“Bazball'un Ne Anlama Geldiğini Bilmiyorum”: Hindistan, İngiltere'ye Karşı 4-1 Serisini Kazanmayı Hedeflerken Rohit Sharma'nın Açık Yanıtı

oKMaDeM

New member
Dharamsala'da İngiltere'ye karşı yapılan beş maçlık serinin beşinci ve son Testi öncesinde Hindistan kaptanı Rohit Sharma, “Bezbol”un ne anlama geldiğinden pek emin olmadığını söyledi. Ev sahibi takım, perşembe gününden itibaren Dharamshala'daki beşinci ve son maçında konuk konukları ağırlayacak. İngiltere, Ranchi Test maçındaki kadrosunda bir değişiklik yaparak Test için oynayan XI'i seçti. “Dürüst olmak gerekirse ne olduğunu bilmiyorum [Bazball] Maç öncesi basın toplantısında Rohit, “Bu, gidip şut atmak mı, gidip savunmak mı ve kaybedilen topu beklemek mi anlamına geliyor” dedi.

Top varyasyonlarından bahsederken Rohit, kimsenin çılgınca sallanma sergilediğine tanık olmadığı için bu terimin ne anlama geldiğinden emin olmadığını söyledi.

“Kimsenin çılgınca sallandığını görmedim, dolayısıyla bu terimin ne anlama geldiğini tam olarak bilmiyorum” diye ekledi.

“Ama evet, buraya geldikleri son sefere göre açıkça daha iyi kriket oynadılar. Ve orada büyük yüzler kazanan ve iyi oynayan iki vurucunun hakkını vermek lazım. Biraz başarı elde etmek için kendi yöntemlerini uyguladılar. Hintli kaptan, “Ve anladılar. Ama bunun dışında ne anlama geldiğini bilmiyorum” dedi.

Bu arada Hintli kaptan, İngiltere'nin açılış oyuncusu Ben Duckett'in Yashasvi Jaiswal'in Bazball'dan etkilendikten sonra agresif oynamaya başladığı yönündeki yorumuna esprili bir yanıt verdi.

Duckett, rakip oyuncuların agresif kriket oynama tarzından İngiltere'nin övgü alabileceğini söyledi [after Jaiswal’s hundred] Hintli kaptanı şok etti.

Rohit, “Takımımızda Rishabh Pant adında bir adam vardı, muhtemelen Ben Duckett onu oynarken görmedi” dedi.

Seride art arda üç yenilgiyle karşılaşan İngiltere, Haydarabad'daki az farkla kazandığı galibiyetin ardından erken 1-0'lık avantajından yararlanamadı. Ziyaretçilerin özellikle Rajkot ve Ranchi'de şansları vardı, ancak Hindistan her iki durumda da güçlü bir şekilde galip geldi.

Beşinci ve son Test maçı 7 Mart'ta Dharamshala'daki Himachal Pradesh Kriket Birliği Stadyumu'nda başlayacak ve 11 Mart 2024'te sona erecek.

Serinin belirlenmesine rağmen Hindistan ve İngiltere'nin Dharamsala'da hâlâ kazanabilecekleri Dünya Test Şampiyonası puanları var. Hindistan, Dünya Test Şampiyonası sıralamasında zirvede yer alırken, İngiltere puan tablosunda sekizinci sırada yer alıyor.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular