Arjun Vajpai: 'Doğa Anaya Karşı Yarışırken Zihinsel ve Fiziksel Kondisyonun Zirvesinde Olmak Gerekiyor'

oKMaDeM

New member

Doğa Ana'ya karşı yarışmak belki de profesyonel sporcuların karşılaştığı en zorlu görevdir. İster tepelere tırmanmak ister dağ bisikletine binmek ya da triatlon olsun, sporcular en zorlu engellerle karşı karşıya kalır ve hatta neşeli bir özveriyle bu engellerin üstesinden gelirler. Uttarkashi'deki Nehru Dağcılık Enstitüsü'nde eğitim gören Hintli profesyonel dağcı Arjun Vajpai, Cumartesi günü yayınlanan 'Fit India Champions' podcast serisinin özel bir bölümünde dünyanın en yüksek dağlarından bazılarına tırmanmayı nasıl başardığını anlatıyor. Bölümün tamamı burada görülebilir.

'Fit India Champions' podcast serisi, değişim için katalizör görevi gören sporcular ve sağlığı etkileyen kişilerle yapılan görüşmeler yoluyla sağlıklı yaşam hakkındaki güzel sözleri yaymayı amaçlıyor. 10 bölümlük dizi, fitness sektörünün önemli bir paydaşı olan ve dijital ve multimedya teknolojisi aracılığıyla sağlığı proaktif bir şekilde yöneten GOQii ile ortaklaşa yürütülüyor. Bölümler dijital platformlardan canlı olarak yayınlanıyor.

Arjun Vajpai, Hindistan Spor Otoritesi Genel Müdür Yardımcısı ve Fit India Misyonu direktörü Shrimati Ekta Vishnoi'nin ev sahipliği yaptığı podcast'e katılan ünlü sporcular listesinde üçüncü sırada yer alıyor. Bölümler okçu Sheetal Devi ile başladı. Dünya ve Tokyo 2020 cirit şampiyonu Neeraj Chopra listede ikinci sırada yer aldı.

Otuz yaşındaki Arjun, 2018'de 8000 metrenin üzerindeki altı zirveye tırmanan dünyanın en genci oldu. 2010'da 16 yaşındayken Everest Dağı'nın zirvesine çıkan bir adam için bu hiç de sürpriz olmadı! Delhili adam şimdi dünya çapında 8000 m'nin üzerindeki 14 zirvenin tamamına tırmanan ilk Hintli adam olmak istiyor.

Vajpai, “8000 metrenin üzerindeki 14 dağın tamamına tırmanmak ve Hindistan bayrağını yükseklerde dalgalandırmak benim hayalim. Bu rüya ve tünel vizyonu veya tek görüşlü amaç, dağcılığın sizi zorladığı zorlu koşullara rağmen ilerlememi sağlıyor” dedi.

“Dağcılar olarak biz insanlarla yarışmıyoruz. Biz Doğa Ana ile yarışıyoruz. Burada doğanın standartlarıyla sınanacaksınız. O yüzden hem fiziksel hem de zihinsel kondisyona odaklanmamız gerekiyor. Dağcı arkadaşlarımızın ölümleri oldu, amputasyonlar yapıldı ama biz yolumuza devam ediyoruz. Zirvede olmak tek hedefimiz,” diye ekledi Vajpai.

Fit India elçisi, Lhotse, Makalu, Kanchenjunga, Manaslu ve Annapurna gibi en zorlu Himalaya zirvelerinden bazılarına tırmanarak kendi alanında öncü olmuştur.

Fit India girişimini öven profesyonel dağcı, “Fit India'nın vizyonu benim de bağ kurabileceğim bir şey. Fitness hayatımın ayrılmaz bir parçası oldu ve her gün formda kalmak için çok zaman harcadım. “Genç nesli dışarıda kalarak motive etmeye çalışıyorum ve çocuklara da aynısını öğretiyorum. Hareketin bir parçası olmaktan çok mutluyum ve bu girişimi başlattığı için Hindistan'ın Sayın Başbakanına teşekkür ediyorum.”

Bu makalede bahsedilen konular