Carlos Alcaraz, Lorenzo Musetti’yi Yenerek Fransa Açık Çeyrek Finallerine Çıktı

oKMaDeM

New member
Carlos Alcaraz 2023 Fransa Açık’ta© AFP

Dünyanın bir numarası Carlos Alcaraz, Pazar günü Lorenzo Musetti’yi 6-3, 6-2, 6-2’lik setlerle mağlup ederek Fransa Açık’ta çeyrek finale yükseldi ve Novak Djokovic ile gişe rekorları kıran karşılaşmaya bir adım daha yaklaştı.

Alcaraz, geçen yıl toprak zeminde önceki tek karşılaşmasını kazanan İtalyan 17. seribaşı Musetti’yi hafife alırken 42 kazananı kovdu ve yedi kez kırdı.

ABD Açık’ın son şampiyonu olan İspanyol, son 11 Grand Slam maçını kazandı ve üst üste ikinci kez Roland Garros’ta son sekize kaldı.

Alcaraz, “Bence harika bir seviyede, gerçekten yüksek kaliteli şutlar oynadım. İlk toptan son topa kadar gerçekten eksiksiz bir maç oynadım ve bu zorlu raundu atlattığım için oldukça mutluyum,” dedi.

“Bir numarayı (sıralama), baskıyı, turnuvayı kazanmayı düşünmemeye çalışıyorum. Tüm bu düşünceleri aklımdan çıkarmaya ve sadece tenis oynamaya, eğlenmeye ve her zaman gülümsemeye çalışıyorum.”

20 yaşındaki oyuncu, bir sonraki turda ya 2021 ikincisi Stefanos Tsitsipas ya da Avusturya elemelerinden Sebastian Ofner ile karşılaşacak.

Alcaraz sezon için 34-3’e yükseldi ve yarı finalde iki kez Fransa Açık galibi Djokovic ile karşılaşma potansiyeline bir galibiyet uzaklıkta.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu yazıda bahsedilen konular