Coco Gauff, Aryna Sabalenka’yı Yenerek ABD Açık 2023 Tacını Kazandı

oKMaDeM

New member
Amerikalı genç Coco Gauff, Cumartesi günü ABD Açık’ı kazanmak için geriden geldi ve Belaruslu Aryna Sabalenka’yı yenerek ilk Grand Slam şampiyonluğunu perçinledi. 19 yaşındaki Gauff, Arthur Ashe Stadyumu sahasında cesur bir performans sergileyerek 2 saat 6 dakikada 2-6, 6-3, 6-2 galibiyet alarak sezonun kaderinde masalsı bir dönüşümü tamamladı. Florida’dan gelen altıncı seribaşı, gelecek hafta sıralamada dünya bir numarası olacak olan zorlu ikinci seribaşı Sabalenka’ya karşı zayıf oyuncu olarak finale çıktı. Ancak 28.143 kişilik rekor bir seyirci kitlesinin izlediği hatalarla dolu finalde her iki oyuncu da çok sayıda hata yaparken, hak edilmiş bir zafere imza atmak söz konusu olduğunda cesaretini koruyan kişi Gauff oldu.

Galibiyet, Temmuz ayında Wimbledon’da ilk turdan çıktıktan sonra perişan halde kalan Gauff için dikkate değer bir dönüşü tamamladı.

Ancak Washington ve Cincinnati’de şampiyonluklar kazanarak toparlandı ve geçen yıl Fransa Açık’ta aldığı sarsıcı mağlubiyetin ardından kariyerinin en büyük galibiyetini elde etti.

Daha sonra sevinçli bir Gauff, “Bu benim için çok şey ifade ediyor” dedi. “Şu anda biraz şokta olduğumu hissediyorum.

“Fransa Açık mağlubiyeti (geçen yıl) benim için bir kalp kırıklığıydı. Bu, bu anı hayal edebileceğimden daha da tatlı kılıyor.”

Tracy Austin ve Serena Williams’ın ardından ABD Açık’ı kazanan üçüncü Amerikalı genç olan Gauff, zafer konuşmasını yeteneğinden şüphe duyanlara teşekkür etmek için de kullandı.

“Bana inanmayan insanlara gerçekten teşekkür ederim” diye şaka yaptı.

“Ateşime su koyduklarını zannedenler ateşime gaz koyuyorlardı ve ben şu anda çok parlak yanıyorum.”

Açılış maçında Gauff’un başı dertteydi; Sabalenka, “Hadi!” diye kükreyen bir ters vuruşla onu hemen kırdı. Belarus’tan.

Kolayca 2-0 öne geçmeyi başardı ancak Gauff, Sabalenka’nın zayıf servis oyunundan faydalanarak dördüncü turda 2-2 öne geçti.

Belaruslu oyuncu iki kez çift hata yaparak Gauff’un aynı seviyeye geri dönmesini sağladı.

Ancak bir sonraki maçta Sabalenka’nın geri çekilip 3-2 öne geçmesiyle bu zorlukla kazanılan eşitlik bozuldu.

Gauff altıncı oyunda iki kırılma puanı toplarken Sabalenka bir kez daha kendi servisinde yalpaladı.

Ancak Sabalenka bir asla ikiliye geri döndü ve ardından güçlü bir şutla 4-2 öne geçti.

Gauff’un servisteki sorunları devam etti ve Sabalenka üçüncü kez kırılarak 5-2 öne geçti ve bir sonraki oyunda da tutunarak seti gerektiği gibi tamamladı.

Maçın bozguna dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde, Gauff nihayet ikinci sette vitese geçti, daha az basit hata yaptı ve servisindeki aksaklıkları giderdi.

Bunun yerine gerilim arttıkça kırılganlık belirtileri göstermeye başlayan Sabalenka oldu. Setin tek molasını Gauff’a vermek ve 3-1 öne geçmek için çift hata yaptı.

Gauff bir sonraki oyunda kırılma noktasını savuşturarak 4-1’i korudu ve Sabalenka’nın forehand vuruşuyla maçı eşitlemek için setin geri kalanında da beklemeye devam etti.

Son sette Gauff’un ivmesi sağlam kaldı ve Sabalenka’nın yetersiz vuruşunu bir şutla savuşturarak açılış oyununda önemli bir kırılma daha elde etti.

Sabalenka biraz olsun soğukkanlılığını yeniden kazanmaya çalışırken, Gauff kolayca 2-0 öne geçti.

Gauff’a bir ara verip 3-0 öne geçmek için dört basit hata yaptı ve Amerikalı oyuncu daha sonra kolaylıkla 4-0 öne geçmeyi başardı.

Sabalenka, sol uyluğuna tedavi görmek için tıbbi mola almadan önce beşinci oyunda servisi bekleterek çürümeyi durdurdu.

Ancak Gauff’un kibritin elinden kaymasına izin verecek havası yoktu.

Sabalenka, Gauff’u tutup farkı 4-2’ye düşürse de, Sabalenka çift hata yaparak kırılma noktası oluşturduğunda Gauff karşılık verdi.

Gauff para kazandı ve 5-2 öne geçti ve bir sonraki oyunda backhand kazananıyla aşka tutunarak zafere ulaştı.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu makalede bahsedilen konular

Coco Gauff Aryna Sabalenka tenis