Çalışkan, Mütevazı Blue Tigers Yeni Atanan Yardımcı Antrenör Trevor Sinclair'i 'Etkiledi'

oKMaDeM

New member
Doha:

Blue Tigers, Doha'daki muhteşem karşılamasını geride bıraktı ve şimdi yaklaşan AFC Asya Kupası Katar 2023 için antrenmanlara başladı. Etrafta pek çok tanıdık yüz olsa da, birkaçı henüz uluslararası ilk çıkışını yapmadı. Ancak geçen yıl aynı kalan koçluk takımının yeni bir versiyonu var: eski bir İngiltere milli takımı oyuncusu ve 2002 Dünya Kupası şampiyonu Trevor Sinclair. Mahesh Gawali ile birlikte Milli Takım'a yardımcı antrenör olarak katılan 50 yaşındaki oyuncu, ilk kez yılbaşı gecesi Mavi Kaplanlar'ın antrenmanına katıldı. Sinclair the-aiff.com'a şunları söyledi: “Tüm seyahatler nedeniyle yoğun bir kaç gün geçirdik, ancak bir spor salonu ve antrenmanla işleri yoluna koyduk ve açıkçası etkilendim.” “Çalışkan, alçakgönüllü, coşkulu ve yetenekli gençlerden oluşan bir grup.”

“(Başantrenör) Igor (Stimac) ve personel ile çok iyi bir ilişkileri var ve ülke için ellerinden gelenin en iyisini yapmak istiyorlar” dedi.

Zamanında Manchester City ve West Ham gibi kulüplerde Premier Lig'de hızlı bir kanat oyuncusu olan Sinclair, maçın çeşitli anlarında her takıma avantaj sağlayabileceğine inandığı antrenman parçaları konusunda uzman.

“Ben bir forvettim, yaratıcı bir oyuncuydum, bu yüzden çok iyi biliyorum ki, son üçte birliğe girdiğinizde, mesele her zaman koçluk kitaplarında yer alan şeylerle ilgili değildir. Önemli olan, oyuncularda ve çalışma durumlarında kendi avantajınıza gördüğünüz şeylerdir.” dedi Sinclair.

“Hepimiz futbol maçlarında duran topların istatistiksel açıdan ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu sadece kornerler ve serbest vuruşlar için değil, aynı zamanda üzerinde çalışılırsa size yardımcı olabilecek taç atışı gibi basit şeyler için de geçerli” dedi. “Eğer ayağınız gerideyse ve topun oyuna sokulmasını önleyebiliyorsanız, bu kadar basit. Önemli olan bu küçük ayrıntılar ve bunların sonunda topu tehlikeli pozisyonlara sokmak için çalışmasını sağlamak.”

Sinclair daha önce Hintli futbolcularla çalışmamış olsa da ülke, kültür ve daha da önemlisi bu güzel oyunun ülkede nasıl geliştiğine dair bazı bilgiler paylaştı.

“Daha önce Hindistan'da antrenörlük yapmış ve Hintli yayıncılarda çalışmış eski bir takım arkadaşım var (Robbie Fowler). Dolayısıyla, son on yılda Hindistan'da oyuna yönelik artan bir iştah olduğunu anladım” dedi. “Tabii ki hepimiz Sunil'i (Chhetri) ve onun futbol dünyasında yarattığı büyük etkiyi biliyoruz. Önemli olan onun sadece sahada ne yaptığı değil, aynı zamanda saha dışında da nasıl davrandığı.”

Çoğunlukla İngiltere'de antrenörlük yapan Sinclair, özellikle Avustralya (13 Ocak), Özbekistan (18 Ocak) ve Suriye (23 Ocak) gibi rakiplerle karşılaşmadan önce Hindistan için sadeliğin anahtar olduğunu düşünüyor.

Sinclair, “Igor bana buraya gelmeden önce ekibin Haberlarını gönderdiğinde, bu tarafta yapılan önemli çalışmaları görebiliyordum. Bu, herkes için pek açık olmayan bir nüans” dedi. “Igor'un bu takımı nasıl kurduğundan etkilendim. Çocukların temelleri iyi yapmalarını sağlayacak ve bunları maç durumlarında sergileyecek olgunluğa sahipti.”

FIFA Dünya Sıralamasında 25. sırada yer alan Avustralya takımıyla karşılaşmak Hindistan için göz korkutucu bir görev olabilir (102), ancak 50 yaşındaki oyuncu önündeki mücadelenin tadını çıkarıyor.

“Biz mazlumlarız, ancak bu statünün getirdiği zorlukları seviyorum. Ben de İngiliz futbolunun dördüncü kademesinden geldim, bu yüzden bunun sıkı çalışma ve oyuncular arasında onların yerini alabilecekleri bir kültür yaratma ile ilgili olduğunu biliyorum. Beklentileri artırıyor ve grupta daha fazla inanç yaratıyor” dedi. “Gömlek için savaşmalıyız”

Bu makalede bahsedilen konular