Bahreyn Grand Prix’sinde Max Verstappen Pole’u Alırken ‘Hoş Bir Sürpriz’

oKMaDeM

New member
Max Verstappen, Pazar günkü Bahreyn Grand Prix’sinde Red Bull’un ön sıraları elemesinden dolayı pole pozisyonunu almanın “hoş bir sürpriz” olduğunu söyledi.

Bahreyn’de veya şampiyonluk açılış yarışlarında hiç kazanmamış olan 25 yaşındaki Hollandalı, denge sorunu yaşadıktan sonra üçüncü ve son eleme seansında (Q3) göz kamaştırıcı bir çift turla kariyerinin 21. pol pozisyonunu elde etti. ve pratikte şekillendirin.

Verstappen, “Olumlu ve çok şaşırtıcı.” “Antrenmandaki tüm mücadelelerden sonra pole pozisyonunda olmak hoş ve olumlu bir sürpriz. Yarış aracımız daha iyi hissettiriyor.”

“Hafta sonuna biraz zor bir başlangıç yaptım, ritmimi bulamadım ama sıralama turlarında en iyi parçaları bir araya getirmeyi başardık ve pole pozisyonunda olduğum için çok mutluyum.”

“Bu harika. Şimdi yarını sabırsızlıkla bekliyorum. Geçen yıla kıyasla herkes araçla ne yaptıkları hakkında biraz daha fazla şey biliyor ve performanslarını oldukça artırıyor.”

Bu, Red Bull’un kısa süre önce emekli olan Sebastian Vettel’in dördüncü şampiyonluğuna giden yolda galip geldiği 2013’ten beri kazanamadığı Bahreyn’deki ilk ön sıra lokavtıydı.

Geçen yılın pole pozisyonu ve yarış galibi Charles Leclerc, ikinci bir son uçuş koşusu yapmaktansa bir takım lastikleri kurtarmayı seçen Monakolu sürücü takım arkadaşı Carlos Sainz’in önünde Ferrari adına üçüncü oldu.

İkinci ve üçüncü antrenmanlarda en hızlısı olan iki kez dünya şampiyonu Fernando Alonso, bu formu tekrarlayamadı, ancak Alpine’den Vettel’in yerine geçmesinden bu yana takımla ilk gezisinde Aston Martin için gridde beşinci oldu.

Cumartesi günü erken saatlerde yapılan son antrenmanlarda Verstappen’i yenen 41 yaşındaki İspanyol sürücü, pol pozisyonunun Aston Martin için her zaman gerçekçi olmayan bir hırs olduğunu düşündüğünü söyledi.

“İlk beş veya altı içinde bitirmeyi hedefledik ve bunu başardık, bu yüzden iyi oldu” dedi.

Leclerc, “Dürüst olmak gerekirse iyi bir sürpriz olan pole mücadelesinde olduğumuzu düşünüyorum. Testten ve biraz zor olan üç antrenmandan sonra bunu beklemiyordum.”

“Hızı yakalamayı başardık, ancak Red Bull’a ulaşamadık ve eski lastiklerle başlamaktansa yeni lastiklerle üçüncü başlamamız daha iyi.”

“Çok yakındı. Aston Martin çok hızlı, Mercedes çok hızlı. Gelecek için iyi görünüyor ve Formula 1’i çok daha heyecanlı kılıyor.”

George Russell’ın Mercedes’i ve yedi kez şampiyon Lewis Hamilton, ikinci Aston Martin’de Lance Stroll’ün altıncı ve yedinci, Alpine’den Esteban Ocon ve Haas’tan Nico Hulkenberg’in önünde yer aldı.

Hamilton, “Çok daha geride olacağımızı düşündüm, bu yüzden üçüncü çeyreğe ulaşmak harika ve bir gecede çok çalıştık.”

“Mühendisler harika bir iş çıkardılar ve ileriye doğru bir adım attılar. Farklı bir yerdeyiz, ancak sıralama turlarında araç canlı hissettirmedi. Gerçekten ortalama hissettirdi.”

“Tırmanması imkansız bir dağ değil ve bence aradaki farkı kesinlikle kapatabiliriz. Sadece odaklanmamız gerekiyor.”

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Günün Öne Çıkan Videosu

“Kuralları Bozan Veya Trend Belirleyen” Değil: Sania Mirza Son Tenis Etkinliği Öncesinde Açılıyor

Bu yazıda bahsedilen konular