“Angelo Mathews Bir Topla Karşılaşıp Kask İsteseydi…”: Dinesh Karthik Zaman Aşımına Uğradı

oKMaDeM

New member
Angelo Mathews Bangladeş’e karşı zaman aşımına uğradı© AFP

Angelo Mathews’un “zaman aşımına uğraması” tartışması, 2023 Kriket Dünya Kupası’nda en çok tartışılan olaylardan biri olmaya devam ediyor. Mathews, Bangladeş’e karşı oynanan maçta, bowling oyuncusuyla öngörülen sürede karşılaşmaya “hazır olamadığı” için tek topla karşılaşmadan oyundan atıldı. 2 dakika. Mathews, atıcıyla yüzleşmeye hazır olmasını engelleyen şeyin kask arızası olduğunu iddia etse de, deneyimli Hintli kriket oyuncusu Dinesh Karthik, çok yönlü oyuncunun yeni bir kask istemeden önce bir teslimatla karşı karşıya kalabileceğini düşünüyor.

Mathews’un hazır olmasının istenilenden uzun sürdüğünü gören Bangladeş kaptanı Shakib Al Hasand, ‘zaman aşımı’ nedeniyle itirazda bulunmaya karar verdi. Saha hakemi konuyu yukarıya taşıdı ve karar Bangladeş’in lehine çıktı. Öfkeli Mathews’un üzgün bir şekilde yedek kulübesine dönmekten başka seçeneği yoktu.

Olayla ilgili olarak Mathews’a sempati duyan pek çok kişi olsa da Karthik, onun bu durumda gereken soğukkanlılığı göstermediğini düşünüyor.

“Angelo Mathews bir topla karşılaşıp kaskı isteseydi hiçbir şey olmayacaktı. O noktada aklı başında olduğunu sanmıyorum ama daha da önemlisi, bence en çılgın rüyalarında bile asla Mathews birisinin zaman aşımı isteyeceğini düşünürdü. Daha önemli olan şey bu,” dedi Karthik Cricbuzz’a.

Maç sonrası basın toplantısında Mathews, Shakib’i ‘utanç verici’ davranışından dolayı bile kınamıştı.

“Sağduyunun nereye gittiğini bilmiyorum, çünkü açıkçası Shakib ve Bangladeş’in bu şekilde kriket oynamak istemeleri açıkça utanç verici bir durum, açıkçası bu seviyeye düşmüşler, bence bir sorun var çünkü – eğer geç kalırsam, eğer geçersem kırışıklığa ulaşmak için iki dakikam var ve yasaya göre iki dakika içinde hazır olmanız gerekiyor ve ben orada iki dakika 45 veya 50 saniye vardı – kaskım kırıldıktan sonra hala zamanım vardı, hala beş saniyem daha vardı .

Mathews, “Hakemler ayrıca antrenörlerimize kaskımın kırıldığını görmediklerini söylediler. Yani ben sadece kaskımı istiyordum” demişti.

Bu makalede bahsedilen konular