Coco Gauff, Jelena Ostapenko’yu yenerek ABD Açık Yarı Finaline yükseldi

oKMaDeM

New member
Coco Gauff ABD Açık 2023’te iş başında© AFP

Coco Gauff, Salı günü ilk kez ABD Açık’ta Jelena Ostapenko’yu düz setlerde mağlup ederek yarı finale yükseldi. Amerikalı altıncı seribaşı Gauff, Letonya’nın 20. seribaşı Ostapenko’yu baştan sona domine etti ve sadece 1 saat 8 dakikada 6-0 ve 6-2’lik skorlarla galip geldi. 19 yaşındaki Gauff, Perşembe günü son dörtte ya Çek 10. seribaşı Karolina Muchova ya da Rumen Sorana Cirstea ile karşılaşacak. Geçen yıl çeyrek finalde mağlup olan Gauff, 2001’den bu yana Amerika Açık’ta yarı finale yükselen ilk Amerikalı genç oldu. Gauff, “Harika bir duygu, çok mutluyum” dedi. “Geçen yıl çeyrek finalde kaybettim ve bu yıl daha iyisini yapmak istedim. Daha gidecek çok yolum var ama mutluyum ve bir sonrakine hazır olacağım.” “Maç boyunca, hatta maç anında bile kendimi hiç rahat hissetmedim. Skor ne olursa olsun geri gelme yeteneğine sahip, bu yüzden her topla oynamaya ve derinden vurmaya çalışıyordum.”

Salı günkü kanıtlara göre Amerikalı genç, Ostapenko’yu alt etmek için mükemmel bir gösteri sergiledikten sonra özgüvenle dolup taşarak son dörde girecek.

Ostapenko, Pazar günü son 16’da turnuvanın şokunu yaratarak dünya bir numarasını devirdi ve kadınlar şampiyonu Iga Swiatek’i üç sette mağlup etti.

Ancak Arthur Ashe Stadyumu’ndaki fırın sıcaklığının ortasında tutarsız Letonyalı, Amerikalı rakibinin kavurucu performansı karşısında soldu.

Gauff, 20 dakika içinde biten orantısız ilk sette rakibinin servisini üç kez kırdı ve Letonyalı, Gauff’un iki servisine 15 zorlanmadan hata yaptı.

Ostapenko’nun ikinci sette başı dertteydi, açılış maçında Gauff’un muhteşem şutu Letonya’yı kaleye doğru ittiğinde servis kesintisi yaşadı.

Ancak Ostapenko bir sonraki oyunda servis molası vererek nihayet tahtaya çıktı ve bir sonraki oyunda Gauff onu beşinci kez 2-1 öne geçirip bu momentumdan vazgeçti.

Sonraki üç maç servisle devam etti ve Gauff vidayı çevirerek 5-2’lik bir üstünlük sağladı ve genç oyuncu maç için servis atmaya başladı.

Her ne kadar Ostapenko meydan okurcasına iki maç puanı kurtarsa da, Gauff forehand galibiyetiyle zaferi perçinledi.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu makalede bahsedilen konular