“Benim Savaşım Karşısında…”: Neeraj Chopra, Pakistanlı Arshad Nadeem’le Rekabet Üzerine

oKMaDeM

New member
Hintli dünya şampiyonu ve Olimpiyat madalyalı cirit atıcısı Neeraj Chopra, erkekler cirit atma finalinde ezeli rakibi Pakistanlı Arshad Nadeem’e de odaklanılacak olsa da asıl odak noktasının kendisiyle rekabet etmek ve tekniğini ve atışlarını geliştirmek olduğunu kabul etti. başlık etkinliğinde. Yakın zamanda Hindistan’ın ilk Dünya Atletizm Şampiyonası’nda altın madalyasını kazanan Neeraj, Asya Oyunları kampanyasına 4 Ekim’de Hangzhou’da erkekler cirit atma finaliyle başlayacak. Arshad finalde dikkat edilmesi gereken bir rakip olacak.

“Arshad benimle ne zaman oynasa ben kazandım. Ama odak noktası her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaktır, kimin bana karşı oynadığı değil. Atletizmde kendinizle yarışırsınız ve elinizden gelenin en iyisini yapmak için kendinizi zorluyorsunuz. Evet, biraz odaklanma var Neeraj, Hangzhou’da medyaya yaptığı açıklamada, Asya Oyunları’nda Hindistan ve Pakistan’la ilgili Avrupalı sporcu bulunmadığından, ancak benim mücadelem kendime karşı, tekniğimi ve atışımı geliştirmem gerekiyor. Dinlen, göreceğiz” dedi.

Olympias.com’a göre, her iki sporcu da yedi kez büyükler düzeyinde ve iki kez gençler düzeyinde olmak üzere dokuz uluslararası etkinlikte karşı karşıya geldi.

Bu iki sporcunun ilk karşılaşması Guwahati’deki 2016 Güney Asya Oyunları’nda gerçekleşti; burada Neeraj altın, Nadeem ise bronz madalya kazandı. Şu an itibariyle Neeraj, Nadeem karşısında 9-0 önde.

Neeraj genel sayılarda üstün olmasına rağmen Arshad, Hintli yıldızın 2018’den beri gösterdiği performansa yaklaşıyor ve Neeraj’ın üstünlüğüne büyük bir tehdit oluşturabilir. Pakistanlı Arshad, kişisel en iyi atışlarda Neeraj’ın önünde yer alıyor ve altın madalya kazandığı CWG 2022’de 90,18’e ulaşıyor. Bu çabayla o zamanın dünya şampiyonu Grenadalı Anderson Peters’ı destekledi. Neeraj sakatlığı nedeniyle etkinliği kaçırmıştı. Güney Asyalı bir atlet, Çinli Taipei’nin Chao-Tsun Cheng’in 2017 Dünya Alt Tarafı’ndaki 91,26 m atışından sonra yalnızca ikinci kez 90 m sınırına dokundu.

Ancak Neeraj, hakkında çok konuşulan bu 90 metre hedefine henüz ulaşamadı; İsveç’teki 2022 Stockholm Elmas Ligi’nde 89,94 metrelik kişisel rekoru da ulusal rekora ulaştı.

90 metreyi atarken Neeraj kendisinin de bunu sabırsızlıkla beklediğini ancak bunun için acelesi olmadığını söyledi.

“Ona çok yakınım. O atışı kendim atmak istiyorum. Sürece inanıyorum. Ne zaman olursa o da olur. Acelem yok. Tutarlı performansımdan memnunum, asıl hedefim bu.” Odaklan,” dedi Neeraj.

Neeraj, son dört yıldır bu kadar istikrarlı olmasından hoşlandığını söyledi ve sadece sahada değil antrenmanlarda da tutarlı olmayı arzuladığını ekledi.

“Önemli olan atışta tutarlı olmak değil, antrenmanlarda da. İyi antrenman yapın ve tekniğiniz üzerinde çalışın. Bu gelişmeye yol açar. Geçen yıl iki ulusal rekor kırdım, güzeldi. Gelişmeler kaydettim. Bu yıl şunu hissettim” İyi ama sakatlıkların geçici bir engel olduğu ortaya çıktı. Tutarlı olmak iyi bir duygu” dedi Neeraj.

Neeraj hepsini kazandı; Dünya Şampiyonalarında, Olimpiyatlarda, Asya Oyunlarında, İngiliz Milletler Topluluğu Oyunlarında altın madalyalar ve Elmas Ligi şampiyonluğunu da kazandı.

Neeraj, 2018 Asya Oyunları’ndaki yolculuğunun başlangıcından sonra bu yıl Hangzhou’ya geldiğinde şunları söyledi: “Gerçekten çok iyi bir duygu (hepsini kazanmış olmak). Atmosfer güzel. Diğer oyuncuların sporcularıyla tanışıyorum. Onlarla tanışmak güzel bir duygu. 2018’de ilk Asya Oyunlarımda altın madalya kazandım. O zamanlar daha yeni başlıyordum. Final 4 Ekim’de, iyi bir performans sergilemek için sabırsızlanıyorum.”

Hepsini kazandığından bahseden Neeraj, bunu sporculardan duymayı sevdiğini ve hepsinin en iyilere karşı yarışıp kazanabileceklerine inandıklarını söyledi.

“Sporculardan kendilerinin de kazanabileceklerine inandıklarını duymayı seviyorum. Benim mesajım, bizim de kazanabileceğimiz ve her zaman zorlu olduğunu düşündüğümüz Avrupa ve ABD’deki (Olimpiyat madalyasını kazanan) en iyi sporcularla rekabet edebileceğimizdi. Bunu görebilirsiniz. sporcuların performansı, gerçekten iyi gidiyorlar. Merkezi hükümet, TOPS programı, SAI, federasyon vb. hepsi bizim için iyi çalışıyor. Özel sponsorlara teşekkür etmek istiyorum. Hint sporlarının ve atletizminin ilerlemesi herkesin çabası. yukarı.”

Yıldız ciritçi, büyük stadyumların ve büyük seyircilerin verdiği hissi sevdiğini belirtti.

“Stadyumların büyük olması ve çok sayıda seyircinin olması hoşuma gidiyor. Her şeyi deneyimledim. En iyi performanslarımdan bazılarını küçük stadyumlarda, bazılarını da büyük stadyumlarda gösterdim. Dünya Şampiyonası’ndaki deneyimim güzeldi, stadyum çok güzeldi. Neeraj, “Şimdi burası da harika olurdu” dedi.

Tutarlılığının sırrı sorulduğunda Neeraj, “Her yerden gelen destek büyük bir amaç. Oynadığım tüm yarışmalardan öğrendim. Kendine inanmak önemli. Küçükken, şu Haberları izlerdim: Onlarla tanışmayı veya onlarla oynamayı ümit eden uluslararası atıcılar. Tutkuyla çalıştığınızda hayalleriniz gerçek olur. Cirit sporuna her zaman tutkum vardı ve bu sporcularla oynamayı hayal ettim. Tutku aynı zamanda ilerlemenize de yardımcı olur,” diye açıkladı Neeraj.

Neeraj, odak noktasının her zaman ilk atışta iyi yapmak olduğunu, bunun güven artırıcı olduğunu ve rakipler üzerinde baskı yarattığını söyledi.

“Fakat daha önceki Dünya Şampiyonası’nda iyi atışlar yapamadım ve bu sene bile faul yaptım. Son atışa kadar motive olmak lazım çünkü oyun her an değişebilir” dedi.

Son olarak Neeraj, stadyumda biraz antrenman yaptığını söyledi.

“Umarım finalde yağmur yağmaz” diye sözlerini tamamladı.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular