Arjun Maini, AMG Performans Pilotu Olarak Tanıtıldı

oKMaDeM

New member

Mercedes-AMG Customer Racing, 2024 DTM sezonunda bir kez daha yüksek kaliteli bir kadroyla karşımıza çıkacak. Performans ve spor otomobil markası, Mercedes-AMG Team HRT ve Mercedes-AMG Team WINWARD Racing ile iki köklü ve son derece saygın Performans Takımına güveniyor. Lucas Auer (Avusturya), Maro Engel (Almanya), Arjun Maini (Hindistan) ve Luca Stolz'dan (Almanya) oluşan dörtlü, Almanya Affalterbach'tan gelen yarış arabalarıyla prestijli DTM şampiyonluğu için yarışacak. DTM'nin 40. yıl dönümüne uygun olarak Mercedes-AMG, “1894'ten bu yana Motor Sporlarını Tanımlıyor” sloganıyla yıldızın imzası altında motor sporlarının 130. yılını kutluyor.

İki Mercedes-AMG Performans Takımı, dört Performans Sürücüsü ve Mercedes-AMG Team HRT, 26 yaşındaki Arjun Maini ve Luca Stolz ile birlikte kendini kanıtlamış bir sürücüye güveniyor. İkili, 2022'den beri Drees yarış takımının kadrosunu oluşturuyor.

Maini, 2021'de DTM'deki ilk Hintli sürücü olarak ilk kez sahneye çıktı. Aynı yıl Norisring'i ikinci sırada bitirerek tarih yazdı. 2023'te sezonun ikinci yarısında olumlu bir form eğrisi sergiledi. Bu yıl Maini, Junior Driver'dan Mercedes-AMG Performance Driver statüsüne terfi etti.

Mercedes-AMG Customer Racing, Mercedes-Benz için 35. sezondaki başarılı geçmişini 2024 kadrosuyla DTM'de sürdürüyor. Mercedes-AMG, DTM kupasını geri getirmeyi amaçlayan şampiyonluk mücadelesinde bir görev üstleniyor. 2021'den sonra Affalterbach'a.

ADAC tarafından düzenlenen şampiyonanın takvimi yine Almanya, Avusturya ve Hollanda'da toplam 16 yarıştan oluşan sekiz raunttan oluşuyor. Mercedes-AMG için DTM'de dokuzuncu üreticiler şampiyonluğu arayışı, 26 – 28 Nisan tarihleri arasında Motorsport Arena Oschersleben'de yapılacak sezon açılışıyla başlıyor. Tüm DTM katılımcılarının ilk karşılaşması, Nisan ayının başında Hockenheim'da yapılacak resmi test günlerinde gerçekleşecek.

“2024'te Mercedes-AMG'nin bir parçası olarak DTM'ye geri döneceğim ve HRT ile üçüncü yılımda takım arkadaşım Luca ile birlikte olacağım için inanılmaz derecede heyecanlıyım. DTM her zaman büyük bir zorluktur ve takımla birlikte , Bu sezon sürekli olarak güçlü sonuçlar elde etmek için öğrendiğim her şeyi ve önceki yıllardan edindiğim deneyimleri uygulamaya koymak istiyorum! Özellikle Norisring'i sabırsızlıkla bekliyorum. Bu mekandaki atmosferden gerçekten keyif alıyorum ve aynı zamanda burayı da tercih ediyorum. İlk DTM podyumumu kazandım.” Arjun Maini, Mercedes-AMG Takımı HRT #36

“Marka olarak DTM tarihinde 1984'ten bu yana uzun ve çok başarılı bir mirasa sahibiz ve elbette bunu yaşatmak istiyoruz. Bildiğimiz gibi 2023 DTM sezonu hiçbir şekilde beklentilerimizi karşılamadı. Arjun Maini, “Uzun süreler boyunca rekabetin gerisinde kaldık. Önceki başarılarımızı geliştirmek için önümüzdeki sezona odaklanıyoruz” dedi.

Bu makalede bahsedilen konular