç setlik mücadele verdiği ve sekiz maç puanı kazandığını gören geri dönüş kahramanlıklarını ikna edici bir şekilde sona erdirdi.

Medvedev, ikisi arasındaki üç karşılaşmada yenilmeyen Murray’in her setteki ilk servisini kırdı. Medvedev, toplardan da şikayet ettiği sahada “Çok zor bir maçtı, bugün biraz daha rüzgarlıydı, bu yüzden ikimiz de ritmi bulmakta zorlanıyorduk” dedi.

“Dürüst olmak gerekirse, turnuva bittiğine ve kazandığıma göre bunu söyleyebilirim, bu topların sert kortlar için iyi olmadığını düşünüyorum.

“Bu yıl bir şeyleri değiştirdiler ve onları sevmiyorum. Diğer birçok oyuncunun omuzları, dirsekleri ve bilekleri ile mücadele ettiğini duydum.

“Avustralya’da ben de bilek sorunları yaşadım. Genel olarak bütün hafta bu toplarla mükemmel ritmi bulmak için mücadele ettiğimi düşünüyorum ama kazandığım için mutluyum.”

Medevedev, her iki oyuncunun da maçta “kötü” yamaları olduğunu söyledi. Rus oyuncu beş as attı ama aynı zamanda beş çift hata yaptı. Murray, hatalardan sonra defalarca kendisine ve destek ekibine bağırdı.

Medvedev ikinci sette iki oyun puanıyla 3-2 önde olana kadar galibiyete doğru ilerliyor gibiydi. Murray karşılık verdi ve harika bir backhand galibi üretti ve 3-3’te çatışmaya geri döndü.

4-4’te, Murray başka bir şok yaratmak için 40-0 öndeydi, ancak Scot, şampiyonluğu belirleyen kilit kırılma için Medvedev’in oyuna geri dönmesine izin verdi.

“Harika bir hafta” geçirdiğini kabul eden Murray, “Daniil, izlemeyi en sevdiğim oyunculardan biri ve turdaki en iyi oyunculardan biri” dedi.

Murray, ilk tur maçında üç maç puanı ve yarı finalinde Çek rakibi Jiri Lehecka’ya karşı beş maç puanı kurtardı.

Günün Öne Çıkan Videosu

Ravindra Jadeja, Hindistan’ın Dünya Test Şampiyonası Finalini Kazanmasına Yardımcı Olabilir mi?

Bu yazıda bahsedilen konular