D Gukesh, Dünya Şampiyonu Olduktan Sonra 11,45 Rupi Crore Para Ödülüne Tepki Verdi: “Para Değil…”

oKMaDeM

New member

“Multimilyoner” etiketi, yeni dünya şampiyonu D Gukesh için “çok şey ifade ediyor” ancak o, oyunu maddi kazançlar için değil, satranç tahtasının icat edildiği zamandan beri koruyabildiği dizginsiz keyif için oynuyor. onun için “en havalı oyuncak”tı. Chennai'den 18 yaşındaki Gukesh, finalde Çinli Ding Liren'i yendiği için FIDE'den para ödülü olarak alacağı 11,45 Milyon Rs ile artık daha zengin. Gukesh'in babası Rajnikanth, oğluna turlarda eşlik etmek için KBB cerrahı kariyerinden vazgeçerken, mikrobiyolog olan annesi Padmakumari ailenin geçimini sağlayan tek kişi oldu.

Multimilyoner olmanın kendisi için tam olarak ne anlama geldiği sorulduğunda Gukesh, “Bu çok şey ifade ediyor. Satranca başladığımda biz (aile olarak) bazı zor kararlar vermek zorunda kaldık. Ailem mali ve duygusal zorluklar yaşadı. Gukesh bir röportajında FIDE'ye “Artık daha rahatız ve ebeveynlerin bu tür şeyler hakkında düşünmesine gerek yok” dedi.

“Şahsen satranç oynamamın nedeni para değil” dedi.

İlk satranç tahtasını aldığında oyunu neden oynamaya başladığını her zaman hatırlamaya çalışır.

Suskun dünya şampiyonu, “Ben hâlâ satrancı seven bir çocuğum. Satranç bir zamanlar en havalı oyuncaktı” diye açıkladı.

Onun için ebeveynleri dünyalara bedeldir. Gukesh'in babası, tüm şirket dışı faaliyetlerle ilgilenerek ve onun oyuna konsantre olmasına izin vererek menajeri olarak görev yapıyor; annesi ise duygusal ve ruhsal gücün direği.

Gukesh, “O (anne) hala şunu söylüyor: Senin harika bir satranç oyuncusu olduğunu bilmek beni mutlu edecek, ama senin daha iyi bir insan olduğunu duymak beni daha mutlu edecek.” dedi Gukesh.

Henüz ergenlik çağında olan Gukesh, oyunun bir öğrencisi olarak satranç hakkında ne kadar çok şey öğrenirse, ne kadar az bildiğinin o kadar farkına varacağını düşünüyor.

“En iyi oyuncular bile birçok hata yapar. Teknoloji bu kadar gelişmiş olsa da satranç hakkında hala öğrenilecek çok şey var. Bir şeyi ne kadar çok öğrenirseniz, onu bilmediğinizi o kadar çok fark edeceğinize inanıyorum. şey .

“Ne zaman satranç tahtasına çıksam yeni bir şey öğrendiğimi hissediyorum. Bu sınırsız güzellikte bir süreç.” Yolculuk da Varış Noktası da “önemlidir”

Yolculuğun süreci çok önemli ama Gukesh için varış noktası konusunda net olmak daha da önemli.

“Mesela güzel bir maç oynadım ve kaybettim, üzüleceğim. Eğer iyi bir maç oynamamama rağmen kazanırsam mutlu olacağım. Ben sonuca bakma eğilimindeyim” dedi.

Kazanma arzusu kaybetme korkusundan daha fazladır

Finaldeki oyunların kalitesi uzmanlar tarafından oldukça sıkıcı bulundu ancak Gukesh, kazanma arzusunun kaybetme korkusuyla gölgede kaldığına inanmıyor.

“Kazanma arzum kaybetme korkusundan daha güçlü” dedi ve Liren'in ikinci oyunda nasıl kolayca beraberliğe razı olduğuna biraz şaşırdığını ifade etti.

“O inatla savunma yaptığı için hücumda biraz daha özgürdüm. İlk maçta berbat bir oyun oynadıktan sonra ikinci oyunda bana fazla yumuşak davranınca, beni biraz zorlayabileceğini hissettim ama rahat bir beraberlik oldu ” Ancak Liren'in “daha güvenli rotaları” seçmesine pek de şaşırmadı.

“Bu çok büyük bir sürpriz değildi. Daha güvenli rotalara yöneliyordu, belki de daha fazla riske girmeliydi.”

Dans ve dondurma

Dans söz konusu olduğunda iki sol ayağı olduğuna inanan biri için Satranç Olimpiyat Kupasını aldıktan sonra yaptığı doğaçlama gösteri viral oldu ve şimdi arkadaşlarının onu bu kadar kolay bırakmayacağından korkuyor.

“Eskiden arkadaşlarım dans ederdi, ben de bir köşede otururdum. Olimpiyatı kazandıktan sonra moraller yüksekti ve o an dans vardı. Ancak Haber internette yayıldı ve şimdi arkadaşlarım 'dans etmiştin' dediler. “Orada ve şimdi bize katılmak zorunda kalacaksın” diye gülümsedi.

Final sırasında kendisine “Güney Hindistan lezzetleri” adlı rahatlatıcı yemek sağladığı için Singapur'daki şefe teşekkür etti.

“Bir yıldır dondurma yemedim. Belki yerim.”

Bu makalede bahsedilen konular