“Biraz Gergin Olacağım Çünkü…”: Sourav Ganguly, Mohammed Shami'nin Hindistan'a Dönüşü Üzerine

oKMaDeM

New member

Eski Hindistan kaptanı Sourav Ganguly Pazartesi günü Virat Kohli'nin uzun süren yalın koşusu hakkında fazla bir şey okumayı reddetti ve vuruş ustasını “en iyi beyaz top oyuncusu” ve “hayatta bir kez görülen kriket oyuncusu” olarak övdü. Kohli, Border-Gavaskar Trophy'nin açılış Perth Testinde ikinci vuruş yüzyılını vurdu ancak sonraki yedi vuruşta yalnızca 85 koşu başardı. Kohli ve kaptan Rohit Sharma gibi büyüklerin başarılı olamaması nedeniyle Hindistan, Down Under 1-3 serisini kaybetti. Ganguly, Kriket Birliği sırasında şunları söyledi: “Virat Kohli, hayatında bir kez görülen bir kriket oyuncusu. Kariyerinde 81. uluslararası yüzyıla ulaşmak inanılmaz bir şey. Benim için o muhtemelen dünyanın gördüğü en iyi beyaz top oyuncusu.” Eyalet oyuncuları için Bengal (CAB) tebrik programı.

Kohli'nin Perth yüzyılından sonraki mücadelesini yansıtan Ganguly, kendisinin bile serinin geri kalanında bu yüzün üzerine çıkmadığını görünce şaşırdığını söyledi.

“Perth'te 100 puan aldıktan sonra nasıl vuruş yaptığına gerçekten şaşırdım. Bundan önce zorlandı ama Perth'teki 100 puandan sonra onun için büyük bir seri olacağını düşündüm.

“Ama bence bu oluyor. Her oyuncunun kendi zayıflığı ve gücü vardır. Biliyorsunuz, dünyada buna sahip olmayacak hiçbir oyuncu yok. Bu, belli bir süre boyunca harika bowling oyuncularıyla oynarken zayıf yönlerinize nasıl uyum sağladığınızdır.” Kohli'nin zayıf formunun tartışma konusu haline gelmesiyle Ganguly kendine olan güvenini dile getirdi ve İngiltere'ye karşı üç maçlık ODI serisinde ve ardından gelen Şampiyonlar Kupasında en iyi performansına geri döneceğini söyledi.

“Hindistan koşullarında bu turnuvada sayı atacak ve hala Virat Kohli'de çok fazla kriket kaldığını hissediyorum, İngiltere turu onun için büyük bir zorluk olacak.

“Şampiyonlar Kupası'ndaki performansı konusunda pek endişelenmiyorum, çünkü söylediğim gibi o muhtemelen uzun süredir dünyanın gördüğü en iyi beyaz top oyuncusu.”

Bumrah'tan sonra en iyi Shami

Ganguly ayrıca tempocu Mohammed Shami'nin uzun bir sakatlığın ardından tekrar ayağa kalktığını ve tamamen formda olduğunu görmekten heyecan duydu.

“Shami'nin formda olduğunu görmekten mutluyum çünkü onun (Jasprit) Bumrah'dan sonra muhtemelen ülkedeki en iyi bowling oyuncusu olduğunu düşünüyorum.

“Uzun bir süre sonra, özellikle de dizindeki sakatlık nedeniyle kriket oynamaya başlaması nedeniyle biraz gergin olacağını biliyorum, ancak iyi olan şey, yerel kriket maçında Bengal adına çok fazla bowling oynaması ve bu da ona ligde yardımcı olacak. Oyunlar gelecek” dedi.

Shami, Çarşamba günü burada İngiltere'ye karşı seri açılışı T20I'de uluslararası aksiyona geri dönecek.

Ganguly ayrıca Shami'nin Test kriketine geri dönmesi fikrini de destekleyerek, “O dünyadaki herkes kadar iyi. Shami ve Bumrah'ın iki uçta bowling oynaması, Bumrah'ın bir uçtan bowling oynamasından farklı. Her iki oyuncu da birbirlerinin başarısı için hayati önem taşıyor” dedi. Test kriketinde.”

Avustralya'ya yenilmelerinin ardından Hindistan Takımı'na çok sayıda eleştiri geldi ve Ganguly, performansa odaklanmanın ve tüm bu gürültünün ortasında güçlü bir zihniyeti sürdürmenin önemini vurguladı.

“Bugünlerde sporla ilgili o kadar çok şey söz konusu ki, olumsuzluklar ve görüşler olacak. Bir sporcu olarak kendinizi bunun dışında tutmanın bir yolunu bulmalısınız” tavsiyesinde bulundu.

Hindistan Şampiyonlar Kupası yarışmacısı

Ganguly ayrıca Hindistan'ın, özellikle 2023 ODI Dünya Kupası'nda ikincilik ve geçen yılki T20 Dünya Kupası şampiyonluğunun ardından Şampiyonlar Kupası'nın yarışmacılarından biri olacağını söyledi.

“Hindistan'ın Avustralya'da harika bir seriye sahip olmadığını biliyorum, ancak son iki Dünya Kupası'na bakarsanız, T20 Dünya Kupası'nı Hindistan yenilmez kazandı ve 50'nin üzerinde Dünya Kupası Hindistan finalini kaybetti.

“Yani Hindistan'ın son iki Dünya Kupası'ndaki performansına bakarsanız, neredeyse 20'sinde sadece bir maç kaybettiklerini görürsünüz. Dolayısıyla bunun olağanüstü bir beyaz top takımı olduğunu düşünüyorum. Bana göre, onlar sezonun favorileri olacaklar. Şampiyonlar Kupası.”

Farklı bir Rohit olacak Şampiyonlar Kupası

Ganguly ayrıca, Şampiyonlar Kupası'nda en iyi performansına geri dönmesi için mücadele eden Hintli kaptan Rohit Sharma'ya da destek verdi.

“Beyaz top kriketinde Rohit Sharma olağanüstü ve Şampiyonlar Kupası başladığında farklı bir Rohit Sharma göreceksiniz. Ve söylediğim gibi onlar (Hindistan) turnuvanın yarışmacılarından biri olacak.” Ancak Ganguly, önümüzdeki yaz İngiltere'de olacak bir sonraki seriyle Hindistan'ın Test kriketleri üzerinde çalışması gerektiğini söyledi.

“Temmuz ayında İngiltere'ye gelin, orada iyi oynamak için gerçekten çok çalışmaları gerekecek çünkü koşullar farklı. Kırmızı top ve sallanan sahalar, yaptıklarından biraz daha iyi vuruş yapmaları gerekecek.” Ganguly dedi.

“Her zaman söyledim, eğer deplasmanda yapılan Test maçlarının ilk vuruşunda 350 ila 400 koşu yaparsanız, Test maçlarını kazanacak bir konuma gelirsiniz.”

“Şimdi, eğer 200'ün altında bir skorla çıkıyorsanız, o zaman her zaman arkadan savaşıyorsunuz demektir. Ve Perth'te kazanmalarının nedeni, ikinci vuruşta tahtada 400-500 koşu yapmalarıydı.”

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular