'Alışılmadık Ama Son Derece Etkili': Batı Hint Adaları'ndan Jasprit Bumrah'a Büyük Övgü

oKMaDeM

New member

Curtly Ambrose, Jasprit Bumrah'ın büyük bir hayranı ve Hintli öncünün geçmişte stres kırıklarıyla mücadele etmesine rağmen, Karayip efsanesi, her hızlı bowling oyuncusunun sahaya yaralanma riskiyle çıktığını hissettiği için alışılmışın dışında hareketinde hiçbir şeyi değiştirmek istemiyor. . Şu anda oyundaki tartışmasız en iyi tüm format hızlandırıcısı olan Bumrah, sırt problemlerinden payına düşeni aldı ve geçen yıl Mart ayında bir ameliyat geçirdi. Uzun bir rehabilitasyonun ardından Bumrah, Kasım ayında Hindistan'da düzenlenecek ODI Dünya Kupası öncesinde geri dönüş yaptı ve o zamandan beri arkasına bakmadı.

30 yaşındaki oyuncu, oyunun herhangi bir aşamasında T20'de wicket alabiliyor ve en uzun formatta, hem yeni hem de eski topla, özellikle de geri giderken vuruş yapma yeteneğine sahip.

PTI ile telefonda yapılan bir röportajda Ambrose, Bumrah'ın ciddi bir yaralanma yaşamadığı sürece hiçbir şeyi değiştirmemesi gerektiğini söyledi.

“Jasprit Bumrah hakkında size söyleyebileceğim tek şey, onun büyük bir hayranıyım. Onu ilk gördüğümden beri. Çok sıradışı ama son derece etkili. Ve onun sevdiğim yanı da bu. Geleneksel oruca baktığınızda bowling oyuncuları, Bumrah'a bakmazsınız, o çok alışılmışın dışında.

Ambrose, “Hindistan için harika bir iş çıkardı ve hala tüm formatlarda harika bir iş çıkarıyor. Onunla birkaç yıl önce Hindistan Antigua'da oynarken tanıştım. O, izlemekten her zaman keyif aldığım biri çünkü o çok farklı” dedi. burada devam eden T20 Dünya Kupası'nın tanıtımıyla ilgileniyor.

Bumrah'ın açık göğüslü hareketi sırtına baskı yapıyor ancak Ambrose, her hızlı atıcının bu gibi risklerle uğraşması gerektiğine inanıyor.

“Küçük deneyimlerime göre, tamamen birbirine benzeyen iki bowling oyuncusu yoktur. Bowling oyuncularının benzerlikleri olabilir ama asla tam olarak aynı olmazlar ve hepimizin farklı stilleri vardır, herkes farklıdır.

“Uzun ömürlülüğü ve sakatlıkları açısından, her hızlı bowling oyuncusu için her zaman sakatlanma riski vardır. Ama aynı zamanda oraya bu şekilde düşünerek çıkamazsınız.

“Oraya çıkmalı ve işi elinizden gelen en iyi şekilde yapmalısınız ve ne olursa olsun olur. Değişmesinin tek yolu, ciddi bir yaralanmaya maruz kalması veya davranışını yeniden şekillendirmek zorunda kalmasıdır. falan,” dedi Batı Hint Adaları için 98 Test oynayan ve 405 wicket alan 60 yaşındaki oyuncu.

6″7'lik yapısı nedeniyle yarattığı ekstra sıçramayla dünyanın en iyi vurucularını sıkıntıya sokan Ambrose, Bumrah'ın sırtındaki baskının yalnızca hareketinden kaynaklandığına da inanmıyor.

“Ben bunu hiç yaşamadım (stres kırığı). Bu yüzden ne yapacağımı söylemeye çalışmam bile benim için haksızlık olur. Bunu tıp uzmanına bırakıyorum. Bumrah'ın stresinin tamamen hareketinden kaynaklandığını düşünmüyorum. .

Antigua'lı kriket oyuncusu, “Ian Bishop'a bakabilirsiniz, mükemmel bir hareketi vardı ve aynı zamanda stres kırığı da vardı” dedi.

Çok fazla kriket oynanıyor, Test kriket gerçek kriket

Uluslararası takvim, dünya çapındaki T20 liglerinin çok fazla yer kaplamasıyla her zamankinden daha yoğun. Ambrose, oyunun büyük ölçüde değiştiğini ve çok fazla kriket oynamanın olumsuz etki yarattığını kabul etti.

“Oyun biraz daha ticarileşti. Çok fazla kriket de oynanıyor. Oyuncular bir seriden diğerine gidiyor, franchise kriket de var. Erkekler tükenebilir.

Ambrose, “Bu hala heyecan verici, etrafta harika oyuncular var ama çok fazla kriket oynanıyor ve bu benim için biraz endişe verici” dedi.

Efsanevi statüyü ancak Testlerde başarılı olarak elde edebilirsiniz

Antigua'nın korkunç tempocusu çok sayıda sınırlı sayıda kriket oynadı ancak onun için Test kriket efsaneler üreten tek formattı.

“Her zaman Test maçı kriketini her şeye tercih ettim. ODI'lerde oynadım, dört günlük kriket oynadım ama benim için bu uluslararası bir kriket değil. Benim için test maçı kriket gerçek bir kriket.

“Kariyerinizin sonunda, eğer yargılanırsanız, bir efsane olmak istiyorsanız, Test kriket oynamak zorunda olduğunuza inanıyorum. ODI'ler veya T20'ler oynayarak bir efsane olamazsınız. Testlerin öldüğünden bahsediliyor, Gerçekten öyle düşünmüyorum.

“… güçlerin Test maçı kriketini biraz daha çekici hale getirmek için bir şeyler yapması gerekiyor ve biz iyi olacağız. Ancak Test maçı kriketinin hiçbir yere gitmediğini” ileri sürdü.

Ambrose 1990'larda zirvedeydi ve Sachin Tendulkar gibilere karşı verdiği mücadelelerden keyif alıyordu. Günümüz kriketinde kendisini Virat Kohli, Joe Root, Babar Azam ve Kane Williamson'a karşı sınamayı çok isterdi.

“Oynadığımda zorluklar karşısında başarılı oldum. Her takımda en azından bir avuç harika vurucu oyuncu vardı. Ve biliyorsunuz, aynı zamanda bir üne sahipler. Bu yüzden benim için oynadığımda en iyi performansımı ortaya çıkarıyorlar. .

“Onları kovmak bana 9, 10, 11 numaralarını atmaktan daha fazla keyif veriyor. Bu adamlardan bahsediyorsunuz, onlar harika oyuncular (Kohli ve Co.). Onlara karşı oynamak güzel olurdu ama bunu söyledikten sonra şunu söyledim: Benim zamanımda da bazı büyüklere karşı oynadım” dedi.

Devam eden T20 Dünya Kupası'nda ABD ve Afganistan gibi küçük takımların oyunun büyük sürprizlerini görmekten mutlu.

“Dünya Kupası başlamadan önce bazı sıkıntılar olacağını öngörmüştüm ve şu ana kadar birkaç tane gördük. Bu yüzden oldukça mutluyum, tüm büyük takımlara kıyasla turnuvayı daha ilginç hale getiriyor.” kaçıyor” diye ekledi Ambrose.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu makalede bahsedilen konular