Arjantin Milei, kriptoyu devreye aldıktan sonra sınavlar atar

celikci

New member
Arjantin Başkanı Javier Milei, onayından sonra değerle ateşlenen bilinmeyen bir kripto para birimi jetonunu teşvik ederek siyasi bir ateş fırtınasına neden oldu – ve daha sonra hızlı bir şekilde krater.

Cuma akşamı sosyal medyaya katkıda, Bay Milei, $ Terazi olarak adlandırılan madalyonun ekonomiyi teşvik edeceğini ve küçük şirketlerin büyümesine yardımcı olacağını söyledi. Ani ilgi, jeton için ilk yükseliş koyarken, büyük karlar silindi, çünkü para bir sahtekarlık olduğu için korku hızla yayıldı.

Bay Milei, beş saat sonra kişisel raporunda bulunan görevi sildi ve kendini şirketten uzaklaştırmaya çalıştı. “Projenin ayrıntılarına aşina değildim,” diye yazdı X, “ve kendimi duyurduktan sonra daha fazla yaymamaya karar verdim (bu yüzden tweet'i sildim).”

Cumartesi akşamı, resmi cumhurbaşkanlığı hesabından X'teki başka bir yazıda, madeni para ile ilgili ilk teyidi, İşletme. Ayrıca, cumhurbaşkanının kendisi de dahil olmak üzere hükümetindeki birinin uygunsuz hareket edip etmediği ve madeni paraya karışan birinin yasayı ihlal edip etmediği konusunda bir soruşturma açtığını söyledi.

Bay Milei ateş altındaydı çünkü görünüşe göre insanları riskli bir yatırıma itti. İlk görevi, geçen ay bir Memecoin, $ Trump başlatan Başkan Trump ile karşılaştırmalar yaptı. Bu jeton bir süre yükseldi ve sonra düştü.

Bay Milei'nin liberter hükümetine karşı çıkan merkez sol bir koalisyon “emsalsiz skandal” olarak adlandırdı. Başka bir siyasi blok, bir komisyonun neler olduğunu araştırmak için Kongre'yi oluşturmak istediğini söyledi.

Eski Başkan Cristina Fernández de Kirchner, Bay Mileis'in ana rakibi, ona güvenen binlerce kişinin toplam milyonlarca dolar kaybedeceğini, “birçoğunun ayrıcalıklı bilgi nedeniyle bir servete sahip olacağını söyledi.

$ Terazi'nin Bay Mileis tanıtımı, Bay Trump'a paralel yaptığı bir dizi adımda sadece en gençti. Bay Milei, bu ayın başında Dünya Sağlık Örgütü'nden çekildi ve çalışanları hükümetin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilip çekilmeyeceğini araştırdığını söyledi.

Bay Milei tarafından finanse edilen madeni para, ülke için iyi olacak bir yatırım aracı olarak sunuldu.

X'teki ilk görevinde, Echos'un siyasi partisi La Libertad Avanza'yı taşıyan bir isim olan $ Terazi'nin “Arjantin ekonomisinin büyümesini, küçük şirketleri ve Arjantin şirketlerini finanse etmeyi teşvik ettiğini” söyledi.

“Liberal Arjantin büyüyor !!!” Bay Milei ekledi ve şöyle dedi: “Dünya Arjantin'e yatırım yapmak istiyor.”

X'teki bir topluluk notunun $ Terazi'ye dikkat etmesi konusunda uyardıktan çok sonra değildi. İnsanlardan “proje ile etkileşime girmeden önce doğrulamalarını” istedi çünkü halı treni olan bir davranış “tutarlı. Bu ofis terimi, bir kripto jetonu oluşturan, yatırımcıları çeken ve daha sonra aniden kaybolan ve tüm paralarını devralan geliştiricilerin sahtekarlık tekliflerini ifade eder.

Gece yarısından kısa bir süre sonra, Bay Milei görevini sildi. Daha sonra kripto jetonu ile kişisel ilişkisi olmadığını söyledi. Siyasi puan almaya çalıştığını söylediği eleştirmenlerini vurdu.

“Her gün düşük politikacıların ne kadar düşük olduğunu doğruladıklarını söylemek istiyorum.” Dedi.

Cumartesi akşamı postanede, Bay Milei, madeni para tanıtımını rutin olarak tanımladı ve onu Arjantin'de proje başlatmak, iş yaratmak isteyen girişimciler hakkında “günlük” hakkında yaptığı duyurularla karşılaştırdı. Yetkili, para hakkında biri geçen yıl Ekim ayında diğeri Ocak ayında, ancak gelişimine katılmadığını ekledi.

28 yaşındaki bir avukat ve Milei destekçisi Agustín Pantano, cumhurbaşkanının ilk görevi nedeniyle X'te Wazifa'ya yükseldiğini söyledi.

Sabah 1'de telefonunu kontrol etti ve girdiği 150 doların yaklaşık yüzde 90'ını kaybettiğini gördü.

Pantano, “Birkaç kırmızı bayrak vardı, bu yüzden sadece biraz para yatırdım.” Dedi.