Chiara Cecchini: “San Francisco’da çevre sorununu ortaya çıkarmak için”

oKMaDeM

New member
“Bir gün birisi bana dedi ki: Kraliçe arı doğmadı, ama topluluğu sayesinde kraliçe oldu. Bu cümleyi sık sık düşünüyorum. 8.000 nüfuslu küçük bir kasabada, basit ve iddiasız bir ortamda büyüdüm. Harikaydı ve bazen zordu. Üniversite seçmem gerektiğinde hatırlıyorum: Milano ve Bocconi gibi yerlere baktım, onları ailemin cüzdanı için ulaşılmaz olarak gördüm. Dahi olarak doğmak zorunda olmadığınızı hatırlamak güzel veya önemli bir şey yapmak için büyük bütçelere sahip omuzlara sahip olun. Herkes kendi yolunda ailesi, topluluğu ve endüstrisi için kraliçe arı olabilir. Yeter ki çok çalışın.”

HİKAYENİZİ GÖNDERİN

33 yaşındaki Chiara Cecchini, 2016’dan beri büyük bir misyonla San Francisco’da yaşıyor ve çalışıyor: yemek dünyasını değiştirmek. Bugün, yatırımcıları arasında dünya çapında teknoloji tarihi yazan şahsiyetlerin yer aldığı bir girişim olan Savor’un (“Hamileliğin 9. ayında işe alındım”) İş Geliştirme Direktörüsünüz.

“CO2’yi kullanarak yağ asitlerine, ardından sıvı ve katı yağlara dönüştürüyoruz. Hindistan cevizi yağı, palmiye yağı ve diğer hayvansal yağlara, çevreye ve biyolojik çeşitliliğe herhangi bir zarar vermeden alternatifler yaratıyoruz. Toprağı tüketmeden ve tüketmeden yağ üretebileceğiz. Dünyanın diğer kaynakları”.
“Neden katı ve sıvı yağlar: herkes bana soruyor? Çünkü bunlar dünya çapında her yıl üretilen sera gazının (Sera Gazı) %7’sini temsil ediyor. Yarısı hurma ve soya fasulyesi yağı üretiminden geliyor. Bu bileşenlerin üretiminin neden olduğu olumsuz ayak izini iptal etmek için. çevre üzerinde çok büyük bir etkisi olacaktır. Dünyanın dört bir yanındaki yollardaki tüm arabaları durdurmaya eşit.

Bu yüzden zamanımı, enerjimi ve yeteneğimi Savour’a yatırmaya karar verdim. Anavatanınızdan dünyanın diğer ucunda yaşadığınızda her saniye önemlidir: Amerika Birleşik Devletleri’nde geçirdiğim zamanın önemli bir şeyi geride bırakmasını istiyorum. Ve devrimci. Silikon Vadisi, birçok kişinin galaksiyi fethetmek, yeni zekalar yaratmak, insan olarak tanımladığımız şeyi aşmak için çalıştığı ülkedir. Her zaman aynı fikirde değilim – ancak bu ortamın size verdiği güç çok azla karşılaştırılabilir”.

“Bu gezegende kalanlar için daha iyi bir geleceğe inanıyorum, katlanarak artan bir nüfusu beslemenin tropik ormanları yerle bir etmek anlamına gelmediği bir gelecek. Dünyamızı kendi amaçlarımız için kullanmadan birlikte yaşayabilir miyiz?”
Yemek tutkusu nereden geliyor? “Çiftçi bir aileden. Çevresel etkimizin %25’inin gıda sisteminden kaynaklandığı keşfedildiğinden beri. Yeme bozukluklarından ilk elden acı çektim ve gıda ile sağlığın ne kadar yakından bağlantılı olduğunu gördüm. Gıda, uğraştığınız o özel şeydir. günde üç kez, 7 günde 7. Bu size enerji verir ve üretilmek üzere enerjiyi tüketir. Bu, iyi yönetildiğinde yalnızca fayda sağlayan büyüleyici bir “iki ucu keskin kılıçtır”. Yiyeceklerin muazzam bir gücü vardır ve aldığımda, onu düşünmeden edemedim.”

Chiara Cecchini’nin 14 aylık bir kızı daha yolda. 2020’de Forbes yılın sosyal girişimcileri arasına dahil etti. Fiorentina, her zaman toprağa, yiyeceğe ve iklime bağlı. “Annem her yemeği ham maddeden pişirirdi. Ona sevgimi borçluyum. gıda ve iklim“.

Chiara, Dünya Ekonomik Forumu’nun uzmanlar ağının bir parçasıdır, UC Davis’te (Kaliforniya Üniversitesi) eski bir araştırmacıdır ve bugün aşırı derecede Savor’a odaklanmıştır. “Bir yıl önce doğduk, şimdiden sermaye topladık ve bir Serie A turunu kapatıyoruz. Amacımız harika şeyler yapmak”.

Chiara dört yıl boyunca Future Food Institute’un San Francisco şubesinde çalıştı. gıda inovasyonu geleceğin büyük zorluklarıyla yüzleşmek için önemli bir araç.

“Yeni biçimlerde tekrar dolaşıma sokulabilen, tarım-gıda endüstrisinden çıkan atıkların geri kazanılması ve geri dönüştürülmesiyle yıllardır ilgileniyorum. Gıda sisteminin büyüleyici yanı, hiçbir zaman zorluklardan yoksun olmamasıdır.”
Onunla San Francisco’da tanıştım. Gülümse, şapka tak, harika yetenekler. İtalya buradan nasıl görünüyor? “Zorlayıcı, çünkü henüz yeni teknolojilere açık değil ama benim ülkem, en çok isteyerek döndüğüm yer. İnovasyonu asırlık geleneklerle birleştirmenin zor olabileceğini anlıyorum. Ama sonra sonuç şu: bitti. İtalya son 10 yılda 239.000 gencini kaybetti. Ve çok yazık. Çünkü sunacak çok şeyimiz olurdu…”.