Venole
Active member
Tahminen bir ebeveyn büyümenizi daima olarak eleştirdi, bir meslektaşınız bir projeyi sabote etti ya da omurunuzdaki insan hak etmediğinizi düşündüğünüz biçimde sizi üzdü. Bu yaralar sizde kalıcı bir öfke, acı, hatta intikam duygusu bırakabilir. Lakin geçmişte meydana gelen davranışlarla ilgili küskünlüğümüze tutunduğumuzda, hakikaten ziyan verdiğimiz sadece kendimizdir.
Araştırmalar, affetmeme üzere olumsuz hisler taşımanın fizikî sıhhatimizi olumsuz etkilediğini gösteriyor. Duygusal yük; kan basıncımızı ve kalp atış süratimizi yükseltiyor, metabolik hastalık riskimizi ve obezite riskimizi artırabiliyor. Yanlışlar üzerinde baş yormak ve derin kanılara dalmak bedenimizi gerilim altında tutabiliyor ve beraberinde gerilim hormonumuzun sirkülasyonda kalmasını sağlıyor.
Pekala affetmek nedir?
Affetmek, geçmişte kilitli kalmak yerine şu anda var olmak için kendimizi hür bırakmakla ilgilidir. Affetmek, bir yanlışın yapıldığını sıradançe unuttuğunuz yahut kişinin yaptığının gerçek olduğunu kabul ettiğimiz manasına gelmez. Daha hayli, geçmiş olayın olumsuz his tartısından kurtulmak ile bir arada çoklukla, küskünlük ve intikam kanılarını bırakma sonucunı içerir.
Affetmeyi reddetmek, sizi geçmişte kilitli tutacak ve geleceğe adım atmanızı engelleyecektir.
Küskünlüğe devam etme sonucu ile bir arada geçmişte bize yanlış yapan birinin, artık ve gelecekte hayatlarımız üzerinde olumsuz denetim uygulamaya devam etmesine müsaade vermiş oluyoruz ve kendimizi şimdiki vakitte daha dolu yaşamaktan, geleceğe yanlışsız daha özgürce hareket etmekten alıkoymuş oluyoruz.
Pekala nasıl affederiz?
Araştırmalar, affetmeme üzere olumsuz hisler taşımanın fizikî sıhhatimizi olumsuz etkilediğini gösteriyor. Duygusal yük; kan basıncımızı ve kalp atış süratimizi yükseltiyor, metabolik hastalık riskimizi ve obezite riskimizi artırabiliyor. Yanlışlar üzerinde baş yormak ve derin kanılara dalmak bedenimizi gerilim altında tutabiliyor ve beraberinde gerilim hormonumuzun sirkülasyonda kalmasını sağlıyor.
Pekala affetmek nedir?
Affetmek, geçmişte kilitli kalmak yerine şu anda var olmak için kendimizi hür bırakmakla ilgilidir. Affetmek, bir yanlışın yapıldığını sıradançe unuttuğunuz yahut kişinin yaptığının gerçek olduğunu kabul ettiğimiz manasına gelmez. Daha hayli, geçmiş olayın olumsuz his tartısından kurtulmak ile bir arada çoklukla, küskünlük ve intikam kanılarını bırakma sonucunı içerir.
Affetmeyi reddetmek, sizi geçmişte kilitli tutacak ve geleceğe adım atmanızı engelleyecektir.
Küskünlüğe devam etme sonucu ile bir arada geçmişte bize yanlış yapan birinin, artık ve gelecekte hayatlarımız üzerinde olumsuz denetim uygulamaya devam etmesine müsaade vermiş oluyoruz ve kendimizi şimdiki vakitte daha dolu yaşamaktan, geleceğe yanlışsız daha özgürce hareket etmekten alıkoymuş oluyoruz.
Pekala nasıl affederiz?
- Olayın yaşandığını kabul edin. Ne kadar istesek de geçmişi geri getiremeyiz.
- Affetmenin kıymetini ve ömrünüzü nasıl güzelleştirebileceğini kabul edin.
- Mağdur rolünden uzaklaşın ve sizi rahatsız eden kişinin hayatınızda sahip olduğu denetimi ve gücü bırakın.
- Size verilen zararın davranışlarınızı nasıl etkilediği hakkındaki hislerinizi kabul edin ve onları özgür bırakmak için çalışın.
- Yalnızca bir olayın meydana geldiğini değil, ardında beğenilen olmayan hislerin kaldığını da kabul edin. Öfkelenmek ya da incinmek sorun değil. Lakin bu hisleri ömür uzunluğu bağlılık olarak taşımak sizin faydanıza değil.
- Geçmişin bugün sizi denetim etmeye devam etmesine müsaade vermektense, şimdiki vakitte hislerinizi denetim altına almakla kazanılacak daha fazlaca şey olduğunu kabul edin.
- Diğerlerini affetmeyi öğrenmek biraz vakit alabilir fakat affetmeyi karşı tarafa ikram olarak değil kendinize verdiğiniz en büyük ikram olarak kabul edin.