‘Alien’ Medvedev Son Sekize Ulaşırken Tsitsipas Halle’den Düştü

oKMaDeM

New member
Stefanos Tsitsipas, çim kort uzmanlarının kendisine “uzaylı” gibi göründüğünü kabul etmesine rağmen, birinci sıradaki Daniil Medvedev’in çeyrek finale çıkmasıyla Çarşamba günü Halle çim kort turnuvasından düştü. Dünyanın beş numarası Tsitsipas, dünyada 28. sırada yer alan Şilili Nicolas Jarry’ye 7-6 (9/7), 7-5 yenildi. Bu, Yunan oyuncunun Wimbledon ısınma turnuvasının ikinci turunda arka arkaya üçüncü kez elenmesi oldu.

Çarşamba günkü son maçta ev sahibinin favorisi Alexander Zverev, Kanadalı Denis Shapovalov’u 6-2, 6-4’lük setlerle mağlup etti.

26 yaşındaki Olimpiyat altın madalyalı Zverev, 2016 ve 2017’de Halle’de final oynadı ancak her iki durumda da Roger Federer’e yenildi. Bir sonraki yüz Jarry’yi istiyor.

Çarşamba günü erken saatlerde Medvedev, Sırp Laslo Djere’yi 6-3, 6-7 (5/7), 6-3’lük setlerle mağlup etti ve dünya üçüncüsü zorlu bir ikinci seti kolayca kazanmak için kaybetmenin üstesinden geldi.

Medvedev, “Çim benim için çok zor,” dedi. “Aslında mükemmel bir maç oynayabilir ve iki tie-break’te kaybedebilirsiniz, bu yüzden bu benim için biraz garip.

“Roger Federer gibi en iyi oyuncuları gördüğümde, bir yandan uzaylı gibi görünebilirler, ancak içlerindeki en iyiyi ve bazen birini yenmenin zor olduğu bu yüzeyde bu kadar çok unvana sahip olmayı nasıl başardıklarını görmeye çalışıyorsunuz. .Wimbledon, Halle, her neyse.

“Harika ve ben de bunu izlemeye çalışıyorum. Kazandığım için mutluyum ve sonraki maçları iple çekiyorum.”

Eski dünya bir numarası ve 2021 ABD Açık şampiyonu, 2022’de Halle çimlerinde ikinci oldu ve finalde düz setlerde Hubert Hurkacz’a yenildi.

Medvedev şu ana kadar kariyeri boyunca çimlerde mücadele etti ve Wimbledon’da hiç çeyrek finale çıkmadı.

Bundan sonra İspanyol sekizinci seribaşı Roberto Bautista Agut ile karşılaşacak.

Geçen yıl All England Club’daki turnuvayı, Wimbledon’ın Rus ve Belaruslu oyuncuların rekabet etmesini yasaklaması nedeniyle kaçırdı.

Medvedev bu yıl şimdiden beş ATP şampiyonluğu kazandı, ancak Avustralya Açık üçüncü turunda Sebastian Korda tarafından mağlup edildi ve Fransa Açık ilk turunda yedi maçta beşinci kez elendi.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu yazıda bahsedilen konular

Stefanos Tsitsipas Daniel Medvedev tenis