Ben Stokes, Jonny Bairstow Furore’dan ‘Devam Etmek’ İstiyor

oKMaDeM

New member
İngiltere kaptanı Ben Stokes Çarşamba günü, Jonny Bairstow’un Lord’s’taki ikinci Ashes Testinde tartışmalı bir şekilde görevden alınmasının ardından “herkesin yoluna devam etme” zamanının geldiği konusunda ısrar etti. Avustralya, Stokes’un çarpıcı 155’ine rağmen maçı 43 tur farkla kazandı ve beş maçlık seride 2-0 öne geçti. Ancak sahadaki kahramanlıkları, Bairstow’un alışılmadık çıkışından kaynaklanan olağanüstü düşüşle gölgelendi. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Avustralyalı mevkidaşı Anthony Albanese, İngiltere topa vuran oyuncunun oyunda bir ara olduğunu düşündüğü sırada, Bairstow’un rakip kaleci Alex Carey tarafından şaşkına çevrilmesiyle başlayan konuyla ilgili sözlü fedaileri bile takas ettiler.

Bairstow’un görevden alınması, normalde sakinleştirilmiş bir Lord’s’ta bir yuhalama korosunu ateşledi ve üç MCC üyesinin pavyonda misafir oyuncuları taciz ettiği iddiasıyla askıya alınmasına yol açtı.

Stokes, o sırada saha kaptanı olsaydı temyiz başvurusunu geri çekeceğini belirtirken, İngiltere teknik direktörü Brendon McCullum, Test tarihinde bir seriyi 2-0 kazanan ikinci takım olmaya baktıklarından, olayın kendi tarafını harekete geçirebileceğini öne sürdü. aşağı.

Ancak Perşembe günü üçüncü Testin başladığı Headingley’de gazetecilere konuşan Stokes, “Dürüst olmak gerekirse, bir grup olarak harekete geçebileceğimizi düşünmüyorum.

“Geçen hafta Lord’s’taki olayla ilgili çok fazla gürültü olduğu açık, ancak hem bir kaptan olarak hem de İngiltere ekibi olarak herkesin yapması gereken en iyi şeyin bu olaydan uzaklaşmak olduğunu düşünüyorum.”

Bairstow’un görevden alınmasını Avustralya’nın Güney Afrika’daki 2018 top kurcalama skandalıyla ilişkilendirme girişimleri oldu.

Avustralya ‘yanlış bir şey yapmadı’

Ancak pişmanlık duymayan Avustralya kaptanı Pat Cummins, kendisine Lord’un olayını takiben dürüstlüğünün sorgulanmasından endişe duyup duymadığı sorulduğunda, “Bu beni gerçekten rahatsız etmiyor. kusursuz.

“Aynı fikirlere sahip olduğunuz her Ashes serisinde ortaya çıkan sorunlar var – İngiliz hayranlar bir şey düşünüyor, Avustralyalı hayranlar tersini düşünüyor.”

Hızlı bowling oyuncusu ekledi: “‘Cricket Ruhu’nun yüzde yüz gerçek bir şey olduğunu düşünüyorum. Bazen nüanslar olabilir ve herkes onu biraz farklı görebilir. Bu iyi, bu onun bir parçası.

“Ama kesinlikle sporumuzun güzelliklerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bence oyuncularımız bu konuda olağanüstüydü. Hepimiz yolumuza devam ettik. Takım yanlış bir şey yapmadı, bu yüzden hepimiz rahatız.”

Cummins, McCullum’un Avustralya’nın sonunda eylemlerinden pişman olacağını söylemesinin ardından benzer bir durum ortaya çıkarsa aynı şekilde davranıp davranmayacağı sorulduğunda kısaca “evet” yanıtını verdi.

McCullum’un sözleri, “Gelecekte bana sormanız gerekecek. Şu anda bu konuda gerçekten rahatım. Belki yolun aşağısında.”

Avustralyalı yıldız vurucu Steve Smith’in İngiliz olan annesinin, düşmanca atmosferin ortasında Lord’s’tan erken ayrıldığı ve Yorkshire’ın turne ekibinin güvenliği konusunda artan korkular nedeniyle Headingley’de ek güvenlik önlemleri aldığına dair haberler var.

Cummins, “Burada ortak dönemindeyiz, bu nedenle etrafımızda bir sürü aile ve çocuk var” dedi.

“Sırf her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için kalabalığın içinde oldukları yerde onlara fazladan bir göz olabileceğini düşünüyorum.”

İngiltere ve Avustralya’da yaşanan olaya tepkiler büyük ölçüde vatansever hatlarda bölündü. Ancak eski İngiltere kaptanı Mike Atherton, dünya Test şampiyonları Avustralya’nın “Spirit of Cricket” i kötüye kullanması yerine, Bairstow’un “uykusuz kriket” ten suçlu olduğunu söyledi.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu yazıda bahsedilen konular