Çevrecilerden bakanlığa 'toplantı' tepkisi

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Çevrecilerden bakanlığa 'toplantı' tepkisi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 24 Aralık’ta Didim’e bağlı Batıköy Mahallesi, 25 Aralık’ta ise Söke’ye bağlı Doğanbey Mahallesi’nde muhtarlık binaları önünde, Taşburun Balıkçı Barınağı mevkii açıklarında Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş. ile Aydın İli Su Ürünleri Yetiştiricileri Üreticileri Birliği tarafından yapılması planlanan Kültür Balıkçılığı Tesisleri Projesi ile ilgili ‘Halkın Katılım Toplantısı’ düzenleneceğini duyurdu. Koronavirüs salgını devam ederken hayata geçirilmeye çalışılan söz konusu projelerle ilgili olarak alelacele Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılırken, Didim’de demokratik kitle örgütleri, çevre dernekleri ve duyarlı vatandaşların bir araya gelerek kurduğu “Didim Balık Çiftliklerine ve OSB'ye Hayır Grubu”, toplantı öncesinde afişler asarak duruma tepki gösterdi. "RİSKLİ BİR DÖNEMDE YAPILMAK İSTENİYOR"Konuyla ilgili olarak Didim Balık Çiftliklerine ve OSB'ye Hayır Grubu yaptığı yazılı açıklamada, “24 Aralık'ta Batıköy'de (2 adet) ve 25 Aralık'ta Doğanbey'de yapılacak olan ÇED toplantıları için Didim Balık Çiftliklerine ve OSB'ye Hayır Grubu olarak yürüttüğümüz çalışmaları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu kapsamda ÇED toplantılarının yapılacağının bilgisini öğrenir öğrenmez tüm bu bilgiyi sosyal medya üzerinden ve birebir görüşmelerle vatandaşlarımızla paylaştık. Bu bilgiye ulaştıktan ve doğrulandıktan sonra Akköy, Batıköy, Güllübahçe, Tuzburgazı ve Doğanbey muhtarlarımızla ve köy halkımızla görüşmeler yaptık, bilgi paylaşımında bulunduk. ÇED toplantılarının pandemi nedeniyle çok riskli dönemlerde yapılmak istenmesinin insan sağlığına ciddi bir şekilde riske atacağı konusunda genel bir kanıya ulaştık. Pandemi olduğu için ve Aydın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı nedeniyle bu toplantının yapılamayacağına dair Didim Kaymakamlığına ve Söke Kaymakamlığına itiraz dilekçeleri verildi. Afiş ve pankartların tasarımı ve hazırlıkları yapıldı. 2. kez Akköy, Batıköy, Tuzburgazı, Doğanbey köylerinin muhtarları ve köy halkıyla görüşmeler yapıldı, görüş alışverişinde bulunuldu. 24 Aralık'ta Batıköy’e saat 10.30'da, 25 Aralık'ta Doğanbey'e saat 11.00'de tüm halkımızı bekliyoruz. Toplantıya gelecek halkımızın yanlarında HES Kodlarını hazır etmelerini rica ediyoruz” denildi.

ALINTIDIR